pondělí 30. března 2020

Jak se chránit před koronavirem


Ahoj,
v České republice už se bohužel také před měsícem objevil nový druh coronaviru a to Covid-19, který může být pro určité lidi velmi nebezpečný. Je proto nutné dodržovat určitá opatření, abychom zabránili jeho dalšímu šíření. Dnes bych Vám některými důležitými seznámila, i když je možná už znáte, ale jak se říká, opakování je matka moudrosti.

  1. Myjte si často ruce, protože s nimi saháme a děláme všechno, takže je na nich pochopitelně nejvíce bakterií.   
  2. Noste roušku nebo respirátor.
  3. Používejte dezinfekci na ruce a dezinfikujte také domácí prostředí, elektroniku a další předměty denní potřeby. 
  4. Při kýchání si zakrývejte ústa loktem nebo rukávem. 
  5. Používejte papírové kapesníky, které po použití vyhodíte do koše. 
  6. Dodržujte pravidelný pitný režim a dostatek spánku. 
  7. Odložte neakutní návštěvy lékaře. 
  8. Pokud je to možné, nikam necestujte. Nyní už se cestovat nedá, protože spousta hranic je zavřených. 
  9. Zůstaňte pokud možno, co nejvíce doma.
  10. Držte si odstup od lidí minimálně dva metry.

Pokuste se tyhle zásady, co nejvíce dodržovat. Zabrání tak alespoň trochu dalšímu rozšiřování.
Přeju Vám pevné zdraví, dávejte na sebe pozor, dodržujte nařízení vlády a držte se. Vím, že tahle doba je pro každého dost náročná, společně to zvládneme.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

středa 25. března 2020

7th Heaven Superfood Cannabis pleťová maska

Ahoj,
dnes jsem si pro Vás připravila recenzi na pleťovou masku 7th Heaven Superfood Cannabis, kterou jsem měla jako dárek v časopise. Miluju masky a snažím si je teď dávat 1x týdně.
Jedná se o slupovací masku, která by měla uklidňovat pokožku. Obsahuje směs z kurkumy, antibakteriálního medu a oleje cannabis sativa. Má napomáhat oživovat a zjemňovat pleť, zvyšovat její zářivost.
Maska je plastovém, matném pytlíku. Na zadní straně se nachází popis a složení masky.
Konzistencí je řidčí a strašně lepí, takže se blbě nanáší. Stačí jí na pleť nanést, počkat 10-15 min. a pak už jenom sloupnout. Jde to krásně dolů. Na obličeji nezůstanou žádné zbytky masky. Na obličeji je příjemná. Pleť je po ní jemná a rozzářená.
Množství: 10 ml
Cena: 35 - 50,- Kč

Moje shrnutí:

+

  • Příjemná 
  • Jemná pleť 
  • Rozzářená pleť
  • Cena 

-

  • Aplikace 


Hodnocení: 7* z 10*

Maska není nic světoborného, ale za tu cenu ujde. Rozhodně jí nedoporučuji těm, kteří se nechtějí zdlouhavě namáhat s nanášením. Do komentáře mi můžete napsat, jestli taky milujete masky a kolikrát týdně si pleťovou masku dáváte.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

pondělí 23. března 2020

Jelení lůj tradiční balzám na rty

Ahoj,
dnes jsem si pro Vás připravila recenzi na balzám na rty Jelení lůj tradiční. Trpím vysušenými rty a tak pořád zkouším různé balzám, abych našla ten, který mi bude nejvíc vyhovovat.
Přípravek je určený na zvláčnění pokožky a k její ochraně proti povětrnostním vlivům. Základem loje je přírodní komplex triglyceridů mastných kyselin ve směsi s medicinální vazelínou a parafíny. Tato směs by měla zabraňovat vysoušení.
Balzám je v plastové, bílé tubě. Na balzámu se nachází popis a složení.
Víčko je vycvakávací, které drží pevně. Na spodu balzámu se nachází otvor na vytlačení balzámu.
Má máslovou konzistenci. Na rtech je příjemný. Balzám krásně rty hydratuje. Zanechává je hezky jemné. Výdrž je taková střední. Pití bez problému vydrží a některé jídlo taky. Balzám je bez vůně.
Množství: 28 g
Cena: 20 - 70,- Kč

