pondělí 31. srpna 2020

Škola volá

 Ahoj,

prázdniny už nám končí a my zítra usedneme do lavic. Letošní prázdniny jsme si díky koronavirové pandemii pěkně prodloužili. Většina už se od března do školy nepodívala. Chápu, že spoustu z Vás se do školy jistě nechce. Úplně Vás chápu. Mě se taky moc nechce. 

Musíme si však najít věci, které nám jí zpříjemní. Kupte si nějaké hezky zdobené sešity nebo tužky a hned uvidíte, jak se Vám bude z nich učit líp. Já už mám pár věcí nakoupeno, ale ještě určitě nějaké budu nakupovat. 

Letošní školní rok bude pro mě zásadní, jelikož nastupuji do 4. ročníku a čeká mě maturita. Mimochodem, studuji obchodní akademii. Doufám, že nenastane situace jako teď a já budu moc normálně maturovat. Přiznám se, že se jí docela bojím. Největší strach mám asi z anglického jazyka, protože ten mi moc nejde a z účetnictví. Snad jí bez problémů zvládnu. Kdyby jste měli jakýkoliv tip k maturitě, budu moc ráda, když mi ho napíšete do komentáře. 

Budu Vám držet palce, aby se Vám v letošním školním roce dařilo a vše jste bez problémů zvládli. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.

Vaše Mišulka 

neděle 30. srpna 2020

Fitness výzva

Ahoj, 

dovol, abych Vás přivítala u mojí první fitness výzvy, která je sestavena na 30 dní. Dostanu Vás do formy, naučíš se zařadit pravidla zdravého životního stylu do svého běžného života a pravidelnost ve cvičení. Budete se po ní cítit skvěle ve svém těle a získáštevysněné výsledky.

Už dlouho jsem přemýšlela, že bych nějakou takou výzvu udělala. Dlouho jsem nad tím váhala, ale pak když jsem se Vás zeptala na instagramu, odsouhlasili jste si, že by jste o ní měli zájem, tak jsem si řekla, že to zkusím. 

Výzva se skládá z denního úkolů, které se týkají zdravých návyků a cvičení. Nebojte se, nejsou nijak drastické a dají se během dne bez problemů splnit.




Hlavním pravidlem je, že pokud jeden den vynecháte, musíte celou výzvu začít od znova. Výjimkou je samodřejmě, pokud onemocníte, to stačí, když normálně potom budete pokračovat. 

Dalším pravidlem je, aby jste jedli vyváženě a kvalitní potraviny. 

Aby Vám výzva rychleji utíkala, připravila jsem si tabulku v podobě kalendáře, kde si můžete postupně jednotlivé dny odškrtávat.


 

Připravila jsem si pro Vás tabulku pro záznam Vaší tělesné míry před a po dokončení výzvy, která si myslím, že nesmí chybět, protože věřím, že se Vaše postava změní k lepšímu. Nezapomeňte si tedy změřit míry před začátkem vývzy a potom na konci, ať to můžeš potom porovnat. Věřím, že se dočkáte vytoužených výsledků.


 

Nesmírně důležitý je pitný režim, proto mám pro Tebe tabulku, kde si ho můžete přes den zaznamenávat a budete v tom mít lepší přehled. Měli by jste vypít minimálně 2 l denně čisté vody.




 

Nezapomínej na zeleninu, která by měla být ke každému slanému jídlu. Pro lepší přehled, jsem pro Vás přichystala také tabulku, kde už máte předpřipravené i porce.




Pohyb je pro naše tělo velmi důležitý. Nejlepší a nejjednodušší je pro nás chůze. Optimální počet je 10.000 kroků. Váš denní počet kroků si můžete zaznamenávat do tabulky. 

 

 

Jistě se budete chtít občas zvážit, a proto jsem pro Vás připravila tabulku, kde si budete moc váhu zaznamenávat. Dávejte si však pozor, aby jste se nevážili každý. Vyznačila sem Vám do ní dny, kdy by bylo optimální se zvážit.Važte se však pokaždé ve stejný čas.

