sobota 30. ledna 2021

Koláč s hroznovým vínem

 Ahoj,

měla jsem doma hodně hroznové vína a potřebovala jsem ho zdělat a tak jsem se rozhodla, že zkusím něco upéct, a protože to dopadlo dobře, tak jsem se rozhodla, že se s Vámi dnes podělím o recept na koláč s hroznovým vínem.


Ingredience (2 porce):

Korpus:
60 g jemných ovesných vloček 
20 g kokosové mouky 
20 g proteinu
1 vejce
75 g odtučněného tvarohu 
75 g mascarpone 
70 ml rostlinného mléka 
100 g hroznového vína
1 lžička erythritolu 
1/2 sáčku kypřícího práčku

Krém:
200 g Ehrmann High Protein Pudding - vanilkový 
 
Navrch: 
strouhaný kokos

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. Vyšleháme si bílek. V míse si smícháme zbylé ingredience a opatrně přimícháme sníh. Formu si vyložíme pečícím papírem a vylijeme do ní těsto. Pečeme cca. 20 minut na 180°C. Po vychlazení korpus rozkrojíme na dvě poloviny, natřeme 1/2 proteinového pudingu a přiklopíme. Druhou 1/2 natřeme navrch a posypeme strouhaným kokosem. Vše dáme ztuhnout do lednice.


Pokud jste milovníci sladkých a vláčných dobrot plný ovoce, tohle rozhodně vyzkoušejte. Je krásně nadýchané. Je úplně ideální svačinka nebo snídaně. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

středa 27. ledna 2021

Pocit ze sebe

Ahoj,

čím jsem starší, tím víc mi dochází, jak je strašně důležitá sebedůvěra a to, jaký ze sebe máme pocit. Odráží se to naprosto ve všem, co děláme, na co myslíme, jak se chováme k lidem kolem nás. Odvíjí se od toho naše nálada, motivace. Tvoříme díky tomu sny.

Není to o tom, že se ráno namaluju a sama sobě se líbím. Není to ani o tom, že si koupím nové oblečení a cítím se skvěle. Tohle ale není sebevědomí. Pokud pro někoho z Vás ano, měl by se zaměřit na svou duši. Já to tak taky měla. Před pár lety jsem vstávala o hodinu dříve, než jsem šla do školy, jen proto, abych se namalovala. Ne tak kvůli sobě, ale kvůli okolí. Což je na tom úplně to nejhorší. 

Ráda se hezky obleču a namaluji a to jenom pro svůj dobrý pocit. Vím ale, že i bez toho všeho bych se měla ráda a dokázala bych vyjít mezi lidi úplně stejně, protože důvěřuju sama sobě. Vím, kdo jsem a co chci. Nenechám si ničit život nikým jiným. Je úplně normální, že se někdy ráno probudíme a už víme, že se celý den budeme cítit hrozně. Je to samozřejmě v pořádku, jen musí pořád být více těch dní, kdy je nám skvěle. 

Například můj zdraví životní styl. Není to pro mě je způsob, jak vypadat dobře. Jde mi především o ten pocit ze sebe. Cítím se pak líp. Když mám někdy těžší období, tak se snažím, abych na sebe nezapomínala. Sice mám menší chuť k jídlu, naopak mám chutě na sladké. Zdravé jídlo mě ale vždycky pomůže dostat ze sebe to špatné a negativní. Pokaždé mi to moc pomůže, dát se dohromady. 

Když na to kašlu, tak jsem unavená, nepříjemná a nafouklá. Nemám chuť pro sebe dělat a při práci nejsem tak produktivní. Ale vždycky mě nejvíc namotivuje, když si vzpomenu, jak skvěle se cítím, když se tomu věnuji. Když obětuji pár minut pro sebe. Cítím se pak úžasně, protože pro sebe něco dělám.

