úterý 29. října 2019

Jak začít jíst zdravě

Ahoj,
dnes jsem si pro Vás připravila článek na téma "Jak začíst jíst zdravě". Ví jaké to je se odhodlat ke zdravému životnímu stylu. Sama jsem si tím prošla. Ještě teď si dám občas něco nezdravého, ale svět se nezboří, protože jíst zdravě neznamená jíst jenon 100% zdravé potraviny, občas si můžete dát třeba to, co máte rádi.

  1. Podívejte se, co opravdu jíte. Pro začátek si zkuste psát do telefonu, počítače nebo na papír všechno, co během jednoho týdne sníte a vypijete. Věřte, že budete svými stravovacími návyky překvapeni. 
  2. Vyhoďte všechy nezdravé potraviny, které máte doma. Hlavně dejte pryč všechny tyčinky, brambůrky a uzeniny.
  3. Vyřaďte sladké limonády. Nahraďte je místo toho vodou. Pokud nemáte rádi samotnou vodu, zkuste si do ní dát citron, pomeranč neebo další ovoce.
  4. Zajdite se na nákup a kupte si samé zdravé potraviny, protože Vás to bude motivovat, když budeme mít v ledničce samé zdravé potraviny.
  5. Každý talíř by měl obsahovat bílkoviny, zeleninu, ovoce a obiloviny. 
  6. Jeste hodně bílkovin, ovoce a zeleniny.
  7. Najděte si recepty, které Vám budou chutnat a budete se na ně těšit, až si je uděláte.
  8. Sepište si cíle, kterých chcete dosáhnout. Budou Vás pak motivovat. Dejte si, ale pozor, aby jste si nedali moc velké cíle, protože se pak může stát, že místo motivace Vás to bude demotivovat. 
  9. Najděte si sport, který Vás bude bavit.
  10. Nehladovte!!!!!

Doufám, že jsem Vám alespoň trochu pomohla. Kdyby jste měli jakékoliv otázky, nebojte se na mě obratit. Ráda Vám pomůžu.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

čtvrtek 24. října 2019

Jak získat a neztratit motivaci

Ahoj,
dnes bych Vám ráda pověděla o tom "Jak získat a neztratit motivaci", protože spoustu lidí s tím má občas problém.

  • Stanovte si cíl a řekněte si, proč ho chcete dosáhnout. 
  • Utřiďte si v hlavě plusy a mínusy a řekněte si, jestli to má cenu nebo ne. Skoro všechny cíle mají cenu a já věřím, že Vy jich dosáhnete. 
  • Sepisujte si a každé kroky, ať už jsou malé nebo velké, které vedou ke splnění cíle.
  • Radujte se z každé maličkosti, která vede k dosažení cíle. 
  • Nezapomínejte na to, že nic není hned. Vše chce čas. 
  • Je lepší, když na to nebudete sami. Např. když si řeknete, že chcete začít jíst zdravě, tak je lepší, když se s někým domluvíte a začnete jíst oba zdravě, budete se tam navzájem motivovat. V tomto body, ale záleží na Vás. Někomu to může vyhovovat a někomu zase ne.
Doufám, že jsem Vám nějak pomohla. Budu Vám držet palečky, aby jste dosáhli svých cílů. 

To by bylo vše. Mějte se hezky. 
Vaše Mišulka 

pondělí 21. října 2019

Květáková pizza s mozzarellou

Ahoj,
dnes jsem si pro Vás připravila recept na květákovou pizzu s mozzarellou, kterou jsem se rozhodla zkusit. Chuťově je skvělá.
Květák obsahuje malé množství sacharidů a proteinů a skoro žádný tuk. Dále obsahuje provitamin A, vitamin B a E a významné množství vitaminu C. Z minerálů obsahuje velké množství draslíku a nepatrné množství sodíku. Nachází se v něm i hodně vápníku, hořčíku, fosforu a železa a stejně tak i chrom, zinek, mangan, měď a selenPůsobí na celý trávicí trakt od žaludku po slepé střevo. Už bylo dost teorie a jdeme na samotný recept. 

Ingredience (2 porce):

1/2 květáku
200g strouhané mozzarelly (koupila jsem ho v Lidlu)
1 vejce
Na vrch podle chuti např. rajčata, papriku, nivu, eidam, šunku, mozzarellu atd..

Postup:

Květák si uvaříme ve vodě. Poté scedíme a rozmačkáme. Květák smícháme společně s mozzarellou a vajíčkem. Směs rozprostřeme na tenkou vrstvu na plech. Pečeme 20 min. na 180°C. Po vyndání necháme vychladnout. Nahoru si můžete přidat každý, co chcete. Já jsem si tam dala nakrájená rajčata, papriku a na plátky nakrájenou mozzarellu. Vše dáme zapéct. Po vyndání z trouby nakrájíme a můžeme podávat.