Moje shrnutí:

+

  • Hydratace 
  • Zvláčňuje 
  • Zjemnuje 
  • Vyživuje 
  • Chrání 
  • Konzistence 
  • Nanášení 
  • Obal
  • Vůně 

-

  • Nic


Hodnocení: 9* z 10*

Za tu cenu je opravdu perfektní. Pokud hledáte nějaký dobrý balzám na rty a nechcete za něho dát spoustu peněz, tak se na něho rozhodně povídejte.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

sobota 21. března 2020

Co dělat v karanténě, když se nudíme

Ahoj,
teď když vláda vyhlásil díky koronaviru domácí karanténu, tak jsme všichni teď celý den doma a kromě nákupu se nikam nedostaneme. Nudíte se a nevíte co máme ty celé dny dělat? Nejspíš budeme doma delší dobu a tak jsem si dnes pro Vás připravila pár tipů, co můžete doma dělat, aby jste tu nudu doma zahnali.

1) Škola/Práce 
Pokud chodíte do školy, tak si najděte každý den chvilku a naučte se něco nebo si udělejte nějaký úkol, protože až přijdeme do školy, tak na nás všichni učitelé nabalí testy, tak ať se z toho pak nezblázníme. Vy, co chodíte do práce a máte možnost pracovat z domova, tak je to skvělý způsob každý den zabít alespoň trochu času.

2) Čtení 
Máte doma plno knížek, které si chcete      přečíst, ale když chodíte do školy nebo do práce, tak na ně nemáte čas. Teď je ten správný čas to napravit.

3) Sledování filmů a seriálů 
V dnešní době je na výběr filmů a seriálů, ať už na Netflixu, HBO, YouTube nebo prostě jenom tak na internetu. Puste si třeba nějaký, který jste ještě neviděli a uvidíte jak Vám ten den uteče.

4) Čas na sebe
Udělejte si chvilku jenom sami na sebe. Můžete si třeba zapálit svíčky, pustit si hudbu, dát si nějakou dobrou pleťovou masku, nalakovat si nehty, dát si příjemnou koupel a prostě jenom tak relaxovat.

5) Vaření, pečení 
Zkuste si uvařit nebo upéct dobrotu podle nějakého nového receptu.

6) Úklid
Teď když máme čas, tak proč to nevyužít na úklid, když na to nemáme během roku čas. Můžete utřít prach, vyklidit skříně, vyluxovat, vytřít atd. Ukliďte si celý byt a nejen, že pak budete mít hezky všechno uklizeno, ale budete z toho mít i pěkný pocit.

7) Koníčky 
Teď je ta správná chvíle se věnovat Vašim koníčkům. Pokud rádi malujete, tak mailujte, pokud rádi hrajete na kytaru, tak hrajte. Prostě dělejte, co Vás baví.

8) Cvičení
Jelikož nemůžeme ven, tak nemáme skoro žádný pohyb. Zkuste si zacvičit a uvidíte, jak se po něm budete cítit skvěle. V dnešní době už najdete na internetu spoustu videí, podle kterých můžete cvičit.

9) Šití rušek
Roušek je velký nedostatek a proto, pokud se doma nudíte, tak můžete nějaké ušít a pak je věnovat třeba do nemocnic. Nejen, že se doma zabavíte, ale uděláte i dobrou věc.

10) Hraní her
Stáhněte si nějakou hezkou hru do mobilu, tabletu, PC nebo pokud máte Xbox, Playstation, tak si zahrajte něco na nich a uvidíte jak Vám ten čas uteče.

