středa 29. dubna 2020

Smrtka - Neal Shusterman

Ahoj,
moc ráda čtu, ale bohužel jsem to musela k vůli nějakým věcem na nějakou dobu odložit. Teď jsem k tomu zase vrátila. Právě jsem dočetla knížku Smrtka a dnes bych Vám jí ráda zrecenzovala.
Nejdřív Vám řeknu pár informací o knížce:
Napsal: Neal Shusterman
Přeložil: Petr Kotrle
Nakladatelství: Yoli
Rok vydání: 2018
Počet stran: 384
Žánr: young adult, fantasy

Anotace:

Děj:

Aby Země nebyla přelidněná, chodí po na smrtky, kteří kosí lidi, ať už jsou to děti nebo dospělý. Májí za úkol pokosit 5 lidí týdně a je jedno kdy a jak to udělají. Jednoho dne přijde k Citře a její rodině domu smrtka Faraday a všichni se bojí pro koho si přišla. Ona nikoho ale nezabije, pouze se u nich jenom navečeří a pak si vezme si z jejich kuchyně nůž a jde zabít jejich sousedku. Smrtka Faraday také navštíví školu, kde si pozve na pokosení jednoho kluka. Když to zahlídne Rowana, rozhodne se, že ho tam se smrtkou nenechá samotného a jde s ním. Rowana je při kosení klukovi velkou oporou a smrka ho nezabije. Citře i Rowanovi přijde dopis, kde je pozvání do divadla. Oba se tam vydají a tam zjistí, že dostali oba to samé pozvání a neví od koho. Najednou se tam objeví smrtka Faraday. Dá jim nabídku, že by se mohla stát jeho učenci na smrtku a ten kdo bude lepší se stane smrtkou, druhý se vrátí mezi zpátky mezi ostatní lidi. Citra o tom dlouho přemýšlí, protože by to znamenalo imunitu pro celou její rodinu, takže by je žádná smrtka nemohla pokosit, a tak to přijme. Rowan také souhlasí, jelikož ho k tomu něco táhne. Při první zkouškou před kongresem řekla Citra špatnou odpověď a Rowan jí v tom nechtěl nechat samotnou, tak odpověděl špatně. Smrtky to poznaly, a proto Goddard navrhnul, že ten, kdo vyhraje musí pokosit toho druhého. Vrchní smrtka Xenokratés to i přes Faradayův protest přijal.

To by už asi stačilo. Nebudu Vám tady spoilerovat celou knížku, aby jste se měli na co těšit.

Cena: 240 - 300,- Kč

Hodnocení: 8,5* z 10*

Moc se mi knížka líbila. I když se Smrtka řadí mezi young adult literaturu, rozhodně není určena pouze pro dospívající. Příběh byl neuvěřitelně čtivý, chytlavý a dokáže Vás naprosto vtáhnout do děje. Je plná překvapivých zápletek, které by jste od knížky neočekávaly. Určitě si jí přečtěte. Je vážně úžasná. Už se těším na další díl. Jestli jste jí někdo četl, tak mi napište do komentáře, jak se Vám líbila.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

pondělí 27. dubna 2020

Co jsem dnes jedla I.

Ahoj,
nevím, jak Vy, ale já mám hrozně ráda články a videa typu, co kdo za den snědl. Nejen, že mě inspirují, ale vždy objevím nějaký rychlý, dobrý recept. Proto jsem si pro Vás tento druh připravila.

Snídaně 

Řecký jogurt s ovocem
  • 70 g řeckého jogurtu Milko
  • Jahody
  • Kanadské borůvky 

Oběd 

Losos s pečenými brambory 
  • 75 g lososa pečený na kapce oleje s bylinky
  • 60 g pečených brambor potřené před pečením olivovým oleje a posypané grilovacím kořením 
  • Cherry rajčata

Svačina 

Dýňový perníku

Večeře 

Žitný bochánek s avokádem a zeleninou
1/2 žitného bochánku z Lidlu
1/4 avokáda s kapkou citrónu, solí, pepřem 
Mrkev
Paprika

