středa 30. prosince 2020

Co jsem dostala k Vánocům 2020

Ahoj,

dnes mám pro vás článek, na který se spousta z Vás těšila už pár dnů. Já ráda tenhle typ článků čtu a ráda koukám na videa, takže vás nemůžu připravit ani o ten svůj vlastní. Strašně ráda vánoční dárky dávám než dostávám, protože Vánoce nejsou jenom o dárcích, ale o společně stráveném času s rodinou. Samozřejmě, že mi ty dárky udělali velkou radost a moc ráda se s Vámi podělím, co jsem dostala. Ale ještě předem bych ráda řekla, že se dárky nechci nějak vychloubat, ale protože mě to baví a Vás to určitě baví. Chápu, že každý má jiný rozpočet a může dostat tolik dárků, ale jak jsem již psala, Vánoce nejsou o dárcích. Obzvlášť tento rok byl kombinovaný, díky situaci, která teď je. Já myslím, že bez dalšího okecávání můžeme jít rovnou na dárky. Rozdělila jsem je podle toho od koho jsem je dostala, protože mi přišlo, že to bude přehlednější. 


Od rodičů:

Bezdrátová sluchátka 

Už dlouho jsem měla v plánu pořídit si bezdrátová sluchátka, protože kabelové se mi neustále níčili. Přestal mi vždycky fungovat zvuk a musela jsem si koupit vždy nové. Chtěla jsem nějaké, které budou mít dobrý zvuk, ale nebudou extrémně drahé. Vybrala jsem si konkrétně sluchátka Niceboy Hive Podsie Polar v bílé barvě. 

Cena: 700,- Kč 


Ochranné sklo na telefon 

Co se týče mobilu, tak jsem strašně nešikovná. Pořád mi padá a proto mi nikdy nesmí chybět sklo na telefonu. Bohužel to sklo, který mám teď na mobilu je už strašně popraskané, a proto jsem si přála nové. 

Cena:


Tričko Calvin Klein Jeans

Chtěla jsem už dlouho nějaké kvalitnější a značkovější tričko. Vybrala jsem si od Calvin Klein Jeans v takové zářivější meruňkové barvě, která si myslím, že bude skvělá na léto. Je ze Zalanda.

Cena:


Tričko Guess

Dostala jsem ještě jedno tričko od Guess, které je moc hezké. Strašně se mi na eshopu líbilo, tak jsem se domluvila s mamkou a objednala jsem si ještě k tam tomu tričku. Je tedy také ze Zalanda.

Cena: 


Bordové pyžamo Harry Potter 

Ne, že bych byla nějaký milovník Harryho Pottera, ale chtěla jsem nějaké pyžamo s dlouhým rukávem a dlouhými kalhoty a tohle se mi líbilo, hlavně se mi líbí ty kalhoty. Je z Lidlu. 

Cena: 


Šedé pyžamo Harry Potter 

Dostala jsem ještě jedno pyžamo Harryho Pottera, který je taky moc hezký. U tohoto se mi víc líbí to tričko. Je taky z Lidlu. 

Cena:


Parfém 

Nikdy jsem neměla žádný značkovější parfém a chtěla jsem nějaký vyzkoušet. Viděla jsem velkou chválu na parfém Karl Lagerfeld for Her, který je cenově přijatelný a tak jsem si ho strašně přála. Voní úplně božsky. Je to taková jemná vůně, která si myslím, že se ke mě hodí. Je z Notino. 

Množství: 45 ml

Cena: 438,- Kč 


Laky na nehty 

Všude na sociálních sítích jsem vídala laky na nehty od Essie a všichni si je moc chválili, tak jsem chtěla nějaký vyzkoušet. Dostala jsem hned dva a to v odstínech 49 Wicked a 40 Demure Vix. Je z Notino. 

Množství: 13,5 ml

Cena: 167,- Kč 


Balzám na nehty 

Hodně trpím na záděry a mám strašně suchou nehtovou kůžičku, proto jsem si přála balzám na nehty Saloos Bio Karité, na který jsem viděla kladné recenze. Je také z Notino. 

