sobota 26. září 2020

Balea Peach Ice Tea

 Ahoj,

dnes jsem si pro Vás připravila recenzi na pleťovou masku Balea Peach Ice Tea. Jedná se o limitovanou edici, tak jsem se rozhodla, že jí vyzkouším. Na výsledek, jak mi vyhovovala se teď můžete podívat.
Maska je s obsahem extraktu z bílého čaje, který by měl dopřát osvěžující pocit a pocit mimořádné hydratace. Obsažený panthenol má dodat potřebnou péči v podobě vlhkosti a pzklidnění.
Maska je zabalená v plastovém pytlíku. Na zadní straně se nachází popis a složení masky. 
Obsahuje dvě dávky, které jsou velké, takže mi za jedna vystačila bez problémů na dvě použití.


Samotná maska j
e tekuté konzistence, která po použití setře z obličeje ubrouskem a zbytek se vmasíruje. Nepotřebuje se k tomu žádná voda. Mě se ale při setírání z obličeje, začala drolila, takže jsem jí musela jít umýt vodou. 
Na obličeji velmi příjemná. Při nanesení jsem cítila takový hezky svěží pocit. Příjemně voní po broskvi. Není to nějak parfémovaný. Po sundání jsem však měla měla pocit, že s pletí nic neudělala. Možná byla lehce rozzářená a svěží, ale ne nějak extra. Co se týče hydratace a hebkosti, tak ta byla nulová. 
Množství: 16 ml (2x 8 ml)
Cena: 13,- Kč 


Moje shrnutí:

+

  • Příjemná
  • Vůně 
  • Obal 

-

  • Hydratace 
  • Hebkost
  • Rozzářenost
  • Aplikace 

Hodnocení: 2* z 10*

Tato maska byla katastrofa. Všechno co by měla dělat, nedělala. Navíc To smývání byla hrůza. Nevím

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

středa 23. září 2020

Avon Pro Colour lak na nehty

 Ahoj,

dnes jsem si pro Vás připravila recenzi na lak na nehty Avon Pro Colour, který mě v obchodě zaujal svou barvou.

Mám ho v odstínu Expresso, což je taková což je taková metalicky hnědá. Mám tyhle odstíny barev laků na podzim ráda. 

Lak přišel v černé krabičce. 

Samotný lak je v průhledné skleněné lahvičce, která má hranatý tvar. Víčko je černé a plastové. Šteteček je středně široký.
Lak velmi dobře nanáší. Skvěle kryje a stačí nanést pouze jednu vrstvu pro krásně sytou barvu. Lak rychle schne. Výdrž je výborná. Na nehtech vydrží bez problémů 6 dní a pak se pomalu začne loupat.
Množství: 10 ml
Cena: 55 - 80,- Kč

Moje shrnutí:

+

  • Odstín 
  • Výdrž 
  • Krytí 
  • Schnutí
  • Nanášení 
  • Aplikátor

-

  • Nic

Hodnocení: 9* z 10*

Poměr lak a ceny je až úžasná. Moc mi vyhovuje. Určitě mám v plánu koupit si další odstíny. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

pondělí 21. září 2020

Kuřecí čína

Ahoj,

určitě už jste někdy jedli v restauraci čínu. Spoustu z Vás jí mají rádi. Najdete ji téměř ve všech vietnamských a japonských restaurací. Člověk však neví, co do ní dávají. Nejlepším řešením je, udělat si jí doma. Dnes bych se s Vámi ráda podělila o recept na kuřecí čínu, kterou si jistě zamilujete jako já.


Ingredience (2 porce):

300 g kuřecího masa  
2 lžíce sójové omáčky 
1 lžička worcesterové omáčky 
1 ks menšího stroužku česneku 
1/2 lžičky mleté papriky sladké 
1/2 lžičky koření na čínu 
1 ks menší cibule 
50 g pórku
1 ks papriky
170 g kukuřice v konzervě
260 g hrášku v konzervě
1/2 lžičky pepře

Postup:

Maso si nakrájíme na menší kousky a osmahneme na pánvi. Následně přidáme sójovou omáčku, worcester, česnek, pepř, papriku, koření na čínu, cibuli, papriku a restujeme zhruba jednu minutu. Přihodíme pórek, hrášek a pod pokličkou dusíme několik minut do měkka. Na závěr přimícháme kukuřici. Můžeme podávat s rýží, pečivem nebo nudlemi. 

