úterý 29. října 2019

Jak začít jíst zdravě

Ahoj,
dnes jsem si pro Vás připravila článek na téma "Jak začíst jíst zdravě". Ví jaké to je se odhodlat ke zdravému životnímu stylu. Sama jsem si tím prošla. Ještě teď si dám občas něco nezdravého, ale svět se nezboří, protože jíst zdravě neznamená jíst jenon 100% zdravé potraviny, občas si můžete dát třeba to, co máte rádi.

  1. Podívejte se, co opravdu jíte. Pro začátek si zkuste psát do telefonu, počítače nebo na papír všechno, co během jednoho týdne sníte a vypijete. Věřte, že budete svými stravovacími návyky překvapeni. 
  2. Vyhoďte všechy nezdravé potraviny, které máte doma. Hlavně dejte pryč všechny tyčinky, brambůrky a uzeniny.
  3. Vyřaďte sladké limonády. Nahraďte je místo toho vodou. Pokud nemáte rádi samotnou vodu, zkuste si do ní dát citron, pomeranč neebo další ovoce.
  4. Zajdite se na nákup a kupte si samé zdravé potraviny, protože Vás to bude motivovat, když budeme mít v ledničce samé zdravé potraviny.
  5. Každý talíř by měl obsahovat bílkoviny, zeleninu, ovoce a obiloviny. 
  6. Jeste hodně bílkovin, ovoce a zeleniny.
  7. Najděte si recepty, které Vám budou chutnat a budete se na ně těšit, až si je uděláte.
  8. Sepište si cíle, kterých chcete dosáhnout. Budou Vás pak motivovat. Dejte si, ale pozor, aby jste si nedali moc velké cíle, protože se pak může stát, že místo motivace Vás to bude demotivovat. 
  9. Najděte si sport, který Vás bude bavit.
  10. Nehladovte!!!!!

Doufám, že jsem Vám alespoň trochu pomohla. Kdyby jste měli jakékoliv otázky, nebojte se na mě obratit. Ráda Vám pomůžu.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Popular Posts