Ahoj,
určitě už jste někdy jedli v restauraci čínu. Spoustu z Vás jí mají rádi. Najdete ji téměř ve všech vietnamských a japonských restaurací. Člověk však neví, co do ní dávají. Nejlepším řešením je, udělat si jí doma. Dnes bych se s Vámi ráda podělila o recept na kuřecí čínu, kterou si jistě zamilujete jako já.
Ingredience (2 porce):
300 g kuřecího masa
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička worcesterové omáčky
1 ks menšího stroužku česneku
1/2 lžičky mleté papriky sladké
1/2 lžičky koření na čínu
1 ks menší cibule
50 g pórku
1 ks papriky
170 g kukuřice v konzervě
260 g hrášku v konzervě
1/2 lžičky pepře
Postup:
Maso si nakrájíme na menší kousky a osmahneme na pánvi. Následně přidáme sójovou omáčku, worcester, česnek, pepř, papriku, koření na čínu, cibuli, papriku a restujeme zhruba jednu minutu. Přihodíme pórek, hrášek a pod pokličkou dusíme několik minut do měkka. Na závěr přimícháme kukuřici. Můžeme podávat s rýží, pečivem nebo nudlemi.
Určitě jí vyzkoušejte. Když jsem tento recept poprvé vyzkoušela já, nechtěla jsem jíst skoro nic jiného a dělala jsem si jí velmi často. Do komentáře mi můžete napsat, jestli máte rádi čínu a jestli vyzkoušíte tento recept.
To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka
Vaše Mišulka
Žádné komentáře:
Okomentovat