Doufám, že Vám moje tipy alespoň trochu pomohli a už se doma nebudete tolik nudit. Pokud Vás ještě něco napadá, co by se dalo dělat, tak budu moc ráda, když mi to napíšete do komentáře, abych se mohla já nebo někdo jiný inspirovat.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

středa 18. března 2020

Koronavirus

Ahoj,
určitě už jste zaznamenali, co se ve světě a že už to bohužel zasáhlo i Českou republiku. Objevil nový typ koronaviru, na který už onemocnělo dost lidí a některé na to umírají. V dnešním článku bych Vám ráda řekla něco koronaviru, jak se před ním chránit a co si myslím o opatřeních, které vláda nařídila.

Koronavirus je společné označení pro čtyři rody virů. Koronaviry jsou obalené jednovláknové RNA viry s pozitivní polaritou. Poprvé se objevil v čínském města Wu-chan, kde se začal šířit nový typ koronaviru označovaný SARS-CoV-2 a způsobuje nemoc COVID-19. Způsobují závažnější i méně závažná onemocnění zvířat a lidí. U člověka vyvolávají některé druhy viru běžná onemocnění jako např. nachlazení, ale i závažnější virózy.

Je dobré udělat pár opatření, aby jsme snížili možnost nákazy. Prvním pravidlem pro prevenci před koronavirem je důkladné mytí rukou a doma by Vám neměl chybět dezinfekční gel. Nekašlete si do ruky, ale použijte buď rukáv nebo papírový kapesník, který hned po použití vyhodíte. Koronavirus postihuje především lidi s oslabenou imunitou, a proto je zapotřebí dát tělu pořádnou dávkou vitamínů. Nepodávejte si ruce, protože v tuto chvíli je ale vhodné ho vynechat. Teď je dobré omezit jakékoliv setkání s lidmi. Na veřejnost choďte jenom pokud je to nezbytné jako je např. nákup potravin nebo venčení domácího mazlíčka. Jako prevenci proti koronavirus je zapotřebí si chránit obličej rouškou nebo nějakým šátkem. Tuhle prevenci už dnes nařídila jako povinnost, pokud vyjdete ven. Pokud roušku nikde neseženete, tak si jí můžete jako já udělat doma. Nejlepší je na to 100% bavlněné povlečení.

Co se týče vlády a její ochranná opatření, tak s tím plně souhlasím. Jediné, co bych udělala jinak je to, že kdyby to bylo na mě, tak zavření hranic bych nařídila už když se objevili první nakažený a nenechala bych to dojít tak daleko. Je dobré, že vláda udělila na Českou republiku domácí karanténu. Chápu, že je to pro někoho těžké být celý den zavřený doma, hlavně pro ty, co mají děti, ale zkuste to vydržet, protože je to pro Vaše dobro. Naopak se mi moc líbí, že vyznačili určité hodiny na nákup pro seniory, protože mají slabší imunitu a můžou se snadněji nakazit.

Do komentáře mi můžete napsat, jak prožíváte tuhle situaci a co si myslíte o opatření vlády.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

úterý 17. března 2020

Spotřebováno III.

Ahoj,
doma se mi nastřádalo pár vypotřebovaných produktů a tak jsem se rozhodla, že si pro Vás dnes připravím další Spotřebováno, které už tu dlouho nebylo.
L’Oréal Paris řasenka Paradise Extatic
Všichni si jí moc chválili a mě zajímalo, co na ní vidí, a tak jsem si jí zkusila koupit. Hned jsem ty lidi pochopila, protože já jsem se hned do ní zamilovala. Řasy krásně oddělí, zvýrazní a dodá jim objem. Rozhodně nezůstanu u tohohle balení.
Množství: 6,4 ml
Cena: 180 - 350,- Kč
Více informací se dozvíte zde