Doufám, že Vám moje jídla alespoň trochu inspirovala a něco z toho vyzkoušíte. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

sobota 25. dubna 2020

Avon Attraction tělové mléko

Ahoj,
strašně se mi vysušujou nohy, a proto si je musím každý večer mazat. Nesmí mi, proto nikdy doma chybět tělové mléko. Dnes tu mám pro Vás recenzi na tělové mléko Avon Attraction.
Tělové mléko by mělo zanechávat pokožku hedvábně jemnou, hladkou a hydratovanou.
Jeho hlavní složkami jsou ostružiny, mošus, vanilková ambra.
Mléko se nachází v plastové tubě, která má krásně zlatou barvu.
Na zadní straně najdete popis a složení mléka. 
Otvor je středně velký, tak aby jste z něho vymáčknuli potřebné množství mléka. 
Samotné mléko má bílou barvu.
Krém je řídší konzistence. Velmi dobře se roztírá a do pleti se rychle vstřebává. Pleť je po něm krásně vyživená a hebká. Vůně je příjemná. 
Množství: 200 ml
Cena: 50 - 90,- Kč 

Moje shrnutí:

+

  • Hydratace 
  • Vstřebávání
  • Konzistence
  • Obal
  • Vůně 

-

  • Nic


Hodnocení: 8,5* z 10*

Mám moc ráda všechny tělová mléka od Avonu, protože jsou skvělý. Doporučuji Vám nějaké vyzkoušet.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

pondělí 20. dubna 2020

Uriage Bariéderm ochranný regenerační krém na ruce

Ahoj,
stává se mi, že se mi v zimě nebo v létě při vysokých teplotách vysušují ruce. Z toho důvodu jsem si koupila ochranný regenerační krém na ruce Uriage Bariéderm, na který bych Vám dnes ráda udělala recenzi.
Krém by měl hydratovat a vyživovat pokožku, chránit pokožku a zabraňovat vysychání pokožky. Je určen pro poškozené a velmi suché ruce.
Nachází se v bílé tubě. Víčko je modré a vycvakávací. Na zadní straně je popis a složení krému.
Krém mi nepřijde tak mastný, jak jsem čekala, že bude a řekla bych, že se mi na rukou vstřebává beze stopy mastnoty. Snesla bych olejovější a výživnější. Konzistence je trochu řidčí. Krásně se roztírá. Do pokožky se rychle vstřebává a zanechává ruce jemné a vláčné. Vůně není moc výrazná, ale zároveň příjemná.
Množství: 50 ml
Cena: 200 - 230,- Kč

Moje shrnutí:

+

  • Konzistence 
  • Hydratace 
  • Vstřebávání
  • Obal
  • Vůně 

-

  • Není moc mastný

Hodnocení: 8* z 10*

Je to úplně obyčejný krém, který neurazí ani nenadchne. Už jsem vyzkoušela i lepší krémy.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

sobota 18. dubna 2020

Jak posílit imunitu

Ahoj,
je velmi důležité pravidelně posilovat svou imunitu. O to důležitější je teď, kdy bojujeme proti koronaviruSpousta z Vás ale neví jak a to je možná důvodem, proč jste si otevřeli tento článek. Dnes jsem si pro Vás připravila pár rad, jak posílit imunitu.

1. Zdravá a pestrá strava
Vyhněte se nadměrné konzumaci jednoduchých cukrů a „nezdravých“ tuků, především v podobě ztužených rostlinných olejů jako jsou např. oplatky, sušenky, dezerty atd.

2. Ovoce a zelenina
Se stravováním souvisí příjem vitaminů a minerálů, které jsou pro tělo nesmírně důležité.

3. Myjte si ruce
Pravidelné mytí rukou by mělo být pro každého samozřejmostí, . Pravidelné a důkladné mytí rukou by mělo být pro každého samozřejmostí. V případě, že si nemáte kde umýt ruce, pak se použijte antibakteriálním gelem. 

