sobota 18. dubna 2020

Jak posílit imunitu

Ahoj,
je velmi důležité pravidelně posilovat svou imunitu. O to důležitější je teď, kdy bojujeme proti koronaviruSpousta z Vás ale neví jak a to je možná důvodem, proč jste si otevřeli tento článek. Dnes jsem si pro Vás připravila pár rad, jak posílit imunitu.

1. Zdravá a pestrá strava
Vyhněte se nadměrné konzumaci jednoduchých cukrů a „nezdravých“ tuků, především v podobě ztužených rostlinných olejů jako jsou např. oplatky, sušenky, dezerty atd.

2. Ovoce a zelenina
Se stravováním souvisí příjem vitaminů a minerálů, které jsou pro tělo nesmírně důležité.

3. Myjte si ruce
Pravidelné mytí rukou by mělo být pro každého samozřejmostí, . Pravidelné a důkladné mytí rukou by mělo být pro každého samozřejmostí. V případě, že si nemáte kde umýt ruce, pak se použijte antibakteriálním gelem. 

4. Pohyb
Pohyb patří k základům zdravého životního stylu. Stačí krátká procházka nebo 30 minutové cvičení.

5. Pitný režim
Pití vody příznivě napomáhá detoxikaci organizmu. Optimální množství je 2 – 3 litry za den.

6. Spánek
Kvalitní spánek je klíčem ke zdraví. Pokud tělu nedáte dostatek odpočinku a regeneraci, pak nebude fungovat a sloužit tak, jak má. Nedostatkem spánku tělo výrazně oslabujete. Ideální doba je 8 hodin spánku.

7. Probiotika
Střevní mikrobiom hraje zásadní roli. Mají schopnost odolávat nemocem. V jídelníčku by, proto neměly chybět zakysané mléčné výrobky, jogurty, kefíry atd., které mají blahodárné účinky na naše střeva.

8. Otužování
Otužování zvyšuje počet bílých krvinek. Zpočátku vám to bude asi nepříjemné, ale za čas si zvyknete. Také krásně nastartuje fungování těla a mysli. Postupujte však po malých krůčcích. První den začněte vlažnou vodou a pak postupně přidávejte.

9. Psychika
Snažte se eliminovat stres, jak to jen jde. Rozdělte si důležité od nepodstatného. Co má řešení, zkuste vyřešit, co řešení nemá, tím se nezabývejte. Zkuste si každý den najít několik minut sami pro sebe. Sedněte si, zapalte svíčku a užívejte si čas pro sebe.

10. Doplňky stravy
Užívejte je v případě, kdy příjem běžné stravy během dne nepokryjete důležité vitamíny a minerály. Nejdůležitější z nich je vitamín C a vitamín A. Doplňujte je hlavně selenem a zinkem.

Doufám, že Vám moje rady pomohli. Pokud Vás ještě něco napadá, čím posílit imunitu, budu moc ráda, když se s námi o to podělíte v komentářích.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Popular Posts