Přeji Vám dobrou chuť.
To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

sobota 12. října 2019

Co jsem dostala od kamarádů k 18. narozeninám

Ahoj,
dnes jsem si pro Vás připravila článek na téma "Co jsem dostala od rodiny k 18. narozeninám". Vím, že jsem Vám slíbila, že tento článek vyjde o trochu dřív. Pokaždé se vždycky k tomu naskytli nějaké nepříznivé okolnosti. Omlouvám se Vám za to, že jste museli tak dlouho čekat. Největší problém byli fotky, protože buď bylo na focení špatné počasí nebo jsem neměla čas kvůli školním a osobním věcem. Než začnu, chtěla bych Vám říct, že tohle není žádné vychloubání.

Básničku 

Tento dárek mi udělal neskutečnou radost. Kluci během chvilky pro mě a kamarádku, která taky slavila narozeniny, složili básničku, která byla úžasná. Sami se teď na ní můžete podívat.

Dárková karta do H&M

Karta jsem dostala nabitou na 200,- Kč. Už se těším, až půjdu nakupovat.

Svíčka

Musím Vám říct, že opravdu moc hezky voní. Škoda, že nejde, aby jste si mohli čuchnout. Mám jí v pokoji otevřenou a aniž bych jí zapálila, tak mi ho krásně provoní.

Zlatý řetízek s přívěskem "Nekonečno"

Mám málo zlatých řetízku, takže když jsem ho vytáhla z tašky, tak jsem měla neskutečnou radost. Navíc tam má přívěsek nekonečna, které já miluju.

Zlaté náušnice ve tvaru kruhu

Oblíbila jsem si teď nošení kruhů a když jsem tyto našla v tašce a navíc zlatý, protože ty ještě nemám a natožpak takhle dělaný, tak jsem byla šťastná.

Šedý svetřík s bílými perličkami 

Tento svetřík mě moc potěšil. Je moc krásný. Na tomto dárku je vidět, že mě kamarádka zná a taky, že mě poslouchá, co říkám, protože jsem se jí jednou jedinkrát zmínila, že mám ráda perličky na věcech a ona mi pak koupí tento krásný svetřík. Vypadá velmi elegantně.

Mini hrneček s čokoládkami

Hrneček je roztomilý. Má moc krásný vzor. Ideální třeba na malé kafíčko nebo třeba na čaj. Čokolády, které v něm byli, tak už jsem snědla, protože byli moc dobré. Byli většinou hořké s různými příchutěmi. Čokoládky byli podle chutě velmi kvalitní.

Mini víno se zlatem 

Láhev je pěkná. Líbí se mi, jak tam ty plíšky zlata plavou. Ještě jsem ho nechutnala a možná taky ani nebudu, protože si ho asi nechám jenom jako dekorace. Přijde mi totiž škoda ho vypít.

Dekorační pásky 

Tyto pásky jsou moc krásné. Občas ráda vyrábím a tyto pásky používám jako dekorace.

Sklenička na víno s 18

Sklenička je opravdu velká. Není jako klasické skleničky na víno. Moc se mi líbí. Hlavně jsou moc krásný ty růžové detaily na skleníčce.

Dárkový poukaz na líčení, účes a focení 

Moc se na to těším. Nikdy jsem od nikoho nic takového nedostala a ani jsem na ničem takovém nebyla. Konečně budu mít nějaké profesionální fotky.

Sadu prstýnků 

Sada obsahuje 5 prstýnků. Každý kromě jednoho má kamínek. Na prstech vypadají moc dobře.

Hřeben Tangle Teezer

Hřeben je růžový se třpytkami. Moc se mi líbí. Navíc hřebenů není nikdy dost.

Voňavka Éclat d'Arpege 

Tahle voňavka je z Egypta. Úplně božsky voní. Opět škoda, že si nemůžete čuchnout.

Kasička Zlatého prasátka 

Peníze si do toho asi dávat nebude, ale jako dekorace je to moc hezký.

