pondělí 13. ledna 2020

Kalorie

Ahoj,
všichni víme, že strava je základ. Tělu musíme poskytnout dostatek živin a energie ve formě kalorií, aby mohlo bez problému fungovat. Dnes bych Vám ráda řekla něco málo o kalorií. V dnešním článku o kalorií se dozvíte "Co to jsou kalorií?" a "Jak si je vypočítat?".
Kalorie jedná se o jednotku energie. Značí se značkou cal. Kalorie patří mezi tzv. zakázané jednotky. V praxi se objevuje hlavně při vyjadřování energetické hodnoty potravin. 
Někteří počítání kalorií zásadně odsuzují, jiné z nás počítají pravidelně. Osobně jsem asi někde mezi.
Je nutné si stanovit, jaké množství kalorií potřebujete konzumovat, abyste si udrželi stávající váhu. Vypočítat si je můžete třeba tak, že vezmete svoji váhu v librách (1 libra=0,45 kg) vynásobíte číslem 18 a číslo, kteréne Vám vyjde, odpovídá přibližně  Vašemu celkovému množství kalorií nebo existuje na internetu plno stránek, které Vám při zadání Vašich údajů, vypočítají Vaše celkové množství kalorií. Doporučila by Vám spíš si to vypočítat na internetu, protože tam je to přesnější. Podle mě je na to nejlepší stránka kaloricke-tabulky.cz
Je zapotřebí, abyste si dané množství kalorií rozdělili do vhodných množství pokrmů a potravin. Konzumujte dostatečné množství bílkovin, tuků, sacharidů a vlákniny.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Popular Posts