dnes jsem si pro Vás připravila recept na mrkvový dort. Vždycky se mi zdála mrkev v dortu divná, ale pak jsem ho vyzkoušela a a moc mi zachutnal.
Ingredience (8 ks):
Korpus:
300 g celozrnné špaldové mouky
2 lžičky kypřícího prášku
1 lžíce skořice
1 lžička mletého muškátového oříšku
100 g mletých vlašských ořechů
150 ml kokosového oleje
3 vejce
3 vejce
100 g řeckého jogurtu
70 g medu
150 ml mléka
70 g medu
150 ml mléka
250 g mrkve
Sůl
Náplň:
250 g polotučného tvarohu
1 lžíce medu
1 lžíce datlového sirupu
Poleva:
100 g odtučněného tvarohu
70 g řeckého jogurtu
1 lžička medu
Postup:
Troubu předehřejeme na 175°C. V míse smícháme prosetou mouku, prášek do pečiva, skořici, muškátový oříšek, 3/4 vlašských ořechů a sůl. Na kamnech rozpustíme kokosový olej. V jiné míse smícháme vejce, rozpuštěný kokosový olej, jogurt, med a mléko. Suchou a tekutou směs smícháme dohromady. Nastrouháme mrkev, kterou přidáme do směsi. Vše pořádně zamícháme a vypracujeme těsto. Formu vysteleme pečícím papírem a nalijeme do ní těsto. Pečeme cca 50 minut na 175°C. Před vyndáním z trouby vyzkoušíme špejlí, zda je korpus hotový. Po vychladnutí korpus rozřízneme. V míse si smícháme polotučný tvaroh, med, datlový sirup a namažeme krém mezi korpusy. V míse si smícháme odtučněný tvaroh, řecký jogurt, med a natřeme krém navrch dortu. Na závěr posypeme zbytkem vlašských ořechů. Dáme ztuhnout do ledničky.
Pokud jste ho ještě nikdy neměli, tak rozhodně vyzkoušejte. Nebojte se zkoušet nové věci.
To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka
Vaše Mišulka
Žádné komentáře:
Okomentovat