Všem moc děkuji za dárky. Omlouvám se, jestli jsem zapomněla sem dát ještě nějaký.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

středa 9. října 2019

Garnier Skin Naturals 3v1 odličovač

Ahoj,
dnes jsem si pro Vás připravila recenzi na odličovač Garnier Skin Naturals 3v1. Konzistence jsem si ho z toho důvodu, že mi můj oblíbený odličovač došel. Chtěla jsem vyzkoušet něco nového, aby Vám mohla potom dát třeba nový tip na nějaký další skvělý produkt.
Měla by zajistit důkladné odlíčení během pár minut a zároveň zbavit Vaší pleť každodenních nečistot i odumřelých kožních buněk. Má odstraňovat i odolný make-up.
Nachází se v průhledné, plastové lahvičce se zeleným víčkem. Otvor je akorát veliký, takže se krásně nanáší. Na zadní straně
se nachází popis a složení odličovače.
Rychle a krásně odlíčí i voděodolný makeup. Je šetrný k pleti. Na pleti nezanechává mastný film. Neobsahuje žádnou parfemaci a ani alkohol, takže nedráždí oči.
Množství: 400 ml
Cena: 120 - 150,- Kč

Moje shrnutí:

+

  • Odličuje i voděodolný makeup 
  • Rychlost
  • Šetrný 
  • Nemastí pleť 
  • Nedráždí oči 
  • Nanášení 
  • Balení 

-

  • Nic

Hodnocení: 9* z 10*

Tento odličovač určitě doporučuji. Možná mi přijde lepší než ten můj oblíbený, na který naleznete recenzi zde


To by bylo vše. Mějte se hezky. 
Vaše Mišulka 

sobota 5. října 2019

Nákupy za září 2019

Ahoj,
dnes jsem si pro Vás připravila Nákupy za srpen 2019, ale není toho moc. Jedná se převážně o kosmetiku, která mi docházela.

Kosmetika 

Garnier Micelární voda 3v1 pro smíšenou a citlivou pleť
Tento odličovač jsem si vzala za toho důvodu, že mi doma docházel odličovač a tak jsem si řekla, že vyzkouším nějaký jiný a pak Vám o něm napíšu recenzi, na kterou se můžete těšit v nejbližší době.
Množství: 400 ml
Cena: 120 - 140,- Kč

MIXA Anti-Dryness krém na ruce
Patří mezi můj nejoblíbenější krém na ruce. Už mám několikáté balení. Už na něho vyšla recenze, kterou naleznete zde
Množství: 100 ml
Cena: 80 - 100,- Kč

Essence laky na nehty
Sháněla jsem nějaký hnědý a bílý, protože se mi tato kombinace strašně líbí na podzim. Odstíny jsou to 03 bold (hnědý) a 33 wild white ways (bílý). Recenzi na tyto laky můžete najít zde
Množství: 8 ml
Cena: 45,- Kč

Oblečení 

LIDL
Tričko s dlouhým rukávem
Tohle tričko jsem sehnala ve výprodeji spotřebního zboží. Moc se mi líbila ta barva.
Množství: 1 ks (vel. 134/140)
Cena: 50,- Kč

Časopis

JOY
Kupuji si skoro každé vydání. Líbí se mi, jak je tento časopis zpracovaný. Tentokrát k němu byla maska jako dárek.

Tak je celý můj nákup za září. Co jste si koupili Vy?

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

středa 2. října 2019

Jak zachránit planetu?

Ahoj,
dnes jsem si pro Vás připravila článek o tom, co dělat, aby jsme zachránili planetu, protože jestli to takhle půjde dál, tak planeta bude v dezolátním stavu, že se na ní nebude dát žít. Je na čase, aby jsme s tím něco udělali. Každá maličkost, kterou uděláme může pomoc. Pár věcí Vám jich dnes řeknu.


  1. Noste si na nákupy látkovou tašku
  2. Berte si na pečivo, ovoce nebo zeleninu látkové sáčky. 
  3. Třiďte odpad
  4. Noste si vlastní láhev s pitím. Zabráníte tím zbytečnému plýtvání plastem. Kupte si nějakou plastovou, skleněnou, ...... láhev, která Vám vydrží.
  5. Nakupujte převážně v secondhande
  6. Omezte konzultaci masa a mléčných výrobků. Tyto potraviny nemusíte jíst každý den. Dají se nahradit spoustu jinými potravinami a zachráníte tím spoustu zvířat. 
  7. Kupujte si přírodní kosmetiku.
  8. Místo plastových brček používejte skleněná nebo kovová brčka. 
  9. Pokud máte možnost nakupovat v bezobalových obchodech, tak toho využijte. 
  10. Omezte používání dopravních prostředků 

Některých z těchto věcí dělám i já nebo se alespoň o to snažím. Co děláte vy, aby jste zachránili planetu. 

To by bylo vše. Mějte se hezky. 
Vaše Mišulka 

Popular Posts