středa 24. března 2021

Spotřebováno V.

 Ahoj,

nahromadilo se mi doma zase pár spotřebovaných produktů, a tak jsem si pro Vás dnes připravila po delší době opět Spotřebováno. Dnes to bude pouze s pečující kosmetikou, jelikož jak jsme teď pořád doma, tak spotřeba dekorativní kosmetiky je velmi malá. 


EOS balzám
Tohle je můj první EOS balzám, který jsem vyzkoušela a byla jsem s ním nadmíru spokojená. Měla jsem ho s vůní kokosu a ne, že hezky voněl, ale on i dobře chutnal, takže jsem se vždy musela hlídat, abych ho po nanesení, neslízala. Už mám doma v zásobě další balení, ale už bohužel s jinou vůní, tak doufám, že bude stejně dobrý jako tento. 
Množství: 7 g
Cena: 70 - 180,- Kč
Více informací se dozvíte zde


Mixa Hyalurogel Night noční pleťový krém 
Krém není špatný, ale znám už i lepší krémy od Mixa. Trochu hůře se roztíral. Na pleti byl takový hutný a lepivý.
Množství: 50 ml
Cena: 170 - 260,- Kč


Balea krém na ruce s kokosovým olejem a lososovými květy 
Za tu cenu je tento krém úžasný. Krásně voní. Hezky se roztídá a vsakuje. Má takovou mastnější konzistenci, ale to mě vyhovuje. 
Množství: 100 ml
Cena: 30,- Kč
Více informací se dozvíte zde


Garnier Skin Naturals Hyaluronic Aloe čistící pleťový gel
Gel je z 96% přírodní, což si myslím, že je pro naši pleť dobrý. Při nanášení pěkně pění. Hezky pleť vyčistí. 
Množství: 200 ml
Cena: 90 - 110,- Kč
Více informací se dozvíte zde


Love Beauty and Planet čistící pleťový gel 
Měla jsem ho s vůní kokosu. Má přírodní složení. Hezky pleť čistí a zanechává ji svěží.
Množství: 125 ml
Cena: 250 - 270,- Kč
Více informací se dozvíte zde


Kromě pleťového krému jsem se všemi produkty spokojená a moc mi vyhovují. Určitě si všechny koupím znovu. Do komentáře mi můžete napsat, jestli jste nějaký z těchto produktů vyzkoušeli a co jim říkáte.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

pondělí 15. března 2021

Brokolicovo-cuketové placičky

Ahoj,

měla jsem doma zbytky brokolice a cukety, která už potřebovali spotřebovat, tak jsem se rozhodla, že z nich zkusím něco udělat. Dnes jsem si pro Vás připravila recept na brokolicovo-cuketové placičky, které jsou skvělé. 


Ingredience (2 porce):

400 g brokolice 
4000 g cukety 
90 g jemných ovesných vloček 
60 g sýru Eidam 
1 vejce 
sůl
pepř

Postup:

Troubu si předehřejeme na 250 °C. Brokolici nakrájíme nadrobno a dáme vařit do osolené vody, dokud nezměkne. Cuketu nastrouháme, osolíme, necháme 5 minut odstát a pak z ní vymačkáme, co nejvíc vody. Brokolici scedíme a rozmačkáme. Nastrouháme si sýr. V míse smícháme brokolici, cuketu, ovesné vločky, sýr a vejce. Plech vysteleme pečícím papírem a tvarujeme na něj placičky. Pečeme cca 30 minut na 250 °C.

Jsou krásně měkké a vláčné. Můžete si k nim dát ještě kysané zelí nebo kimchi. 
Snažím se jídlem neplýtvat. Stejně mi přijde, že taková jídla z potravin, co dům dal, jsou nejlepší. 
Zajímalo by mě, jestli se taky vždycky vymýšlíte nějaká vlastní, jednoduchá jídla, aby jste spotřebovali zbytky, které potřebují sníst. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

neděle 14. března 2021

N.A.E. Anti-Age Bellezza noční pleťový krém

Ahoj, 

snažím se dávat své pleti kvalitní péči. Rozhodla jsem se, že vyzkouším, jak mi sedne nějaký přírodní pleťový krém a jestli bude fungovat jako normální krém. Dnes jsem si pro Vás připravila recenzi na noční pleťový krém N.A.E. Anti-Age Bellezza.