Naše tělo s námi bude pořád, a proto si myslím, že bychom o sebe měli pečovat. Jde totiž hlavně o naše sebevědomí a pocit z nás. Musíte mi prominout moje vyjadřování. Záleží totiž na tom, jak si sami sebe vážíme a jestli jsme schopní koukat na tohle všechno reálným pohledem, nebo něco do nekonečna přehlížet. Například svůj negativní vztah sám k sobě. Buď chceme, nebo ne. Všechno ostatní jsou výmluvy.


To by bylo vše. Mějte se hezky. 

Vaše Mišulka 


sobota 23. ledna 2021

Fazolové brownies

Ahoj,

už jste někdy zkoušeli fazolové brownies? Že z této kombinace máte strach? Tak to určitě nemusíte! Fazole v nich totiž vůbec nejsou cítit a naopak jsou pak díky nim brownies hezky vláčné a taky za méně kalorií dostanete více muziky. Dnes jsem si pro Vás připravila recept na fazolové brownies, které je opravdu výborné. 


Ingredience (2 porce):

Korpus:
50 g špaldové mouky
30 g kokosové mouky
1 plechovka fazolí
2 vejce
50 g hořké čokolády
30 g kakaa
30 g kokosového oleje
35 g kokosového cukru
1 lžička kypřícího práčku

Na pomazání:
70 g marmelády
200 g řeckého jogurtu
 
Navrch:
30 g arašídového másla
20 g kanadských borůvek

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. Hořkou čokoládu si najemno nasekáme. V míse si smícháme špaldovou mouku, kokosovou mouku, čokoládu, kokosový cukr, kypřící prášek, kakao. Červené fazole zbavíme nálevu a společně s vajíčky rozmixujeme. Rozpustíme si kokosový olej a nalejeme ho do sypké směsi a zamícháme. Přidáme fazolovou směs a pořádně zamícháme. Formu si vyložíme pečícím papírem a vylijeme do ní těsto. Nahoru dáme arašídové máslo, které pomocí špejle rozneseme přes celý povrch a přidáme kanadské borůvky. Pečte cca. 20 minut na 180°C. Po vychlazení korpus rozkrojíme na dvě poloviny, promažeme marmeládou a následně řeckým jogurtem. Vše dáme alespoň na 2 hodinky vychladnout do lednice.


Pokud jste milovníky čokolády jako já, tak tohle brownies rozhodně vyzkoušejte. Je krásně nadýchané a vláčné. Je úplně ideální svačinka k odpolední kávičce nebo čaji.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

středa 20. ledna 2021

10 věcí pro krásnou pleť

Ahoj,

v dnešním článku bych se s Vámi ráda zaměřila na pleť. Po krásné a zdravé pleti touží každá z nás. Bohužel ale mnohdy vypadá hrozně a přitom děláme všechno pro to, aby tomu tak nebylo. Může za to stres, únava, nezdravé jídlo, alkohol, atd. To všechno naší pokožce škodí. Přitom je to tak jednoduché. Dnes bych se s Vámi podělila o pár tipů, díky kterým krásné a zdravé pleti dosáhnete velice snadno. Už to tedy nebudu déle protahovat, jdeme na to.


Dodržujte pitný režim

Když člověk dostatečně nepije, může dojít například k bolestem hlavy nebo dokonce k dehydrataci. Zároveň má nedostatek tekutin negativní vliv také na naši pokožku. Má to za následek, že Vaše pleť bude suchá. Proto si opravdu svůj pitný režim hlídejte. Jestli vám čistá voda nechutná, zkuste si do vody přidat své oblíbené ovoce nebo vyzkoušejte Kombuch. Je důležité, omezit alkohol.

