Ahoj,
měla jsem doma dýni. Rozhodla jsem se, že zkusím z hlavy udělat recept na dýňové rizoto, který byl výborný, a tak jsem se rozhodla, že se s Vámi o něj podělím.
Ingredience (2 porce):
160 g rýže
300 g dýně hokaido
80 g žampiónů
1/2 červené cibule
180 g uzeného tofu
100 ml rostlinné smetany
80 ml rostlinného mléka
sůl
pepř
Postup:
Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Dýni vydlabeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě do změknutí. Cibuli a žampióny nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi na olivovém oleji. Uvařenou dýni rozmačkáme a přidáme na pánev. Zalijeme rostlinnou smetanou a mlékem. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme rýži a vše zamícháme.
Já mám dýni ráda a ráda zkouším s ní zkouším nové recepty. Tohle dýňové rizoto je skvělý. Máte taky rádi dýni nebo Vám nechutná.
To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka
Žádné komentáře:
Okomentovat