Spojující extrakt z mořské levandule, extrakt z organické aloe vera a kyselinu hyaluronovou má pomáhat redukovat vrásky, podporovat regeneraci pokožky a udržovat její pružnost. Měl by působit po celou noc a účinně vyživovat Vaši pokožku pro příjemný pocit po probuzení a svěží a zářivou pleť.


Zabalený byl v papírové krabičce, fialové barvy.


Nachází se na ní popis a složení krému.



Samotný krém je v plastovém kelímku s fialovým víčkem, který je šroubovací. 


Na zadní straně se nachází popis krému.


Krém má řídší konzistenci. 


Pleť krásně hydratuje a zjemní. Krásně a lehce se roztírá. Není až tak moc mastný. Rychle se vstřebává. Během chvilky není vidět skoro žádný mastný filtr. Hydratace pleti je vidět hned po prvním použitím. Božsky voní.

Množství: 50 ml
Cena: 190 - 260,- Kč


Moje shrnutí:

+

  • Konzistence 
  • Hydratace 
  • Zjemnění
  • Vstřebávání
  • Nanášení 
  • Obal
  • Vůně 

-

  • Nic

Hodnocení: 9,5* z 10*

Jsem moc ráda, že jsem ho koupila. Moc ráda se s ním mažu. Nejsem moc na levandulovou vůni, ale tahle vůně je nádherná, že bych jí mohla čuchat pořád. Moc mi vyhovuje. Velmi doporučuji. 
Do komentáře mi můžete napsat, jestli máte rádi vůni levandule.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

středa 10. března 2021

Houbové rizoto

Ahoj,

dřív jsem vůbec houby nejedla, nechutnali mi. Ale postupem času jsem jim přišla na chuť. Tady je vidět, že postupem času se Vám můžou měnit chutě. Dnes jsem si pro Vás připravila recept na houbové rizoto, které je rychlé a jednoduché na přípravu. Od jiných rizot se liší tím, že na něho není potřeba nějakou speciální rýži na rizoto, ale stačí pouze nějaká klasická.


Ingredience (2 porce):

160 g jasmínová rýže 
150 g žampiónů 
100 g vařené cizrny
1 ks cibule 
1/2 ks uzeného tofu 
650 ml vývaru
55 ml rostlinné smetany 
1 lžíce olivového oleje 
30 g sýru 
sůl
pepř
grilovací koření 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 200°C. Uzené tofu nakrájíme na kostičky. Cizrnu propláchne. Plech vysteleme pečícím papírem a dáme na něj tofu a cizrnu, které posypeme grilovacím kořením. Pečeme cca 20 minut na 200 °C. Sýr nastrouháme do misky. Nakrájíme nadrobno cibuli a žampióny. Na pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme na ní cibuli a žampióny. Přidáme rýži a zamícháme. Začneme pomalu a postupně přilívat vývar. Vaříme dokud nebude rýže měkká. Na závěr přimícháme smetanu. Na talíř nandáme rizoto, které posypeme tofu a cizrnou. Na závěr přidáme sýr. 

Není nejen krásně vláčné, ale i strašně výborné. Doporučuji vyzkoušet. 
Zajímalo by mě, jestli i Vy jste měli nějakou potravinu, kterou jste nejedli, ale teď jí máte rádi. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

sobota 6. března 2021

Malinové řezy

Ahoj,

dostala jsem chuť na něco malinového, a tak jsem se rozhodla, že něco upeču. Inspirovala jsem se u Helluno na Malinové řezy. Recept jsem si trochu poupravila, a protože byli dobré, tak jsem se rozhodla, že Vám recept na Malinové řezy sem přidám.


