středa 17. června 2020

Kuřecí nugetky v cornflakes

Ahoj,
jistě všichni znáte kuřecí nugetky v cornflakes, které mají např. v KFC nebo v McDonalds, které jsou smažené v litrech oleje. Jako malá jsem je měla ráda, ale už si je nekupuji, protože jejich nutriční hodnota jsou tak velká, že když sníte jednu, tak máte splněný celkový denní příjem kalorií. Dnes vám ukážu jak si udělat tyto nugetky doma sami a hlavně zdravě. Není v nich žádný olej a jejich nutriční hodnoty jsou krásné.

Ingredience (2 porce):

300 g kuřecích prsou
125 g řeckého jogurtu 0%
1 lžička kurkumy
60 g kukuřičných lupínků Cornflakes (neslazené)
1 špetka soli
1/2 lžičky pepře

Postup:

Troubu předehřejeme na 190°C. Kuřecí maso si očistíme a nakrájíme na větší nudličky. V míse smícháme jogurt, kurkumu, sůl a pepř. V další míse si pomocí rukou rozdrobíme kukuřičné lupínky. Kuřecí maso dáme do mísy s jogurtovou směsí a přendáme do mísy s kukuřičnými lupínky, kde ho pomocí rukou rovnoměrně obalíme. Plech si vyložíme pečícím papírem a pokládáme na něho obalené maso.Pečeme v předehřáté troubě na 190°C cca 20 minut. Před vyndáním z trouby rozřízněte jeden kousek a zkontrolujte zda je maso dostatečně propečené. Pokud je uvnitř růžové, vrátíme ho zpět do trouby.

Jsou moc dobré. Chuťově nejdou rozeznat od normálních. Na povrchu jsou hezky křupavé. Do komentáře mi můžete napsat, jestli jste je měli rádi jako malý.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

1 komentář:

  1. kuracie nugetky mám veľmi rada tak tento recept veľmi rada vyskúšam 😊

    OdpovědětVymazat

Popular Posts