pondělí 8. června 2020

Celozrnná pizza

Ahoj,
máte rádi pizzu stejně jako já, ale nechcete jí pořád do sebe zbytečně dávat, jelikož to není nic extra zdravého. Tím pádem je dnešní recept přesně pro Vás. Dnes jsem si pro Vám připravila recept na celozrnnou pizzu.

Ingredience (2 porce):

60 g celozrnné špaldové mouky
50 ml mléka
1 lžíce olivového oleje
2 g sušeného droždí
1/2 špetky soli
1 lžíce oregána
1/2 lžičky tymiánu
1/2 stroužku česneku
150 g rajčat v konzervě
1 rajče
50 g papriky
50 g mozzarelly

Postup:

Troubu si předehřejeme na 190°C. V míse smícháme mouku, olej, droždí, teplé mléko, sůl a cukr. Přikryjeme utěrkou a dáme alespoň na 1 hodinu na teplé místo vykynout. V další míse si smícháme rajčata z konzervy, vylisovaný stroužek česneku a tymián, oregano a špetku soli. Vykynuté těsto rozdělíme na půl. Každou vyválíme do kruhu a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Na těsto rozetřeme vytvořenou směs. Čerstvá rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky poklademe navrch pizzy. Pečeme cca 25 minut na 190°C.
Nečekala jsem, že může být tak moc dobré. Je chuťově nerozeznatelná od klasické. Má hezky křupavou kůrku. Nemusí se dělat jenom s mozzarellou, ale dá se na ní dát cokoliv, co máte rádi. Do komentáře mi můžete napsat, co máte rádi na pizze Vy.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Popular Posts