Určitě jí vyzkoušejte. Když jsem tento recept poprvé vyzkoušela já, nechtěla jsem jíst skoro nic jiného a dělala jsem si jí velmi často. Do komentáře mi můžete napsat, jestli máte rádi čínu a jestli vyzkoušíte tento recept. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

sobota 19. září 2020

Zpátky ke zdravému životnímu stylu

Ahoj, 

jistě se Vám jako mě stává, že třeba po nemoci, dovolené atd. nemůžete vrátit zpátky ke zdravému životnímu stylu. Znáte to. Když jste nemocní, jste rádi, že něco sníte a je Vám jedno jestli to je zdravé nebo není a na dovolené si chcete zase užívat. Já s návratem mám někdy problém, ale většinou se do něho dostanu bez problémů. Dnes bych se s Vámi ráda podělila o pár bodů, na které jsem přišla, že mě osobně pomáhají. 


Plánování

Vezměte si propisky, fixy, zvýrazňovače, nějaký diář, sešit nebo klidně i papír a zapište si Vaše cíle a motivace. Zapište si tam např. kam se chci posunout, čeho chcete dosáhnout, čeho se chcete naopak vyvarovat, jaký chcete mít výsledky atd.. Udělejte tak za vším tlustou čáru a začněte znovu. Dejte si však pozor, aby cíle nebyli velké a nedosažitelné. Mohli byste, tak brzo ztratit motivaci.


Neodkládejte začátek

Vím, že spousta z Vás má s tím problém. Říkáte si „Začnu s novým týdnem. Začnu s novým měsícem. Začnu s novým rokem.“ Pořád to jenom oddalujete. Může se pak ale stát, že nezačnete nikdy. Proč to tedy odkládat. Začněte hned teď.


Nepřepalte začátek

Začněte pozvolna. Týká se to hlavně cvičení. Začněte s něčím jednodušším. Uvědomte si, že Vaše tělo pár dní nemělo takový zápřah jako předtím. Nemůže hned začít cvičit, kde jste předtím skončili. Musíte mu dát čas, aby se dostalo zase do kondice.


Zdravý nákup

Dojděte si na začátku na zdravý nákup. Uvidíte, jak Vás to namotivuje. Líp se Vám pak bude dodržovat dravý jídelníček.


Pitný režim

Vím se s jeho dodržování má spousta lidí problém. Dejte si pozor, abyste na něho nezapomínali. Hydratace je pro tělo hodně důležitá, a to obzvlášť v létě. Nejlepší k pití je voda. Pokud nemáte rádi obyčejnou vodu, můžete si do ní zkusit dát např. citrón, okurku, mátu, jahody atd.. Můžete si dát i neslazený ovocný čaj nebo 100% džusům. Hlavně se vyhýbejte slazeným minerálkám, nápojům (Coca-Cola, Fanta, …) energickým nápojům a ostatních pití. Při dostatečné hydrataci nebudete pak nafouklý a budete mít daleko větší energii.


Doufám, že jsem Vám alespoň trochu pomohla. Do komentáře mi můžete napsat, jestli máte vždycky máte problém najet na zdravý životní styl nebo Vám to nedělá problém? 


To by bylo vše. Mějte se hezky. 

Vaše Mišulka 

sobota 12. září 2020

Moje 19. narozeniny

Ahoj, 

dnes 12. září jsem oslavila své 19. narozeniny. Ten čas tak rychle letí. Ještě teď si vzpomínám na oslavu svých 18. narozenin, které byly pro mě výjimečné, protože už jsem se stala dospělou, jako by to bylo včera. A on už uplynul rok a já slavím další narozeniny. 

Svoje narozeniny jsem zatím oslavila jen s rodinou. Poseděli jsme s rodiči a s babi a dědou na zahradě, dali si zákusek místo dortu a nějaké to občerstvení (chlebíčky, chuťovky.....), otevřeli víno a povídali si, takže ani nebylo, co fotit. Dostala jsem od babi krásné růže. 



Další oslava proběhne za čtrnáct dni a to s mými kamarády, která bude jistě pořádná a už teď se na ní moc těším. 

Všem bych chtěla také poděkovat za přání. Udělalo mi to ohromnou radost. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.

Vaše Mišulka 


středa 9. září 2020

Jak se zbavit závislosti na sladkém

Ahoj, 

v dnešním článku Vám rozhodně nebudu cpát do hlavy, jak nemáte jíst cukr a jaký je to jed. Tohle jsou totiž ty největší nesmysly. Jenže čím víc si něco zakazujeme, tím víc po tom toužíme. Dnes se budeme bavit o klasickém bílém, řepném cukru, který je nejběžnějším zdrojem všech sladkostech.