L’Oréal Paris krém na pleť Hydra Genius
Měla jsem ten pro normální až smíšenou pleť. Má gelovou konzistenci, která na pleti krásně chladí. Krém pleť hezky hydratuje. Do pokožky se rychle vstřebává. Zanechává ji hezkou a vyhlazenou. Už mám doma další balení.
Množství: 70 ml
Cena: 250 - 300,- Kč
Více informací se dozvíte zde

Avon sprej do bot Foot Works Healthy
Tento sprej je takový průměr. Po nastříkání bot na chvíli pach eliminuj, ale ne moc na dlouho. Nastříkání vydrží max. 1 hodinu. Bohužel už se tento neprodává.
Množství: 75 ml
Cena: 70 - 100,- Kč

Bioderma micelární voda Sébium H2O
Tato řada je určena pro mastnou a smíšenou pleť. Na pleti je moc příjemná. Po delším používání je vidět mírné zlepšení.
Množství: 250 ml
Cena: 150 - 380,- Kč
Více informací se dozvíte zde

Mixa krém na ruce Intense Nourishment
Krém je určen pro extra suchou pokožku. I když je pro suchou pokožku, tak není tak masný, takže po nanesení hned všechno neumastíte. Krásně se roztírá. Ruce jsou po hydratované a hezky hebké. Už mám doma další balení.
Množství: 100 ml
Cena: 80 - 100,- Kč

Až na ten sprej do bot, jsem ze všemi spokojená a moc mi vyhovují. Do komentáře mi můžete napsat, jestli jste nějaký z těchto produktů vyzkoušeli nebo plánujete vyzkoušet.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

sobota 14. března 2020

Catrice ICONails lak na nehty

Ahoj,
dnes jsem si pro Vás připravila recenzi na lak na nehty Catrice ICONails, který mě v obchodě zaujal svou barvou.
Mám ho v odstínu 85 Every Sparkle Happends for a Reason, což je taková hnědo-bronzová barva s jemnými zlatými třpytky.
Lak je v průhledné skleněné lahvičce, která má hranatý tvar. Víčko je černé a plastové. Šteteček je středně široký.
Lak velmi dobře nanáší. Skvěle kryje a stačí nanést pouze jednu vrstvu, aby jste měli sytou barvu. Lak rychle schne a po zaschnutí lehce matný.
Na nehtech vydrží 6 dní a pak se pomalu začne loupat.
Množství: 10,5 ml
Cena: 55 - 80,- Kč

Moje shrnutí:

+

  • Výdrž
  • Krytí 
  • Odstín 
  • Aplikátor (šteteček)
  • Nanášení 
  • Schnutí

-

  • Nic

Hodnocení: 8* z 10*

Lak je za tu cenu skvělý. Moc mi vyhovuje. Pokud ho někde uvidíte, tak se určitě na něho podívejte.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

čtvrtek 12. března 2020

Co je v mém mobilu?

