sobota 27. července 2019

Tuňáková pomazánka

Ahoj,
dnes jsem si pro Vás připravila recept na velmi dobrou a zdravou Tuňákovou pomazánku.
Tuňák je z nutričního hlediska velmi dobrý zdroj bílkovin, ve 100g dávce najdeme až 25 gramů bílkovin. Obsahuje totiž 145 kalorií a pět gramů tuku. Většinou však jde o dobré tuky. Taková porce má 38 mg cholesterolu a 39 mg sodíku. Kromě omega-3 mastných kyselin v něm najdeme i omega-6 mastné kyseliny. Ve velkém obsahuje i některé vitamíny a minerály. Z vitamínů jde především o vitamin A, vitamin B12, vitamin B6, niacin, thiamin a riboflavin. Z minerálů dominují fosfor, draslík, hořčík, selen a již zmíněný sodík.
Už bylo dost teorie a jdeme na samotný recept. 


Ingredience (2 porce):

185g tuňáka v konzervě (ve vlastní šťávě nebo v oleji)
80g želva
1 lžička plnotučné hořčice
1 ks menší cibule
špetka soli a pepře

Postup:

Tuňáka trochu vymačkáme ze šťávy a dáme do misky. K němu přidáme žervé, hořčici a oloupanou, na jemno nakrájenou cibuli.  Vše promícháme. Vše osolíme a opepříme a máme hotovo. Podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.

Přeji Vám dobrou chuť.
To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Popular Posts