Množství: 19 ml

Cena: 86,- Kč 


Čistící gel 

Moc ráda používám pečující kosmetiku od Bioderma. Přála jsem si od této značky právě čistící gel z řady Sébium, který je skvělý a ráda ho používám. Je z Notino. 

Množství: 500 ml

Cena: 335,- Kč 


Pleťový krém 

Začal mi zrovna před vánoci docházet pleťový krém, a tak jsem se domluvila s mamkou, že si nějaký vyberu a ona mi ho dá k Vánocům. Bohužel neměli ten, co jsem chtěla, a tak jsem si vybrala Mixa Hyalurogel Rich. Koupila jsem ho v drogérii TETA. 

Množství: 50 ml

Cena: 230,- Kč 


Dávkovač mýdla 

Vůbec by mě nenapadlo, že bych něco takového mohla dostat, ale jsem za něho moc ráda. Je to skvělá věc. Je z Lidlu. 


Ručníčky

Používám na obličej zvlášť ručník. Mám ráda ty malý. Už mám jedny z Ikea doma, ale už jsou docela v hrozném stavu, a tak jsem dostala nové. Jsou tedy z Ikea.

Množství: 10 ks

Cena: 89,- Kč 


Kovová brčka

Strašně se mi líbí kovová brčka. Přála jsem si nějaké a dostala jsem sadu z Ikea.

Množství: 4 ks

Cena: 129,- Kč 


Box na kapesníky

Jednou jsem se před mamkou zmínila, že by se mi líbil kovový nebo dřevěný box na kapesníky a dostala jsem tento nádherný kovový box s levandulovým potiskem. Bohužel nevím, odkud je.

Cena: nevím 


Mám od rodičů ještě slíbený notebook. Chtěli mi ho koupit už teď k Vánocům, ale bohužel jsou teď všechny ty lepší vyprodaný, protože jak jsou zavřené školy, tak si je všichni kupovali na online výuku. Tak až nějaké budou na skladě, tak si ho objednám. 


Od bráchy: 

Rtěnky

Můj brácha nevěděl, co mi má dát, tak jsem si od něho vybrala 3 rtěnky od Maybelline z řady Marvel. Konkrétně odstíny 15 Lover, 80 Ruler a 20 Pioneer. Všechny odstíny jsou moc hezké. 

Množství: 5 ml

Cena: 197,- Kč 


Od babi a dědy:

Diář 

Jako každý rok, tak i letos jsem dostala k Vánocům Bjůty diář od Get The Louk, který jsem chtěla, protože mi ze všech diářů, které jsem vyzkoušela, nejvíc vyhovuje. 

Cena: 350,- Kč 


Peníze 

Mám plánu si z nich koupit nějaké oblečení. 


Ještě Vám musím popřát krásné svátky. I když už jsou Vánoce za námi. Doufám že jste si Vánoce užili a užijete si i posledních pár dní tohoto roku. Budu moc ráda, když mi v komentářích napíšete, co jste dostali Vy k Vánocům. 


To by bylo vše. Mějte se hezky. 

Vaše Mišulka  

úterý 29. prosince 2020

Zapečené těstoviny s brokolicí

 Ahoj,

mám ráda rychlá jídla, která nezaberou moc času na přípravu. Nejlepším pomocníkem na rychlá jídla je právě trouba, kterou budeme potřebovat na dnešní recept, kterou bude rychlý a hlavně pro ty z Vás, kteří máte rádi těstoviny. Dnes jsem si pro Vás připravila recept na zapečené těstoviny s brokolicí.


Ingredience (2porce):

160 g těstovin
180 g uzeného tofu
140 g brokolice 
10 ks cherry rajčátek
150 ml sójové smetany 
10 g parmazánu
Grilovácí koření
Sůl
Pepř 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. Podle návodu na obalu si uvaříme těstoviny. Tofu si nakrájíme na kostičky, posypeme grilovacím kořením, pepřem a osmahneme na pánvi. Brokolici si nakrájíme na malé kousky, cherry rajčátka rozpulíme a přidáme oboje na pánev. Nalejeme smetanu a zamícháme. Slijeme těstoviny a přidáme na pánev. Vše pořádně zamícháme a dáme do zapékací mísy. Pečeme v troubě na 180°C cca 15 minut. Nastrouháme parmazán. Zapékací mísu vyndáme a posypeme parmazánem. Dáme ještě zapéct na cca 5 minut. 