Já sama miluju sladkosti. Už od malička jsem byla dost veliký konzument cukru. Moje milovaná mamka mi nikdy sladkosti neodpírala. Cukr jsem jedla prakticky každý den a ne jenom jednou. Měla jsem třeba k snídani sladké cereálie a k odpolední svačině sušenku. Moje babička mi cukr taky nějak neobpírala, spíš naopak. Já si to samozřejmě užívala. Byla jsem ještě dítě. V dospívajícím věku jsem začala řešit, jako každá holka, svojí postavu. V tu dobu se ve mě proti cukru objevil blok a já jsem ho nenáviděla, protože mi chtěl překazit moji cestu k vysněné postavě. Teď mám vztah k cukru asi nejlepší, jaký jsem kdy měla. Nezakazuji si ho, ale zároveň už vím, kde jsou hranice. Nejvíc mám ráda čokoládky, zmrzlinu a dortíky. 

Ovšem, kdybych tyto dobroty konzumovala každý den, moje výsledky by asi nebyly takové, jaké jsou teď.

V dnešní době se najde opravdu hodně lidí, kteří jsou na cukru závislý. Při pomyšlení na to, že by se měli se měli zbavit sladkých potravin, které mají rádi, se jim dělá špatně. Ale o tom to není. Není to o tom, si něco zakázat, ale jde to o tom, aby jsme minimalizovali konzumaci sladkého. Mnoho lidí si bez sladkého svůj život nedokáže ani představit. Sladké nám chutná a většinou ho používáme jako odměnu, nebo proti stresu. Někdy se může stát, že ke sladkému se časem stane dokonce závislost. 

Moje mamka miluje všelijaké dobrůtky. Vždycky když na ni vykulím oči a ona přesně ví, proč se tak tvářím a pronese, že si musí doplnit energii. Už jí s tím někdy lezu na nervy. Už jsem jí to zkoušela několikrát vysvětlit, ale bez žádných výsledků. 

Představte si takový graf, nebo pomyslnou hladinku, která bude značit obsah vašeho cukru v těle. Tahle hladinka je zatím rovná, stálá a nízká. Cítíte se možná trochu unavení, mrzutí a tak si řeknete, že si přece musíte dát něco sladkého, aby Vás to trochu nakoplo. Samozřejmě při její konzumaci důsledně myslíte na to, jak už se do spíže nemůžete vrátit pro další řádek ani kostičku. Hladina nám rychle vyskočí, ale během chvilky začne klesat stejně tak rychle, jako se dostala nahoru a nakonec se dostane ještě pod úroveň před konzumací. Vy si pak dáte další sladkost. A takhle to může být pořád a pořád dokola. 

Problém v cukru není to, že by to byl jed, ale spíše v tom, že nás nezasytí.

Teď bych Vám ráda pár rad, které Vám můžou pomoc omezit cukr. 

Pokud sladké omezíte a budete si mlsání plánovat, po čase se tak Vaše závislost minimalizuje. Neznamená to, že už si nikdy nemůže dát nic sladkého. Zkuste si ho dávat třeba jednou týdně a hlavně si ho domů nekupujte. 

Dalším důležitým krokem je udělat změnu v jídelníčku. Začněte jíst pravidelněji, vyváženě a hlavně kvalitně. Konzumovat všechny makroživiny jako jsou bílkoviny, tuky a sacharidy. Ke každému slanému jídlu si dejte zeleninu, protože ta Vás zasytí a nebude mít tolik chuť na sladké. Ze začátku to bývá těžké, ale musíte mít vůli a vydržet to. Po týdnu se budete cítit proti sladkému daleko silnější a dokážete odolat. Závislost bude slábnou a nakonec skoro úplně zmizí.

Výrobci se snaží do různých sladkostí nacpat všude. 

Došlo Vám po přečtení těchto mých odstavců to, že s cukrem opravdu máte problém a konzumujete ho příliš? Tak s tím něco udělejte a začněte při nejlepším hned teď. Upřímně Vám ale říkám, že to není nic lehkého a že přijde chvíle, kdy po sladkém toužit budete, i když jste třeba plní motivace. I já se s tím potýkám. Ale co vyzkoušet lepší variantu sladkého a dát si třeba něco zdravějšího. Doporučuji například ovoce, oříšky, nebo si sami připravte něco sladkého, ale ve zdravější variantě. Jednou za čas si však udělejte radost nějakou dobrotou. 

Já od té doby, co jsem přešla na zdraví životní styl, už problém s cukrem nemám. Jak jste na tom s konzumací cukru Vy? 


To by bylo vše. Mějte se hezky. 

Vaše Mišulka 

pondělí 7. září 2020

Makeup Revolution Reloaded rozjasňovač

 Ahoj,

dnes jsem si pro Vás připravila recenzi na rozjasňovač Makeup Revolution Reloaded, který když jsem viděla v drogérii, tak jsem věděla, že ho musím mít. 