4. Pohyb
Pohyb patří k základům zdravého životního stylu. Stačí krátká procházka nebo 30 minutové cvičení.

5. Pitný režim
Pití vody příznivě napomáhá detoxikaci organizmu. Optimální množství je 2 – 3 litry za den.

6. Spánek
Kvalitní spánek je klíčem ke zdraví. Pokud tělu nedáte dostatek odpočinku a regeneraci, pak nebude fungovat a sloužit tak, jak má. Nedostatkem spánku tělo výrazně oslabujete. Ideální doba je 8 hodin spánku.

7. Probiotika
Střevní mikrobiom hraje zásadní roli. Mají schopnost odolávat nemocem. V jídelníčku by, proto neměly chybět zakysané mléčné výrobky, jogurty, kefíry atd., které mají blahodárné účinky na naše střeva.

8. Otužování
Otužování zvyšuje počet bílých krvinek. Zpočátku vám to bude asi nepříjemné, ale za čas si zvyknete. Také krásně nastartuje fungování těla a mysli. Postupujte však po malých krůčcích. První den začněte vlažnou vodou a pak postupně přidávejte.

9. Psychika
Snažte se eliminovat stres, jak to jen jde. Rozdělte si důležité od nepodstatného. Co má řešení, zkuste vyřešit, co řešení nemá, tím se nezabývejte. Zkuste si každý den najít několik minut sami pro sebe. Sedněte si, zapalte svíčku a užívejte si čas pro sebe.

10. Doplňky stravy
Užívejte je v případě, kdy příjem běžné stravy během dne nepokryjete důležité vitamíny a minerály. Nejdůležitější z nich je vitamín C a vitamín A. Doplňujte je hlavně selenem a zinkem.

Doufám, že Vám moje rady pomohli. Pokud Vás ještě něco napadá, čím posílit imunitu, budu moc ráda, když se s námi o to podělíte v komentářích.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

středa 15. dubna 2020

Avon Care Light Cream krém s aloe vera

Ahoj,
jelikož je péče o pleť a tělo velmi důležitá, tak jsem si pro Vás dne připravila recenzi na krém Avon Care Light Cream s aloe verou.
Krém je určen pro pleť i tělo. Měl by hloubkově hydratuje pokožku, intenzivně ji vyživovat a zvláčňovat. Má zklidňova pokožku a osvěžovat ji.
Krém je v plastové bílé nádobě. Víčko je šroubovací a má moudrou barvu. Na zadní straně se nachází popis a složení krému.
Samotný krém je bílý.
Poměrně dobře hydratuje. Konzistencí se skvělý. Krásně se roztírá a velmi rychle se vstřebává. Během okamžiku nejsou vidět žádné mastné filtr. Kůže je po tom hezky jemná a hebká. Krásně voní.
Množství: 400 ml
Cena: 95 - 105,- Kč

Moje shrnutí:

+

  • Konzistence 
  • Hydratace 
  • Vstřebávání
  • Jemná kůže 
  • Hebká kůže 
  • Obal
  • Vůně 

-

  • Nic


Hodnocení: 8* z 10*

Krém je poměrně dobrý, když porovnám kvalitu, množství a cena. Myslím si, že se v dnešní době dá najít za tu samou cenu i lepší krém.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

pondělí 13. dubna 2020

Škola během karantény

Ahoj,
dnešní článek bude hlavně pro studenty, kteří jsou díky karanténě doma a musí se učit sami. Ráda bych Vám dala pár tipů, jak zvládat školu z domova.
Ještě před tím bych Vám ráda řekla, jak to funguje v mojí škole. My dostáváme od učitelů email s úkoly, které jim pak do určitého termínu pošleme vypracované.
A teď už můžeme přejít na samotné tipy.

1. Čas 
Určete si, kdy se budete každý den učit. U mě je to třeba dopoledne. Když si stanovíte určitý čas, nemůže se Vám stát, že to budete celý den oddalovat a pak večer zjistíte, že jste vlastně nic neudělali.

2. Místo
Najděte si místo, kde se budete nejvíc soustředit. Řekla bych, že nejlepší je pracovat u stolu a naopak nejhorší je postel, protože s ní má mozek spojený spánek, tím pádem se nedokážete soustředit. Já se učím u stolu a moc mi to vyhovuje.

3. Plánujte
Zapisujte si do diáře všechny úkoly. Nestane se Vám tak třeba, že zapomenete nějaký úkol včas poslat a mít přehled toho, co Vám ještě zbývá.

