středa 29. ledna 2020

Špaldové vafle

Ahoj,
dnešní článek bude věnovaný hlavně těm, kteří máte rádi sladké snídaně. Připravila jsem si pro Vás zdravý recept na špaldové vafle. Receptem jsem se inspirovala ve videu u youtuberky a blogerky Petry Elblové, která je pro mě velkou inspirací, co se týče zdravého životního stylu.

Ingredience (2 - 3 ks):

3 lžíce špaldové celozrnné mouky
2 vejce
2 lžíce bílého jogurtu
1 lžička kypřicího prášku
1 lžička skořice
1/2 hrnku vody

Postup:

Do misky si dáme mouku, vejce, jogurt, skořici, kopřicí prášek a vše pořádně zamícháme. Pomalu přiléváme vodu a postupně mícháme, dokud nám nevznikne středně husté těsto, které pak nalijeme do vaflovače. Na závěr ozdobíme tím, co máme rádi.
Těsto můžete také použít na lívance nebo palačinky.

Určitě vyzkoušejte tento recept. Možná Vás odrazuje to, že je to ze špaldové mouky, ale i zdravá jídla můžou být chutná. Věřím, že nebudete litovat, když ho zkusíte.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

pondělí 27. ledna 2020

Foreo Luna Fofo čistící kartáček na pleť

Ahoj,
dnes mám pro Vás recenzi na jednu horkou novinku inteligentní čistící kartáček na pleť  LUNA Fofo od značky FOREO, kterou už určitě znáte.
Mám mastnou pleť a hodně se mi tvoří akné. I když se to nezdá, tak čistění jenom gelem nestačí, protože do pokožky tolik nepronikne.
Nachází se v krásné plastové krabičce, ve které ho lze i uschovávat. V krabičce je i magnetek s kódem, který je zapotřebí k aplikaci. Součástí kartáčku jsou i baterie, takže až si ho koupíte, tak ho můžete hned použít. Na zadní straně jsou dvě čidla a zapínač. V nabídce je spousta barevných variant.
Luna Fofo je schopný analyzovat pleť a šetrně, ale zároveň efektivně ji vyčistit. Kartáček funguje na každou pleť, bez ohledu na její typ nebo věk.Stačí si stáhnout aplikaci Foreo, ve které pak tenhle chytrý sonický kartáček na pleť propojíte pomocí bluetooth. Aplikace už Vás pak provede všemi kroky, kdy postupně přikládáte Pomocí čidel na přístroji k jednotlivým částem obličeje Vám aplikace ukáže stav a zdraví Vaší pleti, její úroveň hydratace a automaticky podle měření nastaví úroveň intenzity pro čištění. Analýza kůže je zaslána přímo do Foreo aplikace, která upraví sílu pulsace, délku ošetření a určí oblasti obličeje, na které je potřeba se více zaměřit. Luna Fofo můžete používat i bez aplikace.
Kartáček je vyroben z lékařského silikonu, který zabraňuje hromadění se bakterií na jeho povrchu.
Je lehoučký a skladný, takže perfektním společníkem i na cesty. Je 100% voděodolný, takže se nemusíte bát ho mýt pod vodou. Na jedno nabití vydrží až 400 použití, pak je zapotřebí vyměnit baterie.
K pleti je velmi šetrný a nedráždí jí. Čištění je s ním rychlí a ušetříte s ním díky tomu spoustu času.
Množství: 1 ks
Cena: 2.300 - 2.500,- Kč

Moje shrnutí:

+

  • Čistí pleť 
  • Šetrný 
  • Rychlé čištění 
  • Materiál 
  • Voděodolný
  • Velikost
  • Výdrž nabití 
  • Balení 

-

  • Nic

Hodnocení: 10* z 10*

Používám ho teprve měsíc, a to pouze ráno a už nyní ale mohu říct, že se mi pleť o trochu zlepšila. Pokud máte také problematickou pleť, tak ho doporučuji koupit. Uvidíte, jak se Vám pleť po tom zlepší. 

