pondělí 24. srpna 2020

Mýty o stravě

Ahoj,

v dnešním článku bych se s Vámi chtěla pobavit o mýtech o stravě a chtěla bych Vám je vyvrátit, protože většina z nich škodí začátečníků, kteří se snaží začít jíst zdravě. Přiznám se, že sama jsem některým z těchto mýtů věřila, ale postupem času, co jsem se o zdravou stravu začala zajímat víc, jsem zjišťovala, že jsou to nesmysly, a proto jsem se rozhodla, že se s Vámi o ně dnes podělím, aby jste nedělali stejné chyby jako já předtím. 

1. Jez každé dvě hodiny

To, jak často člověk jí, je vcelku jedno. Záleží na rychlosti metabolismu, který je primárně dán celkovým kalorickým příjmem. 


2. Ovoce jen dopoledne

Ovoce se stejným způsobem metabolizuje v 8 hodin ráno i v 8 hodin večer. A pokud se bojíte cukru v něm, jedná se o přírodní a navíc v malém množství, takže pokud na něho dostanete třeba večer chuť, můžete si ho v pohodě v menším množství dát. 


3. Žádné sacharidy po 6 hodině 

Tohle je asi ten nejčastější mýt, který si lidé myslí. Domnívají se, že po tom nezhubnu, ale je to úplná blbost. Tělu je jedno, kdy je příjme, ono nevnímá kolik je hodin. Pokud se vám nedaří zhubnout, nedávejte to za vinu sacharidům, vše záleží na celkovém kalorickém přijmu. 


4. Při hubnutí musím vynechat tuk

Tělo tuky potřebuje, jelikož jsou jedním ze zdrojů energie. Jde jen o to, které tuky svému tělu dáte. Jsou nezdravé tuky, které jsou obsažené hlavně v chemicky zpracovaných potravinách a našemu tělu škodlivé. Pak jsou tu právě ty zdravé tuky, které by naše tělo mělo rozhodně příjmat. Vyskytují se v přírodních potravinách jako např. avokádo, vejce, ořechy, ryby atd.


5. Proteiny jsou pouze pro kulturisty

Většina lidí si myslí, že proteiny jsou pouze pro kulturisty, ale ono to tak není. Vemte si, že většina proteinů se vyrábí ze syrovátky, což je koncentrát z mléka. Je to úplně stejné, jako kdyby jste jedli mléčné výrobky nebo pili mléko. Je to skvělý prostředek, jak dostat do těla daleko víc bílkovin. 


Doufám, že tento článek Vám malinko pomohl. Do komentáře mi můžete napsat, jestli jste někdy nějakému z těchto mýtů věřili? 


To by bylo vše. Mějte se hezky. 

Vaše Mišulka 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Popular Posts