 


Váš den můžete poté zhodnotit do tabulky pomocí srdíček. Budete pak vědět, jak se Vám ve výzvě daří. 


 

Až výzvu dokončíte, shrňte všechny Vaše úspěchy v tabulce. Pokud budete mít u všeho plný počet, musím Vás pochválit, protože jste opravdu výborný. 


 

Nezapomeň sdílet na sociálních sítích, jak makáš podle této výzvy. K označení použij hashtag k této výzvě - #fitnessbymisulka Ty nejlepší fotky budu sdílet v mém story na instagramu, což bude určitě velkou motivací pro další slečny, které podle výzvy makají, nebo se do ní chtějí pustit.

 

Nečekej a začni s výzvou hned teď. Držím ti palce, ať to zvládneš. Budu tě postupně motivaci na sociálních sítích.

 

To by bylo vše. Mějte se hezky. 

Vaše Mišulka 

středa 26. srpna 2020

TAG domácí mazlíček - zakrslý králíček

Ahoj, 
možná jste si všimli, že nám do rodiny přibyl nový člen. Pořídili jsme si před pár dny domu zakrslého králíčka, který nám dělá samou radost. Na instagramu jsem se Vás ptala, jestli máte na něho nějaké otázky a jelikož jich tam bylo opravdu málo, doplnila jsem nějaké sami, které si myslím, že by Vás třeba také zajímali. Připravila jsem si pro Vás dnes TAG domácí mazlíček - zakrslý králíček. 

1. Jak se jmenuje?
Jmenuje se Max. Oslovujeme ho Maxi, Maxíku, Maxíčku. Na jménem jsme nemuseli moc dlouho přemýšlet. Vždycky se mi z nějakého důvodu líbilo jméno Max a když jsem ho doma navrhla, všem se nějak líbilo. 

2. Je to samička nebo sameček?
Tohle byla docela operace. Chtěli jsme samečka, jenomže z toho vrhu v termínu, který jsme potřebovali, byli samé samičky. Tak jsme si řekli, že si jí vezmeme. Pak jsme se dočetli, že samička je daleko náročnější. Má takzvanou falešnou březost a kastrace je pro ně daleko náročnější. Začali jsme mít strach. Konzultovali jsme to s paní chovatelkou a ta nám nakonec ještě nabídla samečka, který by byl ale v den předání o 2 týdny starší. Když nám poslala jeho fotku, zamilovali jsme se do něho a hned jsme jí psali, že ho bereme. 

3. Kolik mu je? 
Je mu 9 týdnů a 2 dny.

4. Co je to za plemeno? 
Je to zakrslý saténový. Tohle plemeno je typické tím, že králíčci mají na sluníčku takovou hezky zařivou barvu, což se nám líbilo, a proto jsme se pro tohle plemeno také rozhodli. 

5. Odkud ho máte? 
V žádném případě jsme nechtěli ze zverimexu. Nejsem jejich zastáncem. Nelíbí se mi, jak se tam ke zvířatům chovají. Jde jim jen o peníze. Pořádně ti ani neřeknou, co je to za plemeno, jaký je to pohlaví atd. Hledali jsme tedy chovnou stanici. Narazili jsme na chovatelskou stanici ......., kde byla moc milá a ochotná paní. Byli jsme s ní spokojený. Za mě můžu doporučit. 

6. Kde ho máte? 
Máme ho venku v králíkárně. I když není s námi 24 hodin denně, snažíme se mu věnovat veškerou pozornost a myslím si, že mu nic nechybí. 

7. Proč jste se rozhodli si ho pořídit? 
Už dlouho jsme chtěli domácí mazlíčka, který by nám dělal radost. Mám ráda psy a zakrslé králíčky. Jelikož na psa by jsme neměli tolik času, rozhodli jsme se pro zakrslého králíčka.
Myslím, že pro dnešek by otázky stačili. Pokud by Vás ještě něco zajímalo, pište mi otázky do komentáře a já pro Vás můžu udělat další TAG.