To by bylo vše. Mějte se hezky. 
Vaše Mišulka 

neděle 26. ledna 2020

Farmasi Nail Polish Remover odlakovač na nehty

Ahoj,
dnes jsem pro Vás připravila po dlouhé době zase recenzi a to na odlakovač na nehty Farmasi Nail Polish Remover Aloe Vera, který jsem dostala k Vánocům. Nikdy jsem o značce Farmasi neslyšela, a proto jsem byla ráda, že můžu vyzkoušet něco nového.
Jeho složení má vyživovat nehty, jemně a precizně odstraňovat lak na nehty. Obohacený o vitamin E a lanolin díky kterým by měl chránit úroveň hydratace nehtů a bránit proti jejich zažloutnutí.
Odlakovač je v plastové čiré lahvičce, která je díky odlakovači zbarvená do zelena. Na zadní straně se nachází složení odlakovače. Víčko je bílé. Otvor je malý a dobře se s ním tekutina nanáší na tampónek.
Odlakovač je oproti ostatním bez zápachu. Naopak krásně voní. Odlakovač je s vůní Aloe Vera. Bez problémů odlakuje lak. Stačí tampónek s odlakovačem položit na chvíli na prst poté jemně přejet a máte ho dole. Není zapotřebí žádné dření jako u ostatních odlakovačů. Poradí si i s červeným lakem, který je občas oříšek odlakovat. Nehty po něm nejsou zničeny.
Množství: 100 ml
Cena: 70,- Kč

Moje shrnutí:

+

  • Odlakuje
  • Šetrný 
  • Rychlost 
  • Bez zápachu 
  • Nanášení 
  • Velikost
  • Balení 

-

  • Nic

Hodnocení: 8* z 10*

Jelikož jsem o téhle značce ještě nikdy neslyšela, tak jsem od toho nic neočekávala. Do komentáře mi můžete napsat jestli jste něco od této značky zkoušeli, popřípadě co a jak Vám vyhovuje. Odlakovač mě mile překvapil. Rozhodně vyzkoušejte. 


To by bylo vše. Mějte se hezky. 
Vaše Mišulka 

pondělí 20. ledna 2020

Vláknina

Ahoj,
v dnešním článku bych Vám ráda řekla něco o vláknině. Pokusím se Vám vysvětlit "Co je to vláknina a v čem je obsažena?".
Vláknina je složka potravy rostlinného původu. Vláknina je významná složka potravy, která je sama obtížně stravitelná. Existují dva druhy vlákniny a to rozpustná a nerozpustná.
Rozpustná vláknina má schopnost absorbovat vodu, bobtnat a to vede k pocitu nasycení. V trávicím traktu fermentuje. Může být zdrojem energie. Reguluje trávení tuků a jiných sacharidů. Působí jako tzv. prebiotikum.
Nerozpustná vláknina v trávicím traktu nefermentuje, není zdrojem energie. Zvětšuje objem obsahu ve střevech a zkracuje dobu, po kterou tam zůstává potrava. Zejména příznivě se uplatní v tlustém střevě, kde se díky zvětšení objemu stolice naředí odpadní látky. Ty pak snadněji opouštějí trávicí trakt.
Vláknina je účinným prostředek při zácpě, podporuje správné vyprazdňování, zmírňuje průběh průjmů působí blahodárně na střevní trakt, reguluje stolici, snižuje hladinu cholesterolu, detoxikuje organismus, snižuje riziko rakoviny konečníku a tlustého střeva, přispívá k celkové dobré fyzické kondici a je pomocníkem v boji při hubnutí.
Vláknina najdete v obilovinách, luštěninách, zelenině, ovoci, bramborách a samozřejmě i ve výrobcích z nich, tedy v mouce, chlebu, ovesných vločkách. Vysoké množství vlákniny najdete v ovesných vločkách, otrubách, hrachu, fazolích, kukkuřici, banánech, celozrnném chlebu, datlích, sušeném ovoci, listové zelenině a v bramborách pečených ve slupce. Střední množství vlákniny obsahují jablka a ořechy.
Denní příjem vlákniny by měl být u dospělého cca 20 - 30 g a u dětí 10 g.
Pokud nemáme dostatečný přísun vlákniny z kvalitní stravy, je jedinečným zdrojem psyllium. Psyllium mechanickou silou odsouvá z trávícího traktu škodlivé zplodiny a zabraňuje tak vstřebávání cukrů a cholesterolu do krve. Psyllium není návykové. Je vhodné pro dlouhodobé užívání. Tato rozpustná vláknina má vlastnost vázat vodu, proto je důležité po celý den přijímat dostatek tekutin. Velká konzumace vlákniny a nedostatek tekutin může vést k nadýmání.

