sobota 19. září 2020

Zpátky ke zdravému životnímu stylu

Ahoj, 

jistě se Vám jako mě stává, že třeba po nemoci, dovolené atd. nemůžete vrátit zpátky ke zdravému životnímu stylu. Znáte to. Když jste nemocní, jste rádi, že něco sníte a je Vám jedno jestli to je zdravé nebo není a na dovolené si chcete zase užívat. Já s návratem mám někdy problém, ale většinou se do něho dostanu bez problémů. Dnes bych se s Vámi ráda podělila o pár bodů, na které jsem přišla, že mě osobně pomáhají. 


Plánování

Vezměte si propisky, fixy, zvýrazňovače, nějaký diář, sešit nebo klidně i papír a zapište si Vaše cíle a motivace. Zapište si tam např. kam se chci posunout, čeho chcete dosáhnout, čeho se chcete naopak vyvarovat, jaký chcete mít výsledky atd.. Udělejte tak za vším tlustou čáru a začněte znovu. Dejte si však pozor, aby cíle nebyli velké a nedosažitelné. Mohli byste, tak brzo ztratit motivaci.


Neodkládejte začátek

Vím, že spousta z Vás má s tím problém. Říkáte si „Začnu s novým týdnem. Začnu s novým měsícem. Začnu s novým rokem.“ Pořád to jenom oddalujete. Může se pak ale stát, že nezačnete nikdy. Proč to tedy odkládat. Začněte hned teď.


Nepřepalte začátek

Začněte pozvolna. Týká se to hlavně cvičení. Začněte s něčím jednodušším. Uvědomte si, že Vaše tělo pár dní nemělo takový zápřah jako předtím. Nemůže hned začít cvičit, kde jste předtím skončili. Musíte mu dát čas, aby se dostalo zase do kondice.


Zdravý nákup

Dojděte si na začátku na zdravý nákup. Uvidíte, jak Vás to namotivuje. Líp se Vám pak bude dodržovat dravý jídelníček.


Pitný režim

Vím se s jeho dodržování má spousta lidí problém. Dejte si pozor, abyste na něho nezapomínali. Hydratace je pro tělo hodně důležitá, a to obzvlášť v létě. Nejlepší k pití je voda. Pokud nemáte rádi obyčejnou vodu, můžete si do ní zkusit dát např. citrón, okurku, mátu, jahody atd.. Můžete si dát i neslazený ovocný čaj nebo 100% džusům. Hlavně se vyhýbejte slazeným minerálkám, nápojům (Coca-Cola, Fanta, …) energickým nápojům a ostatních pití. Při dostatečné hydrataci nebudete pak nafouklý a budete mít daleko větší energii.


Doufám, že jsem Vám alespoň trochu pomohla. Do komentáře mi můžete napsat, jestli máte vždycky máte problém najet na zdravý životní styl nebo Vám to nedělá problém? 


To by bylo vše. Mějte se hezky. 

Vaše Mišulka 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Popular Posts