sobota 21. března 2020

Co dělat v karanténě, když se nudíme

Ahoj,
teď když vláda vyhlásil díky koronaviru domácí karanténu, tak jsme všichni teď celý den doma a kromě nákupu se nikam nedostaneme. Nudíte se a nevíte co máme ty celé dny dělat? Nejspíš budeme doma delší dobu a tak jsem si dnes pro Vás připravila pár tipů, co můžete doma dělat, aby jste tu nudu doma zahnali.

1) Škola/Práce 
Pokud chodíte do školy, tak si najděte každý den chvilku a naučte se něco nebo si udělejte nějaký úkol, protože až přijdeme do školy, tak na nás všichni učitelé nabalí testy, tak ať se z toho pak nezblázníme. Vy, co chodíte do práce a máte možnost pracovat z domova, tak je to skvělý způsob každý den zabít alespoň trochu času.

2) Čtení 
Máte doma plno knížek, které si chcete      přečíst, ale když chodíte do školy nebo do práce, tak na ně nemáte čas. Teď je ten správný čas to napravit.

3) Sledování filmů a seriálů 
V dnešní době je na výběr filmů a seriálů, ať už na Netflixu, HBO, YouTube nebo prostě jenom tak na internetu. Puste si třeba nějaký, který jste ještě neviděli a uvidíte jak Vám ten den uteče.

4) Čas na sebe
Udělejte si chvilku jenom sami na sebe. Můžete si třeba zapálit svíčky, pustit si hudbu, dát si nějakou dobrou pleťovou masku, nalakovat si nehty, dát si příjemnou koupel a prostě jenom tak relaxovat.

5) Vaření, pečení 
Zkuste si uvařit nebo upéct dobrotu podle nějakého nového receptu.

6) Úklid
Teď když máme čas, tak proč to nevyužít na úklid, když na to nemáme během roku čas. Můžete utřít prach, vyklidit skříně, vyluxovat, vytřít atd. Ukliďte si celý byt a nejen, že pak budete mít hezky všechno uklizeno, ale budete z toho mít i pěkný pocit.

7) Koníčky 
Teď je ta správná chvíle se věnovat Vašim koníčkům. Pokud rádi malujete, tak mailujte, pokud rádi hrajete na kytaru, tak hrajte. Prostě dělejte, co Vás baví.

8) Cvičení
Jelikož nemůžeme ven, tak nemáme skoro žádný pohyb. Zkuste si zacvičit a uvidíte, jak se po něm budete cítit skvěle. V dnešní době už najdete na internetu spoustu videí, podle kterých můžete cvičit.

9) Šití rušek
Roušek je velký nedostatek a proto, pokud se doma nudíte, tak můžete nějaké ušít a pak je věnovat třeba do nemocnic. Nejen, že se doma zabavíte, ale uděláte i dobrou věc.

10) Hraní her
Stáhněte si nějakou hezkou hru do mobilu, tabletu, PC nebo pokud máte Xbox, Playstation, tak si zahrajte něco na nich a uvidíte jak Vám ten čas uteče.

Doufám, že Vám moje tipy alespoň trochu pomohli a už se doma nebudete tolik nudit. Pokud Vás ještě něco napadá, co by se dalo dělat, tak budu moc ráda, když mi to napíšete do komentáře, abych se mohla já nebo někdo jiný inspirovat.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Popular Posts