Vláknina je jedna z velmi důležitých složek potravy a proto se jí snažte zařazovat do Vašeho jídelníčku.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

sobota 18. ledna 2020

Sacharidy

Ahoj,
každý si myslí, že sacharidy jsou zlo a pokud člověk chce zhubnout, tak je nesmí jíst. Je to blbost a já se Vám to dnes pokusím vysvětlit a něco Vám o nich řeknu.
Potraviny obsahující sacharidy by měly být součástí každého jídla. Ale není sacharid jako sacharid. Poradím Vám, jaký vliv mají jednotlivé typy sacharidů na naše tělo, v jakých potravinách je najdeme a kolik bychom jich měli denně sníst.
Sacharidy jsou hlavním zdrojem energie. Jejich nedostatek znamená málo potřebné energie k tvorbě svalů a jejich přebytek se zase může změnit v nežádoucí tuk. Pokud nechcete ztrácet na svalové hmotě nebo přibírat, je víc než důležité dodávat tělu odpovídající množství sacharidů v závislosti na vašem energetickém výdeji. Skládají se vždy z uhlíku, vodíku a kyslíku.

Sacharidy se rozdělují na:
  • Jednoduché: Patří tam mono a disacharidy, které často oznamujeme jako cukry. Najdete je v ovoci, medu, cukrové třtině, řepě, mléku, sladu, cukrovinkách, slazených nápojích atd. Velmi rychle se rozkládají, dostávají se rychle a najednou do krve a nám vystřelí hladina krevního cukru. Tento děj snadno poznáme například po větším jídle, kdy máme chuť na nějakou sladkou tečku. Následný pokles glykemie je většinou strmý, což vede k pocitu hladu.
  • Komplexní: Patří do nich poly a oligosacharidy. Ty najdete v bramborách, obilovinách, luštěninách, zelenině, celozrnných výrobcích a v rostlinných produktech. Komplexní sacharidy se tráví mnohem pomaleji než jednoduché sacharidy. Díky tomu vytváří delší pocit nasycení. Potraviny bohaté na komplexní sacharidy mají také vysoký obsah vlákniny.  Komplexní sacharidy nalezneme například v: sladkých bramborách, čočce, fazolích, hráchu, kešu, arašídách, datlích, pekanových oříšcích, pistáciích, pohance, ovesný vločkách, tmavém celozrnném chlébu, těstovinách, hnědé a bílé rýži

Podle specialistů by sacharidy měly tvořit 55–60 % vašeho denního příjmu energie. Z toho 1/6 jednoduché sacharidy a 5/6 komplexní sacharidy.
Pokuste se vyhnout bílému cukru. Dostáváte díky něco do těla zbytečné množství sacharidů. Místo cukru dejte Vašemu tělu radši komplexní sacharidy.
Nejlepší je nesladit nápoje vůbec nebo cukr nahradit nějakou zdravější variantou. Pijte vodu nebo hořký čaj. Tělu ulevíte. Pokud máte chuť na něco sladkého, upečte si buchtu, která nebude obsahovat bílý cukr. První měsíc bez cukrů bude těžký, ale zvyknete si.

Doufám, že po tom, co jsem k Vám vysvětlila něco málo o sacharidech, tak se je nebudete bát jíst a budete je zařazovat do Vašeho jídelníčku.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