Tohle jídlo je výborné a určitě jsem si ho nedělala naposledy. Teď mě tak napadlo, že pokud nemáte moc rádi těstoviny, tak by to šlo udělat i s brambory místo těstovin a taky by to nemuselo být špatné. Určitě tento recept vyzkoušejte. Zajímalo by mě, jestli máte taky rádi rychlá jídla, která nezaberou moc času. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

sobota 26. prosince 2020

Avon Enriching Moisture krém na ruce

 Ahoj,

dostala jsem nedávno na vyzkoušení od známe krém na ruce s vánoční kolekce a jsem moc ráda, že jsem ho mohla vyzkoušet. Proto jsem si dnes pro Vás připravila recenzi na krém na ruce Avon Enriching Moisture.


Jedná se o obnovující krém s jogurtem a medem, který má poskytovat pokožce rychle vstřebatelnou hydrataci, která by měla vydržet i časté mytí rukou. Krom toho má vyhlazovat a vyživovat pokožku rukou a dodávat jí hebkost.

Nachází se ve fialové tubě, která má na sobě vánoční motivy. Víčko je modré a vycvakávací. Otvor je velikostně tak akorát. 


Na zadní straně je popis a složení krému.


Dobře se roztírá a rychle se vstřebává. Krém není moc mastný. Hydratace není moc velká, ale na používání přes den to stačí. Jeho konzistence tak akorát. Není úplně hustá, ale ani úplně řídká. Zanechává ruce jemné a vláčné. Vůně je trošku intenzivnější, a ne všem bude vonět. Mě třeba moc nevoní.

Množství: 75 ml
Cena: 35-80,- Kč

Moje shrnutí:

+

  • Konzistence 
  • Vstřebávání
  • Menší mastnota
  • Obal
  • Vůně 

-

  • Hydratace 
  • Vůně 

Hodnocení: 7* z 10*

I přes to, že mi moc nevoní, ráda ho používám a to hlavně přes den, když potřebuji ruce trochu hydratovat, ale nepotřebuji je mít mastné. Pokud sháníte nějaký krém na ruce pro denní používání, který není tak mastný. Bohužel na českých eshopech už není k prodejný, takže pokud by jste ho někdo chtěl vyzkoušet, museli by jste si ho objednat ze zahraničí. 

To by bylo vše. Mějte se hezky. 
Vaše Mišulka 

pondělí 21. prosince 2020

Linecké cukroví

Ahoj,
jednou z věcí, na kterou se na Vánoce těším, je cukroví. Letos jsem se rozhodla, že udělám zdravější varianty. Mezi mé nejoblíbenější cukroví patří linecké cukroví a perníčky. Dnes bych se s Vámi ráda podělila o recept na linecké cukroví, které je výborné.


Ingredience:

Těsto:
100 g jemných ovesných vloček 
110 g rýžové mouky
80 g kokosové oleje
50 g mletých mandlí 
1 ks většího banánu 
1 lžíce erythitolu
Citrónová kúra 
Sůl 

Náplň:
100 g marmelády Relax 100%
100 g pomazánky z hořké čokolády z Dm

Postup:

Kokosový olej si rozmačkáme, aby v těstě nebyli kusy oleje. V míse smícháme všechny ingredience. Vše zamícháme a těsto pořádně propracujeme rukama. Ze začátku se chvilku rozpadá, ale za chvíli se krásně spojí. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme přes noc uležet.
Troubu si předehřejeme na 160°C. Těsto rozválíme a vykrájíme požadované tvary. Dáme péct do trouby na 160°C cca 10-15 minut. 
Po vychladnutí slepujeme marmeládou a čokoládovou pomazánkou.


Nečekala jsem, že může být tak dobré. Vůbec se nebojte, vyzkoušet i zdravější varianty cukroví. Do komentáře mi můžete napsat, jaké je Vaše oblíbené cukroví a jestli už jste zkoušeli nějaké zdravé cukroví.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

sobota 19. prosince 2020

Vánoční filmy, na které se chci letos podívat

Ahoj, 

Vánoce jsou tu a k nim neodmyslitelně patří dívání na pohádky a vánoční filmy, na které se vždycky moc těším. 