Ahoj,
dnes tu mám pro Vás článek o tom "Co je v mém mobilu?", který by jste na mém blogu nejspíš nečekali. Napadlo mě, že by Vás mohlo zajímat jaké aplikace mám v mobilu a třeba získáte tip na nějakou dobrou aplikaci.
Telefon mám Samsung A040.
Na hlavní stránce mám ty nejzákladnější aplikace a složky s aplikace, které používám nejčastěji.
V hlavním menu mám všechny aplikace a složky s aplikacemi, které používám skoro pořád. Nenechávám si zbytečně aplikace, které bych použila minimálně jednou za rok.
Složka "Google" obsahuje všechny aplikace google. Je tam google vyhledávač, chrome, gmail, youtube, mapy, disk, nastavení googlu, hudba play, google play, fotky, překladač atd.
Složka "Škola" mám bakaláře, což je elektronická žákovská knížka a strava, která mi umožňuje elektronicky objednávat a vybírat obědy ve škole.
Ve složce "Zdravý životný styl" jsou caynax sports tracker, která slouží jako krokoměr, fit recepty, weightfit, což je aplikace k zapisování váhy a kalorické tabulky, na které jsem už jsem psala článek a najdete ho zde.
Ve složce "Beauty" jsou aplikace dm, rossmann a foreo, kterou mám proto, že mám kartáček foreo luna fofo a prostřednictví ní ho ovládám.
Do jedné složky složky jsem si dala všechny ostatní aplikace, které jsem si stáhla a neměla jsem je kam dát. Jedná se o aplikace antivirus, shazam, pinterest, spotify, listoic (nákupní seznam), seznam úkolů, do které si zapisuji to do list, lidl, pokémon go, což je asi jediná hra, která mě alespoň baví, about you, duolingo, která mi pomáhá v zlepšování angličtiny, instamini, instabridge by degoo, která zobrazuje některá hesla k wifi.
V další složce se nachází aplikace na úpravu fotek a videí jako canva, polish, text on photo, lightroom a xrecorder.
Složka "Nástroje" obsahuje převážně aplikace, které moc často nepoužívám. Jedná se o aplikace jako je kalkulačka, kalendář, nástroje, rádio, poznámky, atd.
V další složce mám všechny sociální sítě. Jedná se o whats app, messenger, instagram, facebook, blog, meistertask, wordpress a preview.
Další aplikace, které mám menu a nejsou ve složce, jsou většinou ty, které už tam byli. Nachází se tam telefon, kontakty, zprávy, hodiny, fotoaparát, galerie, moje soubory, nastavení, george klíč a t-mobile.

Doufám, že jsem na žádnou aplikaci nezapomněla. Do komentáře mi můžete pro inspiraci napsat, které aplikace máte Vy v telefonu.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

sobota 7. března 2020

Avon Mark Brow Tattoo Micro Styler fixa na obočí

Ahoj,
dnes tu mám pro Vás recenzi na fixu na obočí Aviny Mark Brow Tattoo Micro Styles.
Tuhle fixu na obočí jsem si objednala čistě ze zvědavosti. Nikdy předtím jsem produkt tohoto typu na obočí neměla, tak mě lákalo jí vyzkoušet.
Trojitý hrot by měl vykreslit jednotlivé chloupky obočí a dodat tak looku přirozený vzhled. Má zajistit plné, zvýrazněné a přirozené obočí.
Tužka je tenká a má matnou, černou barvu s bílým písmem. Na konci se nachází barva odstínu. Víčko tužky je pevné, takže se nemusíte obávat, že by se Vám někde otevřela.
Hrot je trojitý. Mám tři malé hroty, které jsou ke konci plně spojené.
Po otevření vždy z hrotu ukápne kapka. Hrot je extrémně mokrý, takže při nanášení dělá na kůži velkou vrstvu a obočí je pak hodně nepřirozené. Výdrž je skvělá. Pero není úplně voděodolné. Na odlíčení je zapotřebí dvoufázový odličovač.
Množství: 1 ml
Cena: 140 - 160,- Kč

Moje shrnutí:

+

  • Odstín 
  • Výdrž 
  • Obal

-

  • Konzistence
  • Hrot

Hodnocení: 1* z 10*

Tak tohle je propadák. Rozhodně si jí nekupujte. Hrozně mě zklamala. Čekala jsem od ní víc.