čtvrtek 16. ledna 2020

Tuky

Ahoj,
bojíte se tuků? Pokud ano, nejste sami. Spousta lidí si myslí, že nízkotučná strava nám pomáhá získat super tělo, které chceme, ale není to tak úplně pravda. Ve skutečnosti je to jedna z největších výživových lží. Tuky jako všechny makroživiny jsou pro naše tělo nepostradatelné. Proto bych Vám dnes ráda něco o tucích řekla. Tuky mají oproti bílkován dvojnásobnou energetickou hodnotu. Pokdu budete hladovět tělo začně vaše uložené tuky postupně spotřebovávat. Vyvážená strava nespočívá ve vyloučení či omezování tuku jako takového, ale ve volbě správných tuků.
Tuky lze rozdělit na zdravé tuky, které by jsme mi konzumovat a nevyhýbat se jim, a pak jsou škodlivé tuky, kterým by jsme se měli naopak vyhnout a vůbec je nekonzultovat, protože škodí našemu zdraví. Mezi dravé tuky patří především omega-3 a omega-9 mastné kyseliny. Regulují veškeré biologické funkce, činnost srdce a cév, imunitní systém, nervový systém i činnost pohlavních orgánů,“ uvádí lékař. Ke škodlivým tukům patří umělé transmastné kyseliny. Jde o částečně ztužené tuky ve smažených jídlech, brambůrcích, sušenkách apod. Vznikají průmyslovou úpravou či zahříváním za vysokých teplot.
Plní několik specifických funkcí: jsou zdroj energie a nositeli nezbytných látek – vitamínů (A, D, E, K), esenciálních mastných kyselin a řady ochranných látek, podílí na stavbě nervové tkáně, jsou důležité pro syntézu některých hormonů, zlepšují chuťové vlastnosti pokrmů, vyvolávají dlouhodobější pocit sytosti, podílejí se na texturních vlastnostech potravin a pokrmů, mechanicky chrání vnitřní orgány proti tlaku a nárazům a zajišťují tepelnou ochranu organismu.
Tuky jsou tvořeny glycerolem a mastnými kyselinami, jejíchž složení má vliv na náš
zdravotní stav. Nasycené mastné kyseliny jsou bez dvojné vazby. Vyskytují se především v živočišných tucích. Jsou obsaženy např. v mase, mléce, a mléčných výrobcích, vejcích, masných
výrobcích, ale také v palmovém a kokosovém oleji.
Nenasycené mastné kykyselin jsou z hlediska výživy hodnoceny vesměs pozitivně a dělí se na mononenasycené mastné kyseliny, které jsou z velké části obsaženy v rostlinných olejích jako např. olivový olej, řepkový nebo slunečnicový olej a polynenasycené mastné kyseliny, které jsou obsaženy např. v rybách, v oříškách, v lněném olej nebo semínkách.
A co vy? Jak jste na tom s příjmy tuků?

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

pondělí 13. ledna 2020

Kalorie

Ahoj,
všichni víme, že strava je základ. Tělu musíme poskytnout dostatek živin a energie ve formě kalorií, aby mohlo bez problému fungovat. Dnes bych Vám ráda řekla něco málo o kalorií. V dnešním článku o kalorií se dozvíte "Co to jsou kalorií?" a "Jak si je vypočítat?".
Kalorie jedná se o jednotku energie. Značí se značkou cal. Kalorie patří mezi tzv. zakázané jednotky. V praxi se objevuje hlavně při vyjadřování energetické hodnoty potravin. 
Někteří počítání kalorií zásadně odsuzují, jiné z nás počítají pravidelně. Osobně jsem asi někde mezi.
Je nutné si stanovit, jaké množství kalorií potřebujete konzumovat, abyste si udrželi stávající váhu. Vypočítat si je můžete třeba tak, že vezmete svoji váhu v librách (1 libra=0,45 kg) vynásobíte číslem 18 a číslo, kteréne Vám vyjde, odpovídá přibližně  Vašemu celkovému množství kalorií nebo existuje na internetu plno stránek, které Vám při zadání Vašich údajů, vypočítají Vaše celkové množství kalorií. Doporučila by Vám spíš si to vypočítat na internetu, protože tam je to přesnější. Podle mě je na to nejlepší stránka kaloricke-tabulky.cz
Je zapotřebí, abyste si dané množství kalorií rozdělili do vhodných množství pokrmů a potravin. Konzumujte dostatečné množství bílkovin, tuků, sacharidů a vlákniny.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

