středa 1. ledna 2020

Jak dosáhnout svých cílů v roce 2020

Ahoj,
ještě než se vrhneme na samotný článek, chtěla bych Vám popřát do nového roku hodně zdraví, štěstí a spokojenosti. Ať se Vám splní všechny Vaše cíle, které jste si pro letošní rok dali. Možná někteří z Vás ješte ty cíle nemáte určené, protože nevíte, jak na to a bojíte se, že si dáte takové cíle, které se Vám ani nepovede splnit. Právě proto jsem se dnes rozhodla napsat článek "Jak dosáhnout svých cílů v roce 2020", který doufám, že Vám alespoň trochu pomůže.


  1. Vemte si prázdný sešit, do kterého si všechny ty cíle zapíše.
  2. V sešitě si vytvořte tematické okruhy (práce, škola, přátelství, osobní rozvoj....), aby se Vám v něm líp orientovalo, až se do něho v průběhu roku podíváte. 
  3. V klidu se posaďte a zamyslete se, čeho byste chtěli v novém roce dosáhnout a vše si zapisujte do sešitu k danému okruhu. Zapisujte si opravdu vše, co Vás napadne, protože tady se meze nekladou.
  4. Zkuste se zamyslet nad tím, které z cílů jsou pro vás nejdůležitější a zaměřte se na ně, protože pokud jste si napsali spoustu, jen těžko můžete očekávat, že je všechny splníte. Spíše to dopadne tak, že budete svou energii zbytečně dělit mezi tolik úkolů, až vás to vyčerpá a ztratíte motivaci dokončit alespoň jeden. Doporučuji si ty prioritní nějak označit, aby jste je v těch spousta cílů nepřehledl.  
  5. Pak je načase zvolit si postup, který Vás k nim dovede. 
  6. Zhruba po měsíci se podívejte na Váš seznam a zamyslete se nad stanovenými cíli. Pokud se vaše priority třeba změnily, tak si jednoduše daný cíl vysktrněte a nahraďte jej jiným, který pro Vás bude vhodnější.

Doufám, že jsem Vám alespoň trochu pomohla. Budu Vám držet palečky, ať dosáhnete vše cílů. 

To by bylo vše. Mějte se hezky. 
Vaše Mišulka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Popular Posts