 

Vyhněte se nezdravým jídlům - fast foodu 

Zaměřte se raději na potraviny v té nejpřirozenější podobě. Zdraví začíná uvnitř a že to, co do svého těla dáme, se projeví i na naší pokožce. Proto se fast foodu a celkově průmyslově zpracovaným potravinám zkuste v nejlepším případě úplně vyhnout a naopak do svého jídelníčku zakomponujte například: 

  • Ovoce
  • Ořechy, ořechová másla
  • Semínka
  • Avokádo 
  • Hořkou čokoládu


Nešahat si na obličej

V průběhu dne byste se měla vyvarovat toho, že se dotýkáte obličeje. Snadno se na vaši pleť dostanou nečistoty z rukou, což vede k ucpávání pórů a tvorbě pupínků, ale zhoršujete si také vrásky.


Dostatek spánku

Nedostatek spánku vyvolává v našem těle stresovou reakci, během které dochází ke zvýšení hladiny kortizolu a právě kortizol může zapříčinit zvýšenou produkci podkožního mazu a tvorbu akné. Kvalitu spánku můžete zlepšit: 

  • Odložte alespoň půl hodiny před spaním telefon i počítač
  • Snažte se chodit spát ve stejnou dobu
  • Před spaním se vyhněte těžko stravitelným jídlům a kofeinovým nápojům  
  • Před spaním si vyvětrejte v místnosti 

 

Kvalitní kosmetika

Kůže je největší lidský orgán a že vstřebává až 60% toho, co na ní naneseme. Právě proto může mít běžná kosmetika negativní dopad nejen na naši pleť, ale celkově na náš organismus. Zajímejte se proto, co dané produkty obsahují a vybírejte kvalitní kosmetiku, i když je o něco dražší.

 

Odlíčení

Pokožku ošetřujte tak dlouho, dokud uvidíte, že na tamponku zůstávají zbytky make-upu. Ideální je odličovat se přípravky na bázi oleje nebo olejem samotným

Více na https://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-trendy-krasa/341611/10-navyku-ktere-maji-zeny-s-dokonalou-pleti-naucte-se-je-taky.html?utm_source=prozeny.blesk.cz&utm_medium=copy

Pokožku ošetřujte tak dlouho, dokud uvidíte, že na tamponku zůstávají zbytky make-upu. Ideální je odličovat se přípravky na bázi oleje, protože pokožku zbytečně nedřete. 


Nenastavují tvář teplu

Není pro ni dobrý žádný zdroj velkého tepla. Pokožka se tak vysušuje a ztrácí svou elasticitu.

 

Spotřebují svou kosmetiku včas

Kosmetiku, kterou otevřete, byste měla i používat. Kosmetika má totiž své datum spotřeby a kazí se. Používejte proto jen tolik produktů, kolik opravdu stihnete spotřebovat.

 

Ochrana před sluncem

Sluneční paprsky často podceňujeme. Pokožka na slunci začne rudnou a pigmentovat. Proto je nutné používání kosmetický přípravků s ochranným UV faktorem. Nejvíc je to zapotřebí na jaře a v létě. 

Pokožku ošetřujte tak dlouho, dokud uvidíte, že na tamponku zůstávají zbytky make-upu. Ideální je odličovat se přípravky na bázi oleje

Více na https://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-trendy-krasa/341611/10-navyku-ktere-maji-zeny-s-dokonalou-pleti-naucte-se-je-taky.html?utm_source=prozeny.blesk.cz&utm_medium=copy
Pokožku ošetřujte tak dlouho, dokud uvidíte, že na tamponku zůstávají zbytky make-upu. Ideální je odličovat se přípravky na bázi oleje nebo olejem samotným

Více na https://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-trendy-krasa/341611/10-navyku-ktere-maji-zeny-s-dokonalou-pleti-naucte-se-je-taky.html?utm_source=prozeny.blesk.cz&utm_medium=copy

 

Výživové doplňky 

Pokud máš s pletí větší problém, zkus začít užívat výživový doplněk.

 

Doufám, že se Vám dnešní článek líbil a hlavně, že Vám pomůže.

 

To by bylo vše. Mějte se hezky.

Vaše Mišulka

Popular Posts