Dnes bych se s Vámi ráda podělila o seznam pohádek a filmů, na které mám v plánu se podívat. Není nic lepšího než si něco pustit, uvařit si k tomu čaj nebo horkou čokoládu a vychutnávat si vánoční atmosféru. 

  • Grinch
  • Ledové království 
  • Kouzla králů 
  • Velká vánoční jízda 
  • Anděl Páně 
  • Sám doma (všechny díly)
  • Láska nebeská 
  • Vánoční expres 
  • Santa má bráchu
  • Elf
  • Sněží, sněží ...
  • Řachanda
  • Korunní princ 
  • Princezna ze mlejna
  • Last Christmas
  • Sváteční rande
  • Deník Bridget Jonesové
  • Šťastný nový rok

Tohle jsou všechny pohádky a filmy, které bych letos o Vánocích chtěla stihnout. Některé z nich už mám splněné. Jaký je Váš vánoční seznam? 


To by bylo vše. Mějte se hezky. 

Vaše Mišulka 

sobota 12. prosince 2020

Poke bowl

Ahoj,

jeden čas se mi na Instagramu objevovali fotky s poke bowl a všichni si ho moc chválili, a tak jsem se rozhodla, že ho vyzkouším. Když jsem si tohle jídlo udělala a ochutnala poprvé, naprosto jsme mu propadla.

Poke bowl je jedna miska, ve které jsou všechny věci, které máte rádi. Všechny chutě hrají krásně dohromady, vy do sebe navíc dostáváte kvalitní makroživiny, vitamíny.


Ingredience (2porce):

160 g rýže 
100 g uzeného lososa
160 g cizrny v plechovce 
140 g brokolice 
170 g kukuřice v plechovce 
1 ks avokáda
2 lžíce hummusu
2 lžičky sójové omáčky 
Grilovací koření 

Postup:

Podle návodu na obalu si uvaříme rýži. Cizrnu si předsedíme, propláchneme a posypeme grilovacím kořením. Brokolici si nakrájíme na malé kousky. Plech si vysteleme pečícím papírem a brokolici s cizrnou dáme péct do trouby na 180°C cca 25-30 minut. Nakrájíme si lososa a avokádo. Do misky dáme na dno rýži, na kterou naskládáme lososa, brokolici, cizrnu, kukuřici a avokádo. Na vrch přidáme hummus a celý zakápneme sójovou omáčkou. 

Určitě tuto misku plnou štěstí vyzkoušejte i Vy. Nemusíte se řídit přesně podle receptu. Základem je rýže a sójová omáčka a jinak si tam můžete dát cokoliv, co máte rádi. Už jste taky vyzkoušeli poke bowl? Co si do něho rádi dáváte?

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

středa 9. prosince 2020

Renovality Čajovník olej

 Ahoj,

už dlouhou dobu jsem chtěla vyzkoušet nějaký olej od Renovality a nedávno jsem si jeden koupila. Už nějakou dobu ho zkouším a dnes bych Vám ráda poradila o recenzi na Renovality Čajovník olej.

Olej je za studena lisovaný ze semen čajovníku čínského. Čajovníkový olej vyniká svou schopností hydratovat pleť do hloubky , obsahuje přírodní skvalen, který vám pomůže bojovat proti stárnutí. 

Stejně tak jako většinu olejů i z tohoto si můžete udělat olejový zábal na vlasy

Je uchován ve fialovém skle, které by měl zajistit stálost a čerstvost oleje na dlouhou dobu, jelikož olej je 100% přírodní.

Na zadní straně se nachází popis a složení oleje.

Součástí balení je kapátko pro snadné nanášení. 

Je na něm vidět, že je kvalitní. Je trošku sušší. Rychle se vstřebává do pleti a nezanechává pocit mastné pleti. Krásně pleť vyhladí, hydratuje a rozzáří. Navíc příjemně voní. 