4. Pokud něčemu nerozumíte, ptejte se
Jestli nějaké látce nerozumíte, nebojte se někoho zeptat, ať už rodičů, přátel nebo učitelů, kterým můžete napsat třeba na email. Můžete si také pomoc internetem, protože v dnešní době se tam dá najít úplně všechno.

5. Všeho s mírou
Nic nepřehánějte. Udělejte si třeba během učení 10 minutovou pauzu a rozhodně se neučte celé dny.

Doufám, že ti moje tipy na učení nějak pomohli. Budu moc ráda, když mi do komentáře napíšete, jak zvládáte školu během karantény.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

sobota 11. dubna 2020

Oblíbené české filmy

Ahoj,
jistě si v téhle situaci chcete doma zkrátit čas, proto jsem si pro Vás dnes připravila moje oblíbené české filmy. Najdete tu buď komedie a romantické, protože na nic jiného se ani nedívám.

  1. Andílek na nervy 
  2. Všechno nebo nic
  3. Bezva ženská na krku
  4. Ženy v běhu 
  5. Život je život 
  6. Bajkeři 
  7. Pohádky pro Emu 
  8. Špunti na vodě
  9. Muzzikanti
  10. Babovřesky

Kdyby jste měli nějaký typy na pěkný český film, tak mi určitě napište, budu moc ráda, protože už mi také pomalu dochází zásoby filmů, které jsem zatím neviděla. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

středa 8. dubna 2020

Maybelline SuperStay Ink Crayon rtěnka v tužce

Ahoj,
dnes jsem si pro Vás připravila recenzi na rtěnku v tužce Maybelline SuperStay Ink Crayon, kterou jsem si koupila nedávno při slevách v drogérii Teta.
Jedná se o matnou rtěnku. Koupila jsem si jí v odstínu 15 Lead the way. Tento odstín se dá použít pro každodenní nošení.
Slibuje 8 hodinovou výdrž, matný efekt bez rozmazání a výrazná pigmentace.
Rtěnka se nachází v matné obal v barvě odstínu, který připomíná tužku.
Víčko drží pevně, takže se nemusíte bát, že by se Vám třeba v tašce někdy otevřela.
Na zadní straně tužky se nachází složení rtěnky.
Ve spodní části je ukryto ořezávátko, což jsem u žádné rtěnky zatím neviděla.
Samotná rtěnka je tenká a při koupi i krásně ořezaná. Dá se použít i jako konturovací tužku. Má máslíčkovou konzistenci.
Rtěnka je dobře pigmentovaná. Dělá pěkně matný efekt. Dobře se nanáší. Vůbec nelepí. Na rtech je velmi příjemná, skoro není cítit. Nezalézá do vrásek. Nikdy úplně nezaschne. Vydrží pití, ale po jídle je zapotřebí přetřít. Dá se dobře vrstvit, nevytváří hrudky ani neflekatí.
Množství: 14 g
Cena: 100 - 220,- Kč

Moje shrnutí:

+

  • Konzistence 
  • Pigmentace
  • Odstín 
  • Aplikace
  • Není cítit na rtech
  • Nezálézá do vrásek 
  • Vrstvení
  • Obal

-

  • Výdrž 

Hodnocení: 8* z 10*

Rtěnka je dobrá. Možná si koupím i další odstíny. Pokud hledáte nějakou rtěnku na každodenní nošení, tak tuhle rozhodně vyzkoušejte.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