To by bylo vše. Mějte se hezky. 
Vaše Mišulka 

pondělí 24. srpna 2020

Mýty o stravě

Ahoj,

v dnešním článku bych se s Vámi chtěla pobavit o mýtech o stravě a chtěla bych Vám je vyvrátit, protože většina z nich škodí začátečníků, kteří se snaží začít jíst zdravě. Přiznám se, že sama jsem některým z těchto mýtů věřila, ale postupem času, co jsem se o zdravou stravu začala zajímat víc, jsem zjišťovala, že jsou to nesmysly, a proto jsem se rozhodla, že se s Vámi o ně dnes podělím, aby jste nedělali stejné chyby jako já předtím. 

1. Jez každé dvě hodiny

To, jak často člověk jí, je vcelku jedno. Záleží na rychlosti metabolismu, který je primárně dán celkovým kalorickým příjmem. 


2. Ovoce jen dopoledne

Ovoce se stejným způsobem metabolizuje v 8 hodin ráno i v 8 hodin večer. A pokud se bojíte cukru v něm, jedná se o přírodní a navíc v malém množství, takže pokud na něho dostanete třeba večer chuť, můžete si ho v pohodě v menším množství dát. 


3. Žádné sacharidy po 6 hodině 

Tohle je asi ten nejčastější mýt, který si lidé myslí. Domnívají se, že po tom nezhubnu, ale je to úplná blbost. Tělu je jedno, kdy je příjme, ono nevnímá kolik je hodin. Pokud se vám nedaří zhubnout, nedávejte to za vinu sacharidům, vše záleží na celkovém kalorickém přijmu. 


4. Při hubnutí musím vynechat tuk

Tělo tuky potřebuje, jelikož jsou jedním ze zdrojů energie. Jde jen o to, které tuky svému tělu dáte. Jsou nezdravé tuky, které jsou obsažené hlavně v chemicky zpracovaných potravinách a našemu tělu škodlivé. Pak jsou tu právě ty zdravé tuky, které by naše tělo mělo rozhodně příjmat. Vyskytují se v přírodních potravinách jako např. avokádo, vejce, ořechy, ryby atd.


5. Proteiny jsou pouze pro kulturisty

Většina lidí si myslí, že proteiny jsou pouze pro kulturisty, ale ono to tak není. Vemte si, že většina proteinů se vyrábí ze syrovátky, což je koncentrát z mléka. Je to úplně stejné, jako kdyby jste jedli mléčné výrobky nebo pili mléko. Je to skvělý prostředek, jak dostat do těla daleko víc bílkovin. 


Doufám, že tento článek Vám malinko pomohl. Do komentáře mi můžete napsat, jestli jste někdy nějakému z těchto mýtů věřili? 


To by bylo vše. Mějte se hezky. 

Vaše Mišulka 

neděle 23. srpna 2020

Garnier Hyaluronic Aloe Jelly pleťový gel

 Ahoj,

dnes jsem si pro Vás připravila recenzi na pleťový gel Garnier Hyaluronic Aloe Jelly. Hned jak jsem ho viděla, tak jsem věděla, že ho musím mít, protože mám radši pleťové gely než krémy. 

Má osvěžit, hydratovat a zjemnit po dobu 48 hodin. Měl by zajistit, aby byla pokožce dodána vlhkost. Obsahuje zklidňujícího Aloe vera a kyselinu hyaluronovou. Má veganské přírodní složení, přičemž 96 % složek je přírodního původu.

Zabalený byl v papírové krabičce.

Nachází se na ní popis a složení gelu.


Samotný gel je v plastovém kelímku.

Pleť krásně hydratuje a zjemní. Velmi dobře se roztírá a rychle se vstřebává. Během chvilky není vidět žádný mastný filtr. Zlepšení pleti je vidět hned po prvním použitím. Krásně voní.