Množství: 100 ml
Cena: 230 - 320,- Kč 

Moje shrnutí:

+

  • Hydratace 
  • Rozzářenost 
  • Vyhlazená pleť 
  • Aplikace 
  • Konzistence
  • Kvalita 
  • Vůně

-

  • Nic

Hodnocení: 10* z 10*

Tento olej je vážně boží. Vůbec nelituji, že jsem do něho investovala peníze a vyzkoušela ho. Rozhodně ho vyzkoušejte, protože si myslím, že nebudete litovat. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

úterý 8. prosince 2020

Co mi pomáhá při učení

Ahoj,

jsem studentkou 4. ročníku střední školy a za pár měsíců mě čeká maturita. Nedokážete si představit, jak nás teď učitelé zaplavují testy. Skoro každý den píšeme 1-2 testy. Občas jsem měla, co dělat, abych to všechno stíhala a nezhroutila se, ať už fyzicky nebo psychicky. Chvilku mi trvalo, než jsem se naučila to jakžtakž zvládat. Dnes bych se s Vámi ráda podělila o nějaké tipy, které mě pomáhají. 


1. Výpis poznámek

Pokud máte látku v učebnici, vypište si z ní stručné výpisky toho nejdůležitějšího. Nebudete se učit navíc spoustu nedůležitých informací a budete to mít více přehlednější. Navíc vypisováním už se to tak trochu učíte.


2. Zvýrazňování

Poznámky si zvýrazňujte. Líp si to vaše hlava za pamatuje. Při testu se Vám pak barevně vybaví. Nejlepší je určit si konkrétní barvu na co je. Např. růžovou to nejdůležitější, zelenou nadpisy, oranžovou podnapisy a žlutou ostatní. 


3. Neučte se vše najednou

Pokud už o testu víte dopředu, rozvrhněte si látku na několik dní, aby jste se neučili na poslední chvíli všechno najednou. 


4. Dělejte si krátké pauzy

Rozhodně se neučte 2 hodiny v kuse. Učte se maximálně 30-40 minut. Potom si dejte krátkou přestávku na 5-10 minut. Když se budete učit jen 30 minut, dokážete udržet pozornost po celou dobu. Přestávky jsou při učení extrémně důležité. Během ní nepřijímejte žádné nové informace. Uděleje si například procházku, poslechněte si hudbu nebo projeďte sociální sítě. Důležité je nezapomínat na pitný režim a doplňování sacharidů v podobě nějaké malé svačiny. Mě k tomu pomáhá aplikace forest, kde si nastavíte časovač a on Vám mezitím tam vyroste stromeček. Pokud to přerušíte dřív vyroste Vám hnusný a uschlý strom a kdo by ho chtěl.  


5. Pomocné materiály 

Pokud Vám nějaký předmět vyloženě nejde, kup si nějaké pomocné knížky, kde budete mít vše pořádně vysvětlené a popřípadě i nějaké zkušební testy. Já jsem si teď třeba koupila knížku angličtiny, českého jazyka a literatury s přehledem k maturitě. 


Doufám, že pokud jsem na tom stejně jako já předtím, tak Vám moje tipy nějak pomohli. Pokud máte ještě nějaké tipy, které tu nezazněli, budu moc ráda, když se o ně podělíte v komentáři. 


To by bylo vše. Mějte se hezky. 

Vaše Mišulka 

sobota 5. prosince 2020

Avon Luxe Extravagance řasenka

 Ahoj,

ráda zkouším různé řasenky. Dnes jsem si pro Vás připravila recenzi na řasenku Avon Luxe Extravagance, kterou jsem dostala od známe na vyzkoušení. 

Má dodávat řasám extravagantní objem, hebkost a opticky je prodlužuje. Obsahuje pigmenty z černých perel pro intenzivní pohled. Je obohacena o hedvábný prášek, který by měl dodávatřasám hebkost. Neměla by se rozmazávat a drolit se.
Řasenka byla zabalená v černé krabičce se zlatým písmem. 

Celá řasenka je zlaté barvy.

Kartáček má krátké a husté štětiny tvaru přesýpacích hodin. 