středa 8. ledna 2020

Bílkoviny

Ahoj,
Bílkoviny jsou nejdůležitější živinou ze všech, ale spousta z Vás si nedovede představit, co to bílkoviny jsou, k čemu přispívají a v čem jsou obsažené. Dnes bych Vám s nimi ráda seznámila a vše Vám o nic vysvětlila, aby už jste v tom měli jasno. 
Bílkoviny jsou základním stavebním kamenem všech tkání v těle. Odborně se jim říká proteiny. Patří mezi biopolymery. Jedná se o vysokomolekulární přírodní látky, které jsou složené z aminokyselin. Proteiny jsou podstatou všech živých organismůSlouží k růstu a obnově buněk a tkání, k tvorbě svalů, k produkci hormonů a protilátek. 
Bílkovin se získávání výhradně z příjmu potravin. Jejich nedostatečný přísun může vést k podvýživě, která se projevuje snížením obranyschopnosti organismu, otoky, svalovou slabostí atd.
Obecně by Váš příjem měl být u dospělého zdravého člověka 0,8 až 1,0 g na 1 kg tělesné váhy za den. Každá denní porce by měla ideálně obsahovat bílkovinu. Pokud cvičíte, tak do hodiny po cvičení by jste měli doplnit bílkoviny, ať už v podobě proteinových nápojů, nebo třeba oříšky. Bílkoviny se dělí na živočišné (maso, ryby a mořské plody, kravské mléko a mléčné výrobky, kozí mléko a mléčné výrobky kozí, ovčí mléko a mléčné výrobky, vejce) a rostlinné (sója a náhražky masa, luštěniny, obiloviny, pečivo a vločky, těstoviny, ořechy a semínka, zelenina, houby, ovoce). Nejvíce bílkovin obsahují například potraviny jako kuřecí maso, syrovátkový protein, bílý řecký jogurt, tvaroh, skyr, parmazán, kozí a ovčí mléčné výrobky, vejce, tempeh, tofu, čočka, fazole, cizrna, pohanka, ovesné vločky, žitný chléb, mandle, chia, avokádo. 

Doufám, že jsem Vám pomohla si v tom udělat jasno a budete si teď dávat větší pozor na to, co jíte a jestli máte za den dostatečný příjem bílkovin. Na to je dobrá aplikace, která se jmenuje Kalorické tabulky. Už jsem taky o nich psala článek, který naleznete zde

To by bylo vše. Mějte se hezky. 
Vaše Mišulka

pondělí 6. ledna 2020

Cien Facial Wipes pleťové ubrousky

Ahoj, 
nedávno jsem narazila v Lidlu na tyto odličovací ubrousky Cien Facial Wipes a moc mě zajímalo, jak budou fungovat. S odličovacími ubrousky moc zkušenosti nemám. Preferuji radši odlíčení tekutý nebo gelovým. Řekla jsem si ale, že je vyzkouším a dnes bych Vám ráda něco o nich řekla. 
Ubrousky se nachází v plastovém, bílém obalu. Balení mi přijde poměrně velké a na cestování dost nepraktické. Zavírání je klasické na samolepku. Na zadní a boční straně naleznete popis ubrousků. 
Ubrousky jsou dostatečně velké. Bez problémů stačí jeden ubrousek na celý obličej. 
Ubrousky nemají žádnou parfumaci, což je skvělý, protože ne každý snáší všechny parfémace a nemohli by je jenom kvůli tomu používat. Já ubrousky používám pouze na odličování "na hrubo", dočisťuji gelem, ale odličují moc hezky. Maluji se lehce, takže nemohu posoudit, jestli zvládne i silnější makeup. Oči vůbec nedráždí. Řasenku odličuje hezky, ale chce to čas. Makeup neodlíčí úplně všechen, protože když si potom přejedu obličej pleťovou vodou, tak ho mám ještě trochu hnědý. Pleť po odlíčení není mastná. Možná co bych ještě udělala, tak jiný uzávěr na ubrousky, protože je tam klasický na samolepku, který se časem olepí a nebo když to zapomenete zavřít, tak vám ubrousky vyschnou, což není ideální situace. 
Množství: 25 ks
Cena: 25,- Kč 


Moje shrnutí:

+

  • Odlíčení řasenky
  • Šetrný 
  • Nemastí pleť 
  • Nedráždí oči 
  • Nanášení 
  • Velikost ubrousků 
  • Balení 

-

  • Odlíčení makeupu
  • Rychlost 

Hodnocení: 7,5* z 10*

Moc jsem od těchto ubrousků neočekávala, ale mile mě překvapili. Nejsou nic extra, ale za tu cenu myslím, že dobrý. 