úterý 7. dubna 2020

Farmasi Eurofresh zubní pasta

Ahoj,
skoro před rokem jsem si nechala vybělit zuby a snažím se to udržet, proto teď používám bělící zubní pasty. Dnes jsem si pro Vás připravila recenzi na bělící zubní pastu Farmasi Eurofresh.
Bělící zubní pasta by měla díky salvadoru a čajovníkovému oleji odstraňovat skvrny, povlak a jemně bělit zuby. Zároveň je má chránit před povlakem, dodávat viditelně bělejší a jasnější úsměv a zanechávat svěží dech. Jemně odstraňuje povlak a povrchové skvrny hloubkovým čištěním.
Byla zabalená v papírové krabičce, na které je na zadní straně popis a složení pasty.
Samotná pasta se nachází v plastové tubě.
Z boku je popis a složení pasty.
Víčko je šroubovací.
Otvor na vymáčknutí je tak akorát.
Pasta má bílou barvu.
Chuť je příjemná a svěží. Voní a chutná po mentolu, který dodává také svěží dech. Vůbec nepálí. Co se týče bělení, tak je tam vidět trochu rozdíl. Přijde mi, že jsou zuby lehce bělejší. Po vyčištění jsou zuby takové hladší a lesklejší.
Množství: 112 g
Cena: 109,- Kč 

Moje shrnutí:

+

  • Lesklé zuby
  • Hladší zuby 
  • Svěží dech
  • Příjemná chuť 
  • Nepálí
  • Trochu bělí zuby 

-

  • Nic

Hodnocení: 6* z 10*

Pasta je za tu cenu dobrá. Do komentáře mi můžete napsat, jestli používáte bělící zubní pasty.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

sobota 4. dubna 2020

Můj den v karanténě

Ahoj,
teď se všichni nachází v nelehké situaci a musíme celé dny trávit v domácí karanténě. Spousta z Vás se ale doma nudí. Na to, co dělat, abychom se nenudili jsem už psala článek, který naleznete zde, ale dnes bych Vám ráda popsala můj den, co dělám a můžete se třeba tím inspirovat.

Ráno většinou probouzím po půl sedmé. Po tom ještě tak hodinu ležím v posteli a projedu si sociální sítě, co je nového. Pak přijde čas vstávat. Obléknu se a jdu snídat. Většinou si dávám řecký jogurt s domácí granolou a ovocem.
Pak moje kroky směřují do koupelny, kde si vyčistím zuby a umyju pleť.
Celé dopoledne se věnuji škole. Dělám a posílám úkoly, které nám učitelé zadávají. Také se učím s mým mladším bratrem, který je na základní škole. Pomáhám mu hlavně si angličtinou.
Okolo 12 hodiny přichází čas oběda, který vaří mamka.
Odpoledne většinu pustím nějaký seriál nebo film, vyjdu si sednout na chvíli na zahradu, cvičím, čtu povinnou četbu k maturitě, připravují pro Vás články na blog.
Večeřím obvykle v půl sedmé, ke které si pustím Ulici. Moje večeře se většinou skládá z celozrnného pečiva s něčím na tom jako například sýr, pomazánka atd. a zeleniny.
V půl osmé se jdu vykoupat a pak už se dívám na televizi na moje oblíbené seriály. Pokud Vás zajímají moje oblíbené seriály, na které se v televizi pravidelně dívám, tak je naleznete zde. Spát chodím přibližně v 10 hodin. Nejsem totiž noční sova.

Tohle je celý můj den. Většinou jsou ty dny všechny stejné. Do komentáře mi můžete napsat, jak vypadá Váš den v karanténě.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

středa 1. dubna 2020

Nákupy za březen 2020

Ahoj,
dnes jsem si pro Vás připravila Nákupy za březen 2020. Najdete zde něco málo z kosmetiky, knížek a časopisy.

Kosmetika

TETA drogérie
Garnier Skin Naturals Moisture+Aqua Bomb pleťová maska
Tahle maska je skvělá. Pleť je po ní pěkně hydratovaná. Už mám několikáté balení a určitě ne poslední.
Množství: 1 ks
Cena: 50,- Kč

Garnier Botanical Toner čistící pleťová voda 
Tuhle vodu mám moc ráda. Už mám několikáté balení. Krásně pleť vyčistí a osvěží. Moc ráda jí používám ráno.
Množství: 200 ml
Cena: 80 - 100,- Kč 

Maybelline Baby Skin podkladová báze
Tohle byla moje první podkladová báze pod makeup. Bázi je dobrá. Na pleti je příjemná a hezky jí vyhladí. Po delší době jsem znovu zkusila a je pořád stejně dobrá jako dřív. Už na ní vyšla recenze, kterou naleznete zde
Množství: 12 ml
Cena: 130 - 190,- Kč