Nanáší se velmi lehce a rychle. Konzistence je hezky krémová a tak akorát mokrá. Řasy prodlouží, zvýrazní a dodá jim objem. Opravdu dobře obalí každou řasu, aniž by nějak výrazně slepovala. Nenechává na řasách žádné cucky.  Bez problémů vydrží celý den.
Množství: 7 ml
Cena: 100 - 160,- Kč 

Moje shrnutí:

+

  • Objem řas
  • Prodlužuje 
  • Neslepuje
  • Nanášení 
  • Konzistence
  • Výdrž 

-

  • Nic

Hodnocení: 8,5* z 10*

Dělá hezky přirozené řasy, což mě na každodenní nošení vyhovuje. Pokud hledáte právě řasenku za tímto účelem, tak Vám jí určitě můžu doporučuji. Zajímalo by mě, jestli taky rádi zkoušíte nové řasenky nebo vždy sázíte na svoji jistotu. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

středa 2. prosince 2020

Těstoviny s lososem

Ahoj,

ryby bychom měli do svého jídelníčku zařazovat pravidelně, protože jsou bohatým zdrojem důležitých živin, mezi které patří například omega-3 mastné kyseliny nebo vitamín D. Tyto živiny jsou důležité pro zdraví očí, mozku a také jsou nezbytné pro správný vývoj.

Pokud bych si měla vybrat jednu z ryb, byl by to právě losos. Dnes jsem si pro Vás připravila recept na těstoviny s lososem, které jsou nejen výborné, ale i rychlé. 

Ingredience (2porce):

160 g celozrnných těstovin
1 filet z lososa (250 g)
200 g ricotty
1 ks cibule 
1 hrst baby špenátu
1 hrst cherry rajčátek
50 g žampiónů 
100 ml vody
1 lžička olivového oleje 
sůl

Postup:

Podle návodu na obalu si uvaříme celozrnné těstoviny. Lososa si nakrájíme na větší kostky a orestujeme ho na oleji ze všech stran. Z každé strany stačí tak minutka. Cibuli si nakrájíme na jemno a na druhé pánvi si ji na oleji orestujeme. Poté přidáme nakrájené žampiony, baby špenát a cherry rajčátka. Společně orestujeme a přidáme ricottu. Směs naředíme vodou, osolíme a opepříme. Omáčku smícháme s těstoviny. Dáme na talíř a nahoru přidáme lososa.

Doporučuji tento skvělý recept vyzkoušet. Do komentáře mi můžete napsat, jestli máte taky rádi lososa. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

středa 11. listopadu 2020

Overnight Oats

Ahoj,

ráno jsem vždycky líná dělat si nějakou snídani, a proto mám ráda rychlé recepty. Jedním z takových rychlým a jednoduchým receptem, který si dokonce připravíte den předem, protože se musí nechat uležet, jsou overnight oats. Nechápala jsem, co na nich všichni vidí, ale jakmile jsem je ochutnala, tak jsem to pochopila. Hrozně jsem si je oblíbila a dnes bych se s Vámi ráda podělila o recept. 

Ingredience:

3 lžíce jemných ovesných vloček 
1 1/2 lžíce chia semínka 
1/2 ks banánu 
1 lžička čekankového sirupu
150 ml rostlinného mléka 
70 g řeckého jogurtu 
1 lžíce mraženého ovoce 
1 lžička ořechového másla 

Postup:

Rozmačkáme si banán vidličkou. Do skleničky vložíme jemné ovesné vločky, chia semínka, banán a čekankový sirup. Vše pořádně zamícháme. Skleničku zavřeme a dáme uležet přes noc do ledničky. Po uležení si rozmazíme v mikrovlnce zmražené ovoce a do skleničky dáme na vrch vrstvu řeckého jogurtu a vrstvu rozmrzlého ovoce. Vše pocákáme ořechovým máslem.  

Doporučuji tento skvělý recept vyzkoušet. Pokud jste milovník ovesných kaší, tak tohle je právě pro Vás, protože je to něco na ten způsob. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

pondělí 2. listopadu 2020

Bábovka

Ahoj,

moc ráda pořád něco peču. Ráda zkouším nové recepty. Všichni jistě milujete bábovku, kdo by taky ne. Dnes jsem si pro Vás připravila recept na bábovku, která je ze samých zdravých ingrediencí. 

