sobota 12. prosince 2020

Poke bowl

Ahoj,

jeden čas se mi na Instagramu objevovali fotky s poke bowl a všichni si ho moc chválili, a tak jsem se rozhodla, že ho vyzkouším. Když jsem si tohle jídlo udělala a ochutnala poprvé, naprosto jsme mu propadla.

Poke bowl je jedna miska, ve které jsou všechny věci, které máte rádi. Všechny chutě hrají krásně dohromady, vy do sebe navíc dostáváte kvalitní makroživiny, vitamíny.


Ingredience (2porce):

160 g rýže 
100 g uzeného lososa
160 g cizrny v plechovce 
140 g brokolice 
170 g kukuřice v plechovce 
1 ks avokáda
2 lžíce hummusu
2 lžičky sójové omáčky 
Grilovací koření 

Postup:

Podle návodu na obalu si uvaříme rýži. Cizrnu si předsedíme, propláchneme a posypeme grilovacím kořením. Brokolici si nakrájíme na malé kousky. Plech si vysteleme pečícím papírem a brokolici s cizrnou dáme péct do trouby na 180°C cca 25-30 minut. Nakrájíme si lososa a avokádo. Do misky dáme na dno rýži, na kterou naskládáme lososa, brokolici, cizrnu, kukuřici a avokádo. Na vrch přidáme hummus a celý zakápneme sójovou omáčkou. 

Určitě tuto misku plnou štěstí vyzkoušejte i Vy. Nemusíte se řídit přesně podle receptu. Základem je rýže a sójová omáčka a jinak si tam můžete dát cokoliv, co máte rádi. Už jste taky vyzkoušeli poke bowl? Co si do něho rádi dáváte?

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Popular Posts