Ingredience (8 ks):

Korpus:
150 g špaldové mouky
180 g jablek
1 vejce
40 g erythritolu
200 ml mléka 
2 lžičky perníkového koření 
1 ks kypřícího práčku

Krém:
250 g odtučněného tvarohu 
250 g ricotty
40 g čekankového sirupu 
 
Ovocná vrstva: 
500 g mražených malin
30 g čekankového sirupu 
10 g erythritolu
2 ks dortového želé v prášku 

Ostatní:
1/2 lžičky kokosové oleje 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Jablka nastrouháme. Všechny ingredience na korpus smícháme. Formu vymažeme kokosovým olejem a nalijeme do ní těsto. Pečeme cca 25 min na 180 °C. Korpus necháme vychladnout. 

V míse smícháme všechny ingredience na krém. Krém naneseme na korpus. 

V hrnci rozehřejeme maliny. Přimícháme k nim čekankový sirup. Až rozehřáté maliny začnou bublat, přidáme želé. Chvilku vaříme a pak necháme vychladnout. Maliny naneseme na krém. Necháme přes noc ztuhnout v lednici.


Jsou krásně měkké a vláčné. O chuti ani nemluvím. Pokud jste milovník malin, tak tento recept rozhodně vyzkoušejte.
To by bylo vše. Mějte se hezky.

Vaše Mišulka  

úterý 2. března 2021

Pečivo

Ahoj,
spousty z nás odsuzu pečivo, kvůli tomu, že obsahuje hlavní podíl pšenice. Nejíme ho, protože jsou to sacharidy, po kterých se přece přibírá. To tak ale není. Je to mýt, kterému spousta lidí věří, ale to vůbec není pravda.

Když už si nějaké to pečivo dáme, vybíráme si celozrnné, ale na to pozor. Často se necháváme zmást popisky, kterým mnozí detailně nerozumí. Pečivo cereální, vícezrnné, celozrnné. Nejčastěji zaměňujeme cereální pečivo za celozrnné, obarvené pečivo za žitné nebo bílé pečivo posypané semínky. Cereální znamená vyrobený z mouky. Jde pouze o tahák pro zájemce o zdravé stravování, kteří nemají o těchto věcech přehled. Pečivo vícezrnné značí, že je vyrobené z více druhů mouky, ale nemusí vůbec obsahovat mouku celozrnnou. Pokud si chceme koupit opravdové celozrnné pečivo, musí obsahovat alespoň 80 % celozrnné mouky.

Celozrnné pečivo zdravější má nižší glykemický index, díky čemuž se cítíme déle zasycení. Je bohaté na vlákninu. Příznivě působí na organismy oslabené onemocněními cév, srdce, rakovinou tlustého střeva nebo při cukrovce. Pomáhá při zažívání a při pročišťování střevní mikroflóry, snižuje také hladinu cholesterolu.

Bílé pečivo lehčeji stravitelné, ale jeho biologická hodnota je nižší než u celozrnných výrobků. Pšenice je téměř plnohodnotná potravina, která poskytuje všechny potřebné živiny.

Celozrnná mouka se vyrábí umletím celého zrna. Bílá mouka vzniká umletím pouze vnitřní moučné části. Bílá mouka má delší trvanlivost a je zbavená velké většiny živin. Je ochuzena přibližně o 60 % vápníku, 76 % železa, 85 % hořčíku, 78 % zinku, 77 % vitaminu B1, 80 % vitaminu B2 a 86 % vitaminu E.

Pokud vám chutná bílý rohlík, není důvod, proč si ho nedát. Neměl by být ovšem ne každodenním jídelníčku. Celozrnné pečivo je daleko zdravější.

Kdybych si měla vybrat, jestli si dám bílí rohlík nebo celozrnné pečivo, vyberu si vždycky to celozrnné, protože mi víc chutná. Dřív jsem si nedokázala představit, že bych dala do pusy celozrnné pečivo, ale teď už si život bez něho nedokážu představit. Nejraději mám žitné pečivo. Které pečivo preferujete Vy? Bílý rohlík nebo celozrnné pečivo?

To by bylo vše. Mějte se hezky. 
Vaše Mišulka 
 

Popular Posts