Maybelline SuperStay Ink Crayon rtěnka v tužce
Rtěnka je krásně pigmentová a na rtech velmi příjemná. Má takovou máslovitou konzistenci. Její výdrž je průměrná. Určitě nezůstanu jenom u tohohle odstínu.
Množství: 14 g
Cena: 135 - 200,- Kč

U Vietnamců
Jelení lůj
Trpím na suché rty a tak pořád zkouším různé balzámy a hledám, který bude dobrý a nebude stát plno peněz. Tento balzám to splňuje. Seženete ho skoro všude a opravdu dělá to, co by balzám měl dělat. Rty jsou po něm krásně hydratované. Recenzi na tyto balzám na rty můžete najít zde
Množství: 28 g
Cena: 20 - 70,- Kč

Catrice ICONails lak na nehty
Koupila jsem si ho v odstínu 85 Every Sparkle Happends for a Reason, což je taková nude barva, která má v sobě jemné třpytky. Lak je krásně pigmentovaný a na nehtech vydrží zhruba týden. Více informací se dozvíte zde
Množství: 10,5 ml
Cena: 55 - 80,- Kč

Notino
Carmex balzám na rty
Musím říct, že za mě je to nejlepší balzám na světě. Mám strašně vysušené rty a pomáhá mi nejlépe tenhle balzám. Krásně hydratuje a rty po něm vypadají opticky větší a vyplněné. Recenze na balzám je zde
Množství: 10 g
Cena: 70 - 100,- Kč

L’Oréal Paris Paradise Extatic řasenka
Tahle řasenka je bomba. Řasy krásně prodlouží, dodá jim objem a zvýrazní je. Už mám druhou. Pokud Vás zajímá víc, tak recenzi na ní najdete zde
Množství: 6,4 ml
Cena: 180 - 300,- Kč 

Schwarzkopf Professional Osis+ Flatliner sprej pro tepelnou úpravu vlasů
Koupila jsem si ho z toho důvodu, že jsem si pořídila kulmu na vlasy, kterou Vám tady taky ukážu. Řekla jsem si, že když už chci používat kulmu tak, že se o ty vlasy musím pečovat a chránit, aby nebyli tolik zatěžovány. Zatím jsem ho nezkoušela, protože ještě nebyla příležitost, ale až ho vyzkouším, tak pro Vás udělám recenzi.
Množství: 200 ml
Cena: 130 - 280,- Kč

Alza
Remington Ci95 Pearl kulma na vlasy
Měla jsem jí kamarádce na ples a chtěla jsem si na něho udělat pořádné vlny, tak jsem si řekla, že si koupím nějakou kvalitní kulmu. Mám v plánu Vám na ní napsat recenzi.
Cena: 500 - 1000,- Kč

Knihy 

Knihy Dobrovský 
Maturita
I když budu maturovat až za rok, tak už teď jsem si objednala dvě knížky "Maturita". Koupila jsem si český jazyk a anglický jazyk. Dostala jsem na ně doporučení od učitelky. Koupila jsem si už teď z toho důvodu, že chci mít potom víc materiálů a mám v plánu si pak koupit i to novější vydání.
Cena: Český jazyk 180 - 220,- Kč
           Anglický jazyk 160 - 260,- Kč

Časopisy

JOY
Tento časopis mám moc ráda. Je to jeden z mála časopisů, který si kupuji skoro pravidelně. Obsahuje opravdu zajímavé a čtivé články. 
Cena: 40 - 60,- Kč (záleží na čísle)

Žena a život 
Zkusila jsem si ho koupit a musím říct, že toho vůbec nelituji. Jsou v něm opravdu zajímavé články. 
Cena: 35,- Kč 

Glanc
Občas si ho koupím, protože někdy se tam najdou dobré články. Navíc ty dárky u toho jsou super. 
Cena: 60,- Kč 

To je asi všechno, co jsem si koupila. Do komentáře mi můžete napsat, co hezkého jste si koupili Vy tento měsíc. 

To by bylo vše. Mějte se hezky. 
Vaše Mišulka 

Popular Posts