Ingredience:

300 g špaldové mouky   
400 g cukety
250 g xylitolu nebo jiného sladidla
200 ml kokosového oleje 
200 ml rostlinného mléka 
3 ks vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva 
10 g vlašských ořechů 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. Kokosový olej si rozpustíme a nasekáme si vlašské ořechy. Všechny ingredience smícháme v míse. Formu si vymažeme zbytkem kokosového oleje a vysypeme strouhaným kokosem. Těsto nalijeme do formy a dáme péct na 45 min..

Ani si nedokážete představit, jak to je výborný. Určitě jsem recept nedělala naposledy. Rozhodně vyzkoušejte. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

sobota 31. října 2020

Podzimní tipy

Ahoj,

je tu podzim a s tím přichází víc času strávených doma. Co však dělat, abychom se nenudili. Na některé z nás leze v tohle období deprese. Proto jsem si pro Vás dnes připravila pár tipů, jak si ten podzim zpříjemnit. 

Svíčky

Je nádherné, jak krásnou relaxační a útulnou atmosféru dokáže vykouzlit svíčna. Miluju pálení svíček a k tomuto období se to hodí. 


Čaj

Patřím mezi milovníky čaje. Chmurné dny k pití čaje zkrátka vybízejí. Ráda si dám hrnek čaje. Hrnek čaje je pro mě něco, co si opravdu vychutnám. 


Sledování filmů a seriálů

Zalézt pod peřinu a u toho si pustit nějaký pěkný film nebo seriál se k této době přímo nabízí. Na podzim a v zimě na to máme víc času. Můžeme tak objevovat nové filmy. 


Čtení

Není lepší čas na čtení než je podzim, kdy na to máme spoustu volného času. Ten pocit, když si s knížkou zachumláme pod deku.


Barvy

Na podzim si jistě každý z nás užívá nádherné podzimní barvy mezi které patří červená, žlutá, okrová, oranžová. Podzimní barvy jsou krásné a to zejména v krajině.

 

Procházka

Sledování listů, které se snášejí k zemi, je zkrátka zážitek. Stromy září podzimní barvami a my se jenom kocháme.


Teplá koupel

Není nic lepšího než po náročném dni se naložit do pořádně horké vany plné bublinek. Nejlepší je k tomu si pustit relaxační hudbu, zapálit svíčku a užít si pořádný relax.

 

Svetr

Právě svetry patří k podzimním a zimním kouskům oblečení, které každý z nás miluje. Mám ráda různé barvy. Ten hřejivý pocit, když se do něho zachumláme, je nezapomenutelný. 


Deka

Ten pocit si zalézt pod deku a popíjet horký čaj u rozpáleného krbu, je kouzelný. Krásně nás to navodí do podzimní nálady. 


Tohle by byli všechny tipy, které jsem si pro Vás připravila. Do komentáře mi můžete napsat, co děláte Vy, aby jste si podzim zpříjemnili.


To by bylo vše. Mějte se hezky. 

Vaše Mišulka 

středa 28. října 2020

Love Beauty and Planet Coconut water & Mimosa flower čistící gel na pleť

Ahoj,

mám období, kdy se mi zhorší pleť zhorší a mám ji samé akné. Poslední dobou jsem se začala o ni důkladně pečovat. Jednou z věcí, kterou dělám, je, že si jí teď pravidelně ráno a večer myju čistícím gele a musím Vám říct, že moje pleť se dost zlepšila. Ráda zkouším a testuji různé čistící gely. Dnes jsem si pro Vám připravila recenzi na čistící gel Love Beauty and Planet Coconut water & Mimosa flower, který jsem teď vyzkoušela.

Je určený pro okamžitou svěžest a přirozený vzhled pleti. Má přirozeně hydratovat povrch pokožky a odstraňovat všechny nečistoty a přebytečný kožní maz. Měl by odstraňovat odumřelé kožní buňky. Je vyroben na rostlinné bázi a neobsahuje parabeny, ani žádná barviva. Vhodný pro vegany. Obsahuje kokosovou vodu a marocké květy.

Čistící gel je průhledné, plastové lahvičce s modrou nálepkou, kde se nachází popis a složení gelu.

Součástí balení je pumpička, která usnadní lepší nanášení. 