To by bylo vše. Mějte se hezky. 
Vaše Mišulka

sobota 4. ledna 2020

Kalorické tabulky

Ahoj,
už v pár článků jsem se Vám zmínila o Kalorických tabulkách. Dnes bych Vám ráda o nich něco a ukázala jak fungují.
Jedná se o aplikaci, která Vám umožní snadno a rychle ukládat veškeré snědené potraviny, vytvářet vlastní jídelníček, sdílet recepty a mít přehled o Vašich kalorií, abyste získali profesionální přehled o tom, co sníte.
Dá se zdarma stáhnout na google play. 
Po stažení a přihlášení se v Kalorických tabulkách se Vám ukáže hlavně stránka, kde vidíte Váš celkový počet kalorií, bílkovin, tuků, sacharidů, vlákniny za den.
Po kliknutí na slovo jídelníček, se Vám zobrazí pět složek (snídaně, svačina, večeře....), do kterých si zapisujete jednotlivé potraviny, u kterých si zadáte přesnou hmotnost kolik jste té potraviny snědli.


V kalorických tabulkách najdete skoro všechny potraviny, na které si jenom vzpomenete. Pokud nějakou potravinu používáte často, můžete si je přidat do seznamu oblíbených. Jestli se Vám potraviny nechtějí nějaké potraviny hledat, stačí naskenovat časový kód a potravina Vám hned vyleze.
Kromě záznamu potravin si jsem můžete zapisovat i Vaší denní aktivitu.
Z boku na vysouvací liště najdete kromě jídelníčku i statistiky, kategorie potravin, katalog aktivit a Váš profil, do kterého si můžete zapsat Vaše cíle.





Jsem strašně ráda, že jsem tuhle aplikaci objevila, protože jsem se díky ní naučila jíst zdravě. Určitě je také vyzkoušejte.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

středa 1. ledna 2020

Jak dosáhnout svých cílů v roce 2020

Ahoj,
ještě než se vrhneme na samotný článek, chtěla bych Vám popřát do nového roku hodně zdraví, štěstí a spokojenosti. Ať se Vám splní všechny Vaše cíle, které jste si pro letošní rok dali. Možná někteří z Vás ješte ty cíle nemáte určené, protože nevíte, jak na to a bojíte se, že si dáte takové cíle, které se Vám ani nepovede splnit. Právě proto jsem se dnes rozhodla napsat článek "Jak dosáhnout svých cílů v roce 2020", který doufám, že Vám alespoň trochu pomůže.


  1. Vemte si prázdný sešit, do kterého si všechny ty cíle zapíše.
  2. V sešitě si vytvořte tematické okruhy (práce, škola, přátelství, osobní rozvoj....), aby se Vám v něm líp orientovalo, až se do něho v průběhu roku podíváte. 
  3. V klidu se posaďte a zamyslete se, čeho byste chtěli v novém roce dosáhnout a vše si zapisujte do sešitu k danému okruhu. Zapisujte si opravdu vše, co Vás napadne, protože tady se meze nekladou.
  4. Zkuste se zamyslet nad tím, které z cílů jsou pro vás nejdůležitější a zaměřte se na ně, protože pokud jste si napsali spoustu, jen těžko můžete očekávat, že je všechny splníte. Spíše to dopadne tak, že budete svou energii zbytečně dělit mezi tolik úkolů, až vás to vyčerpá a ztratíte motivaci dokončit alespoň jeden. Doporučuji si ty prioritní nějak označit, aby jste je v těch spousta cílů nepřehledl.  
  5. Pak je načase zvolit si postup, který Vás k nim dovede. 
  6. Zhruba po měsíci se podívejte na Váš seznam a zamyslete se nad stanovenými cíli. Pokud se vaše priority třeba změnily, tak si jednoduše daný cíl vysktrněte a nahraďte jej jiným, který pro Vás bude vhodnější.

Doufám, že jsem Vám alespoň trochu pomohla. Budu Vám držet palečky, ať dosáhnete vše cílů. 

To by bylo vše. Mějte se hezky. 
Vaše Mišulka

Popular Posts