Množství: 70 ml
Cena: 250 - 300,- Kč

Moje shrnutí:

+

  • Konzistence 
  • Hydratace 
  • Zjemnění
  • Vstřebávání
  • Obal
  • Vůně 

-

  • Nic

Hodnocení: 9,5* z 10*

Jsem moc ráda, že jsem ho vyzkoušela. Myslím si, že se skvěle hodí na léto, protože nezatěžuje tolik pleť jako normální krémy. Hned jsem ho zařadila do mých oblíbených produktů. Rozhodně si ho koupím znovu. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

středa 19. srpna 2020

Balea Sweet Melon pleťová maska

 Ahoj,

dnes jsem si pro Vás připravila recenzi na pleťovou masku Balea Sweet Melon. Jedná se o limitovanou edici, tak jsem se rozhodla, že jí vyzkouším. Na výsledek, jak mi vyhovovala se teď můžete podívat.
Měla by být ideálním osvěžením, které vaší pleti dodá opět skvělý vzhled! Maska s ovocnou vůní a výtažkem z melounu a liči má dodávat pleti potřebnou hydrataci, zanechávat ji jemnou, hebkou a rozzářit tón pleti.
Maska je zabalená v plastovém pytlíku. Na zadní straně se nachází popis a složení masky. 
Obsahuje dvě dávky, které jsou velké, takže mi za jedna vystačila bez problémů na dvě použití.
Samotná maska j
e tekuté konzistence, která po použití setře z obličeje ubrouskem a zbytek se vmasíruje. Nepotřebuje se k tomu žádná voda. 
Na obličeji velmi příjemná. Příjemně voní po melonu. Není to nějak parfémovaný. Po sundání jsem však měla měla pocit, že s pletí nic neudělala. Možná byla lehce rozzářená a hebká, ale ne nějak extra. Co se týče hydratace, tak ta byla nulová. 
Množství: 16 ml (2x 8 ml)
Cena: 13,- Kč 


Moje shrnutí:

+

  • Příjemná
  • Aplikace 
  • Vůně 
  • Obal 

-

  • Hydratace 
  • Rozzářenost
  • Hebkost

Hodnocení: 3* z 10*

Tato maska byla katastrofa. Všechno co by měla dělat, nedělala. Naštěstí už její prodej skončil. Pokud jste jí náhodou někdo zkoušel, můžete mi schválně napsat do komentáře, jak Vám vyhovovala. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

pondělí 17. srpna 2020

Mrkvový dort

Ahoj,
dnes jsem si pro Vás připravila recept na mrkvový dort. Vždycky se mi zdála mrkev v dortu divná, ale pak jsem ho vyzkoušela a a moc mi zachutnal.

Ingredience (8 ks):

Korpus:
300 g celozrnné špaldové mouky
2 lžičky kypřícího prášku 
1 lžíce skořice 
1 lžička mletého muškátového oříšku
100 g mletých vlašských ořechů 
150 ml kokosového oleje
3 vejce 
100 g řeckého jogurtu
70 g medu
150 ml mléka 
250 g mrkve
Sůl

Náplň:
250 g polotučného tvarohu
1 lžíce medu
1 lžíce datlového sirupu

Poleva:
100 g odtučněného tvarohu
70 g řeckého jogurtu 
1 lžička medu

Postup:

Troubu předehřejeme na 175°C. V míse smícháme prosetou mouku, prášek do pečiva, skořici, muškátový oříšek, 3/4 vlašských ořechů a sůl. Na kamnech rozpustíme kokosový olej. V jiné míse smícháme vejce, rozpuštěný kokosový olej, jogurt, med a mléko. Suchou a tekutou směs smícháme dohromady. Nastrouháme mrkev, kterou přidáme do směsi. Vše pořádně zamícháme a vypracujeme těsto. Formu vysteleme pečícím papírem a nalijeme do ní těsto. Pečeme cca 50 minut na 175°C. Před vyndáním z trouby vyzkoušíme špejlí, zda je korpus hotový. Po vychladnutí korpus rozřízneme. V míse si smícháme polotučný tvaroh, med, datlový sirup a namažeme krém mezi korpusy. V míse si smícháme odtučněný tvaroh, řecký jogurt, med a natřeme krém navrch dortu. Na závěr posypeme zbytkem vlašských ořechů. Dáme ztuhnout do ledničky.

