středa 18. března 2020

Koronavirus

Ahoj,
určitě už jste zaznamenali, co se ve světě a že už to bohužel zasáhlo i Českou republiku. Objevil nový typ koronaviru, na který už onemocnělo dost lidí a některé na to umírají. V dnešním článku bych Vám ráda řekla něco koronaviru, jak se před ním chránit a co si myslím o opatřeních, které vláda nařídila.

Koronavirus je společné označení pro čtyři rody virů. Koronaviry jsou obalené jednovláknové RNA viry s pozitivní polaritou. Poprvé se objevil v čínském města Wu-chan, kde se začal šířit nový typ koronaviru označovaný SARS-CoV-2 a způsobuje nemoc COVID-19. Způsobují závažnější i méně závažná onemocnění zvířat a lidí. U člověka vyvolávají některé druhy viru běžná onemocnění jako např. nachlazení, ale i závažnější virózy.

Je dobré udělat pár opatření, aby jsme snížili možnost nákazy. Prvním pravidlem pro prevenci před koronavirem je důkladné mytí rukou a doma by Vám neměl chybět dezinfekční gel. Nekašlete si do ruky, ale použijte buď rukáv nebo papírový kapesník, který hned po použití vyhodíte. Koronavirus postihuje především lidi s oslabenou imunitou, a proto je zapotřebí dát tělu pořádnou dávkou vitamínů. Nepodávejte si ruce, protože v tuto chvíli je ale vhodné ho vynechat. Teď je dobré omezit jakékoliv setkání s lidmi. Na veřejnost choďte jenom pokud je to nezbytné jako je např. nákup potravin nebo venčení domácího mazlíčka. Jako prevenci proti koronavirus je zapotřebí si chránit obličej rouškou nebo nějakým šátkem. Tuhle prevenci už dnes nařídila jako povinnost, pokud vyjdete ven. Pokud roušku nikde neseženete, tak si jí můžete jako já udělat doma. Nejlepší je na to 100% bavlněné povlečení.

Co se týče vlády a její ochranná opatření, tak s tím plně souhlasím. Jediné, co bych udělala jinak je to, že kdyby to bylo na mě, tak zavření hranic bych nařídila už když se objevili první nakažený a nenechala bych to dojít tak daleko. Je dobré, že vláda udělila na Českou republiku domácí karanténu. Chápu, že je to pro někoho těžké být celý den zavřený doma, hlavně pro ty, co mají děti, ale zkuste to vydržet, protože je to pro Vaše dobro. Naopak se mi moc líbí, že vyznačili určité hodiny na nákup pro seniory, protože mají slabší imunitu a můžou se snadněji nakazit.

Do komentáře mi můžete napsat, jak prožíváte tuhle situaci a co si myslíte o opatření vlády.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Popular Posts