Mám jí v odstínu Dare To Divulge. Je to taková krásná barvička. 

Tvářenka je plastové paletce. Na zadní straně se nachází popis a složení tvářenky.

Rozjasňovač je perfektně pigmentovaná. Stačí do ní jednou ťupnou štětcem a naberete si dostatečné množství. Vůbec nepráší. Dají se hezky blendit. Pleť pěkně rozzáří, ale není to nic, co by nějak bilo hodně do očí. Je ideální pro každodenní nošení. Výdrž je skvělá. Vydrží v pohodě celý den. 

Množství: 10 g

Cena: 80 - 140,- Kč


Moje shrnutí:

+

  • Pigmentace 
  • Blendění
  • Obal 
  • Nanášení 
  • Výdrž 

-

  • Nic

Hodnocení: 9* z 10*

Moc ráda používám rozjasňovače a tento je výborný. Myslím si, že tahle barva je ideální na léto, ale dá se klidně nosit i v zimě. Určitě se na něj v drogérii povídejte. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

sobota 5. září 2020

Dýňová polévka

Ahoj,

doposud jsem dýni nejedla. Nikdy mě nějak nelákala. Vždycky jsem jí měla nějak spojenou s vydlabaváním na halloween a ne k jídlu. Teď jsem si z ní zkusila udělat polévku, protože si jí všichni chválí a úplně jsem se do ní zamilovala. Šla jsem si jí při obědě hned 2x přidat. Dnes bych se s Vámi ráda podělila o recept na dýňovou polévku, kterou jsem jistě nedělala naposledy. 

Ingredience (2 porce):

500 g dýně hokaido 
1 ks cibule  
2 ks mrkve
2 ks brambor
1 stroužek česneku  
500 ml zeleninového vývaru 
1 balení rostlinné smetany 
olivový olej
dýňová semínka

Postup:

Dýni si rozpůlíme a vydlabeme. Nakrájíme na menší kousky a dáme péct na 200 °C cca 30 minut. Mezitím si očistíme a nakrájíme cibuli, česnek, mrkev a brambory. Na olivovém oleji si osmahneme cibuli a česnek. Přidáme mrkev, upečenou dýni, brambory a zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme cca 20 minut, aby byly brambory a mrkev měkké. Rozmixujeme a dle potřeba naředíme vodou. Můžeme zjemnit smetanou. Dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme zbytkem rostlinné smetany a dýňovými semínky.

Pokud jste ještě neochutnali dýni jako já, tak nemáte čeho a určitě jí vyzkoušejte. Určitě bych chtěla vyzkoušet i další recepty z dýně, tak pokud máte nějaký tip na výborný recept, tak budu moc ráda, když mi ho napíšete do komentáře. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

středa 2. září 2020

Dermacol Aroma Ritual krém na ruce

Ahoj,

dnes jsem si pro Vás připravila recenzi na krém na ruce Dermacol Aroma Ritual. Už jsem měla z této řady tělové mléko, které mi moc vyhovovalo, tak jsem se rozhodla vyzkoušet i krém na ruce. 

Vybrala jsem si ho s vůní belgické čokolády. Obsažený pomerančový olej osvěžuje mysl, rozveseluje, odstraňuje napětí a harmonizuje duši. Obsahuje vitamin E, který má vyživovat a obnovovat namáhanou pokožku rukou. Měl by posilovat ochrannou vrstvu pokožky, zanechávat ruce jemné. 

Nachází se v oranžové tubě. Víčko je bílé a vycvakávací. Otvor je velikostně tak akorát. Na zadní straně je popis a složení krému.

Krém není tak mastný. Hydratace je taková střední, ale mě to bohatě stačí. Krásně se roztírá.Jeho konzistence není úplně hustá, ale ani úplně řídká, prostě tak akorát. Do pokožky se rychle vstřebává a zanechává ruce jemné a vláčné. Vůně je poměrně výrazná, ale není to žádná těžká vůně. Pro mě je ta vůně příjemná.

Množství: 100 ml
Cena: 35 - 60,- Kč

Moje shrnutí:

+

  • Konzistence 
  • Hydratace 
  • Vstřebávání
  • Obal
  • Vůně 

-

  • Nic

Hodnocení: 9* z 10*

Krém používám ho moc ráda. Nejvíce ze všeho se mi na něm líbí ta vůně. V nejbližší době mám v plánu si ho znova pořídit. Doporučila bych ho spíše někomu, kdo má lehce vysušené ruce a nepotřebují extra velkou péči. 

To by bylo vše. Mějte se hezky. 
Vaše Mišulka 

Popular Posts