Pokud jste ho ještě nikdy neměli, tak rozhodně vyzkoušejte. Nebojte se zkoušet nové věci. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

pátek 14. srpna 2020

Makeup Revolution x Petra XOXO paletka očních stínů

Ahoj,

ráda bych Vám představila něco na co už jsem se těšila od té doby, co jsem zjistila, že má vyjít a co jsem si musela jít hned koupit. Dnes jsem si pro Vás připravila recenzi na paletku očních stínů Makeup Revolution x Petra XOXO od Petry Love Hair, jejíž videa mám moc ráda. Paletka mě lákala hlavně svými hravými barvami. 

Paletka obsahuje 36 barev. Můžete tam najít ať už teplé tak i studené stíny. Obsahuje světlé i tmavé barvy. Je ideální pro každou příležitost.

Paletka byla zabalená v krásné papírové krabičce, která je celá stříbrná. 

Na zadní straně naleznete popis a složení paletky. Nachází se tam i přímo nakreslené barvičky, které v paletce najdete.

Samotná paletka má růžovou barvu s bílým písmem. 

Na zadní straně se nachází popis a složení paletky. 

Je poměrně bytelná. Jediné, co by někomu mohlo vadit je, že chybí zrcátko. 

Paletka skoro vůbec nepráší. Pigmentace je výborná na to, že se jedná o drogérkovou značku. Odstíny jdou dobře nabrat na štětec a pěkně se chytají na oči. Dají se lehce blendit a případně tedy zjemnit. 
Výdrž je skvělá. Sice během dne barvičky lehce vyblednou, ale pokud si dáte pod ně korektor nebo podkladovou bázi, drží jako přibitý. 
Množství: 28,8 g (36x 0,8 g)
Cena: 300 - 400,- Kč

Moje shrnutí:

+

  • Pigmentace 
  • Barvy 
  • Obal 
  • Nanášení 
  • Výdrž 

-

  • Nic

Hodnocení: 10* z 10*

Jsem s paletkou spokojená a ráda ji používám. Miluju ty barvičky. Jak se líbí plaletka Vám? Máte už jí doma nebo máte v plánu si jí koupit? Pokud jste doposud ještě váhali, doufám, že Vám moje recenze pomohla, samozřejmě k lepšímu a paletku si koupíte. 

To by bylo vše. Mějte se hezky. 
Vaše Mišulka 

středa 12. srpna 2020

Banánový chlebík

Ahoj,

banánový chlebík je velmi oblíbené jídlo, tak jsem se jednou rozhodla, že ho také vyzkouším. Hledala jsem nějaký zdravý recept. Zkusila jsem ho podle Petry Elblové a lehce jsem si ho poupravila. Moc mi zachutnal, a proto bych se s Vámi dnes ráda o recept na banánový chlebík podělila. Banánový chlebík je totiž jeden z nenáročných a rychlých receptů, který se nemůže pokazit. 

Ingredience (7 ks):

4 ks banánu
60 g špaldové mouky 
100 ml mléka (nejlepší je nějaké rostlinné)
3 lžíce kokosového oleje (rozpuštěného)
30 g kešu ořechů 
2 vejce 
1 lžíce skořice 
1 lžíce kypřícího prášku 
24 g hořké čokolády 
Stévie

Postup:

Trouby si předehřejeme na 175°C. Banány oloupeme. Tři z nich rozmačkáme vidličkou a vložíme si je mísy. Přidáme vejce, špaldovou mouku, skořici, kypřící prášek a pár kapek stévie na doslazení. Čokoládu a kešu ořechy nakrájíme na drobné kousky a vložíme do mísy. Kokosový olej rozpuštíme a společně s mlékem přidáme do mísy. Vše pořádně zamícháme. Formu si vysteleme pečícím papírem a nalijeme do ní těsto. Banán nakrájíme na kolečka a položíme na vrch těsta do formy. Pečeme v troubě na 175°C cca 45-50 minut. 
Moc jsem si ho zamilovala. Dělám ho teď často. Skoro pokaždé, když mám chuť na něco pečeného a mám doma banány, tak ho udělám. Máte taky rádi banánový chlebík? 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

Popular Posts