Ahoj,
doposud jsem dýni nejedla. Nikdy mě nějak nelákala. Vždycky jsem jí měla nějak spojenou s vydlabaváním na halloween a ne k jídlu. Teď jsem si z ní zkusila udělat polévku, protože si jí všichni chválí a úplně jsem se do ní zamilovala. Šla jsem si jí při obědě hned 2x přidat. Dnes bych se s Vámi ráda podělila o recept na dýňovou polévku, kterou jsem jistě nedělala naposledy.Ingredience (2 porce):
500 g dýně hokaido
1 ks cibule
2 ks mrkve
2 ks brambor
1 stroužek česneku
500 ml zeleninového vývaru
1 balení rostlinné smetany
olivový olej
dýňová semínka
Postup:
Dýni si rozpůlíme a vydlabeme. Nakrájíme na menší kousky a dáme péct na 200 °C cca 30 minut. Mezitím si očistíme a nakrájíme cibuli, česnek, mrkev a brambory. Na olivovém oleji si osmahneme cibuli a česnek. Přidáme mrkev, upečenou dýni, brambory a zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme cca 20 minut, aby byly brambory a mrkev měkké. Rozmixujeme a dle potřeba naředíme vodou. Můžeme zjemnit smetanou. Dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme zbytkem rostlinné smetany a dýňovými semínky.
Pokud jste ještě neochutnali dýni jako já, tak nemáte čeho a určitě jí vyzkoušejte. Určitě bych chtěla vyzkoušet i další recepty z dýně, tak pokud máte nějaký tip na výborný recept, tak budu moc ráda, když mi ho napíšete do komentáře.
To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka
Vaše Mišulka
Žádné komentáře:
Okomentovat