sobota 23. ledna 2021

Fazolové brownies

Ahoj,

už jste někdy zkoušeli fazolové brownies? Že z této kombinace máte strach? Tak to určitě nemusíte! Fazole v nich totiž vůbec nejsou cítit a naopak jsou pak díky nim brownies hezky vláčné a taky za méně kalorií dostanete více muziky. Dnes jsem si pro Vás připravila recept na fazolové brownies, které je opravdu výborné. 


Ingredience (2 porce):

Korpus:
50 g špaldové mouky
30 g kokosové mouky
1 plechovka fazolí
2 vejce
50 g hořké čokolády
30 g kakaa
30 g kokosového oleje
35 g kokosového cukru
1 lžička kypřícího práčku

Na pomazání:
70 g marmelády
200 g řeckého jogurtu
 
Navrch:
30 g arašídového másla
20 g kanadských borůvek

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. Hořkou čokoládu si najemno nasekáme. V míse si smícháme špaldovou mouku, kokosovou mouku, čokoládu, kokosový cukr, kypřící prášek, kakao. Červené fazole zbavíme nálevu a společně s vajíčky rozmixujeme. Rozpustíme si kokosový olej a nalejeme ho do sypké směsi a zamícháme. Přidáme fazolovou směs a pořádně zamícháme. Formu si vyložíme pečícím papírem a vylijeme do ní těsto. Nahoru dáme arašídové máslo, které pomocí špejle rozneseme přes celý povrch a přidáme kanadské borůvky. Pečte cca. 20 minut na 180°C. Po vychlazení korpus rozkrojíme na dvě poloviny, promažeme marmeládou a následně řeckým jogurtem. Vše dáme alespoň na 2 hodinky vychladnout do lednice.


Pokud jste milovníky čokolády jako já, tak tohle brownies rozhodně vyzkoušejte. Je krásně nadýchané a vláčné. Je úplně ideální svačinka k odpolední kávičce nebo čaji.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Popular Posts