To by bylo vše. Mějte se hezky. 
Vaše Mišulka 

středa 4. března 2020

Maybelline Baby Skin podkladová báze pod makeup

Ahoj,
dnes jsem si pro Vás připravila recenzi na podkladovou bázi pod makeup Maybelline Baby Skin, která můžete sehnat ve všech drogeriích. Tohle byla moje první podkladová báze, kterou jsem si koupila.
Je určena ženám, které objevily na své pleti zvětšené póry. Měl by póry okamžitě po nanesení stahovat a vyhlazovat pleť od všech nerovností. Má ji zanechávat nádherně jemnou a zářivou. Má redukovat nadměrné maštění pleti a dodává jí hydrataci, hloubkovou výživu a pevnost. Gelová konzistence by měla být k pleti šetrná, neobsahuje parfemaci a neucpává póry.
Nachází se v plastové modro-zelené tubičce, která je moc hezká. Na zadní straně je popis a složení báze.
Aplikátor je taková jakoby delší trubička s malým otvorem.
Jedná se o silikonovou bázi. Je to takový průhledný gel.
Po nanesení udělá opravdu krásně jemnou pleť. Póry po nanesení báze úplně nezmizí, ale menší změna tam jde vidět. Póry pěkně vyplní. Make-up díky bázi vydrží na mé pleti celý den. Báze ubývá pomalu, jelikož stačí opravdu malinko.
Množství: 12 ml
Cena: 130 - 190,- Kč

Moje shrnutí:

+

  • Obal
  • Pumpička
  • Nanášení
  • Nevysušuje
  • Vyhlazuje 
  • Schová póry 
  • Výdrž 
-
  • Nic

Hodnocení: 8* z 10*

Tahle podkladová báze je moc dobrá. Hodí se jak pro začátečníky tak i pro pokročilé. Jestli jste jí ještě nezkoušeli, tak rozhodně vyzkoušejte. Do komentáře mi můžete napsat, jaká byla Vaše první podkladová báze, kterou jste vyzkoušeli.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

pondělí 2. března 2020

Nákupy za únor 2020

Ahoj,
dnes jsem si pro Vás připravila Nákupy za únor 2020. Jedná se převážně potraviny, ale najdete tu i málo z oblečení.

Potraviny 

Od ledna jsem se dala na zdravý životní styl a s tím se pojí i zdravá strava. Zkouším teď ráda nové zdravé potraviny. Pokud by jste na ně chtěli, abych o tom napsala článek, tak mi to napište do komentáře.

LIDL



Dm

Oblečení 

HM
Černé tričko NYC
Tričko je jednoduché, ale zároveň elegantní. Písmena jsou třpytivá a tričko ozvláštní.
Cena: 129,- Kč

Khaki tričko
Díky své jednoduchosti se bude dát hezky kombinovat. Na tričku je bílo-zlatý nápis "New York".
Cena: 129,- Kč

Tričko s krouceným detailem
Zaujalo mě tím překroucením. Je to zase něco jiného než klasické tričko a krásně to ozvláštní outfit.
Cena: 199,- Kč

Žebrované žerzejové tričko
Tento typ trička se mi hrozně líbí a dlouho jsem ho sháněla, až jsem ho objevila v HM. Tričko je žebrované a elastické. Jsou na něm kytičky a uprostřed se nachází knoflíčky.
Cena: 199,- Kč

Džínová bunda
Moje stávající džínová bunda už mi byla malá a tak jsem sháněla novou. Má světle modrou barvu. Ta barva mi vyhovuje, protože mám radši světlejší džínové bundy.
Cena: 699,- Kč

Bomber
Tento typ bundy jsem zatím neměla a moc se mi líbil, proto jsem se rozhodla si ho pořídit. Je lehký a moc hezký sedí na těle. Na rukávu má kapsičku.
Cena: 799,- Kč

Baleríny
Půjdu kamarádce na ples a potřebovala jsem si koupit nějaké černé baleríny, protože žádný takový nemám, ale nemohla jsem nikde žádný sehnat, protože mi byli všechny malý, jelikož mám problém s vysokým nártem. Řekla jsem si, že si je zkusím objednat a jsem ráda, že jsem to udělala, protože mi sedí moc hezky a navíc jsou pohodlné.
Cena: 249,- Kč

Tento měsíc jsem si toho moc nekoupila, ale i z toho malá mám velkou radost. Do komentáře mi můžete napsat, co jste si koupili Vy?

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

Popular Posts