Konzistence je v podobě hustšího gelu. Hezky se nanáší. Krásně pleť vyčistí. Po vyčištění je pleť krásně svěží. Při aplikaci lehce pění. K vyčištění stačí jedna pumpička gelu. Dobře a rychle se smývá. Pěkně zbaví pleť nečistot. Vůbec nevysušuje.

Množství: 125 ml
Cena: 160,- Kč

Moje shrnutí:

+

  • Konzistence 
  • Nanášení 
  • Nevysušuje pleť 
  • Svěží pleť
  • Smývání 
  • Pumpička 
  • Zbavuje nečistot 
  • Přírodní složení 

-

  • Nic

Hodnocení: 10* z 10*

Je skvělý. Vyhovuje mi ta konzistence a přírodní složení, které je veganské. Vybíráte si taky radši přírodní kosmetiku? 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

sobota 24. října 2020

Balea krém na ruce s kokosovým olejem & lotosovými květy

Ahoj,

dnes jsem si pro Vás připravila recenzi na krém na ruce s kokosovým olejem & lotosovými květy Balea.

Krém obsahuje výtažek z lotosových květů a kokosového oleje. Receptura je navržena speciálně pro suchou pokožku, které má dodat bohatou dávku vlhkosti a zanechávat hebký ruce. Složení neobsahuje mikroplasty, ani rozpustné plně syntetické polymery.

Nachází se v matné tubě, která má růžovou barvu. Víčko je také růžové a vycvakávací. Otvor je velikostně tak akorát. 

Na zadní straně je popis a složení krému.

Krém je při roztírání poměrně mastný, ale rychle se vstřebává. Hydratace bych řekla, že je poměrně velká. Krásně se roztírá. Jeho konzistence tak akorát. Není úplně hustá, ale ani úplně řídká, prostě. Zanechává ruce jemné a vláčné. Vůně je jemná a příjemná.

Množství: 100 ml
Cena: 30,- Kč

Moje shrnutí:

+

  • Konzistence 
  • Hydratace 
  • Vstřebávání
  • Mastný 
  • Obal
  • Vůně 

-

  • Nic

Hodnocení: 9* z 10*

Krém je za tu cenu skvělý. Vůbec jsem to od Balea nečekala. Navíc ta vůně je božská. Miluju kokosovou vůni. Doporučila bych ho všem vyzkoušet. Určitě si ho koupím znovu. 

To by bylo vše. Mějte se hezky. 
Vaše Mišulka 

pondělí 19. října 2020

Mixa Hyalurogel Night noční pleťový krém

Ahoj,

začíná zima a naše pleť potřebuje v těchto ročních období extra dávku hydratace. Navíc se mi, díky nošení roušek, začala strašně vysušovat. Zkusila jsem si, proto koupit noční pleťový krém Mixa Hyalurogel Night a dnes bych Vám ráda na ní udělala recenzi. 

Obsahuje kyselinu hyaluronovou, jejímž účelem je dodat pokožce potřebnou hydrataci. Díky jemné krémové textuře s jedinečným složením má vytvořit na pokožce ochrannou vrstvu, která zabrání vysušování. Po probuzení má být pleť jemná, hladká a příjemně svěží.

Zabalený byl v papírové krabičce.

Nachází se na ní popis a složení krému.

Samotný krém je ve skleněném kelímku. 

Pleť krásně hydratuje a zjemní. Velmi dobře se roztírá. Je trochu mastnější, ale to mi na noc vůbec ba naopak. Rychle se vstřebává. Během chvilky není vidět skoro žádný mastný filtr. Hydratace pleti je vidět hned po prvním použitím. Příjemně voní.

Množství: 50 ml
Cena: 190 - 260,- Kč


Moje shrnutí:

+

  • Konzistence 
  • Hydratace 
  • Zjemnění
  • Vstřebávání
  • Obal
  • Vůně 

-

  • Nic

Hodnocení: 9,5* z 10*

Jsem moc ráda, že jsem ho koupila. Je to vlastně můj první noční pleťový krém, který jsem vyzkoušela, protože doposud jsem používala jenom denní. Moc mi vyhovuje. Velmi doporučuji. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

Popular Posts