čtvrtek 4. července 2019

Ovesné sušenky

Ahoj,
dnes jsem si pro Vás po delší době připravila recept a to na ovesné sušenky. Já osobně mám ovesný sušenky velmi ráda a domácí jsou prostě domácí, protože nevíte, co do nich v obchodech dávají. Hlavně si do nich můžete dát to, co Vám chutná. Ovesné vločky obsahují rozpustnou vlákninu, jež na sebe váže cholesterol a odvádí ho z těla. Oves je bohatý na bílkoviny, minerály a vitamíny. Tyto vitamíny jsou důležité pro zvládání stresu a podporují činnost nervového systému.


Ingredience (25 ks):

1/2 hrnku ovesných vloček
1/2 hrnku špaldové mouky (můžete použít klasickou hladkou)
1/4 hrnku třtinového cukru 
1/4 hrnku strouhaných ořechů (vlašský, lískový, pekanový)
75g másla 
1,5 lžíce javorového sirupu nebo medu
1 lžíce vody 
3/4 lžičky jedlé sody
špetka skořice
1/2 lžičky vanilkové esence
sušené ovoce dle vlastního výběru
2 lžíce slunečnicových semínek
lněná a sezamová semínka...
kakao
kousky čokolády 
banán

Postup:

V míse smícháme vločky, prosátou mouku, cukr, skořici, vanilku a ořechy. V hrnci rozehřejeme máslo spolu se sirupem. V horké vodě rozmícháme sodu a přidáme ji k rozehřátému máslu. Máslovou směs nalijeme k vločkové směsi, dobře promícháme. Nakonec přidáme dle chuti ořechy, sušené ovoce, semínka nebo kousky čokolády. Pokud máte rádi čokoládové sušenky, tak můžete přidat trochu kakaa. Rozehřejeme si troubu na 150°C. Tvarujeme malé hromádky na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Pečeme 15-20 minut. Ještě horké je uvolníme nožem od plechu. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

TIP: Do těsta můžeme přidat i rozmixovaný banán pro lepší chuť. 

Přeji Vám dobrou chuť.
To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Popular Posts