pondělí 2. prosince 2019

Advent + vánoční atmosféra

Ahoj,
včera jsme všichni určitě zapálili první svíčku a našem adventním věnci.
Začal nám advent a s ním přichází i vánoční atmosféra. Je to čas, kdy mezi lidmi panuje dobrá nálada, všude se objevuje vánoční výzdoba, lidé šílí s nakupováním dárků. Mnozí z nás si tuto atmosféru dokážou užít opravdu plnými doušky. Mezi námi se tu i tací lidé, kteří nejsou vůbec naladění do vánoční atmosféry. Nejsou na Vánoce ještě naladění. A tak jsem se rozhodla napsat pár typů jak by jste se do vánoční nálady mohli naladit. 


Pracovní povinnosti hoďte za hlavu 
Občas se to lehce říká než dělá, protože někteří z Vás máte takové povolání u kterého to nejde. Vykašlete na všechny povinnosti, které nejsou až tak důležité a nespěchají. Práce může často vést ke stresu a pak máte problém myslet na Vánoce. Proto až přijdete domů, vypněte mobil, zavřete notebook, a užívejte si to slastné ticho a klid. Pokud pracujete z domova, určete časové období, kdy budete pracovat, ať se nestane, že strávíte u práce celý den. Prostě si najděte čas na odpočinek.

Vánoční pohádky a filmy
Zachumlejte se do teplé deky, uvařte si čaj nebo kafe, dejte si něco dobrého a pušte si všechny Vaše oblíbené vánoční pohádky a filmy. Typy na moje oblíbené vánoční pohádky a filmy naleznete zde

Výzdoba pokoje
Vyzdobte si svůj pokoj vánočními ozdoby. Dnes už jich najdete na trhu spoustu, takže si myslím, že si každý z Vás vybere nebo si nějaký jednoduše vyrobte, ať už podle Vaší fantazie nebo podle nějakého videa třeba na YouTube. 

Dárky 
Vyražte nakoupit vánoční dárky pro své blízké. Vzpomeňte si, co se jim během roku zalíbilo, co rádi nosí, co víte, že by je potěšilo a vydejte se na vánoční nákupy. 

Svíčky a vůně 
Není nic hezčího než pěkně provoněný dům vánoční vůní. Nejlépe navodí tu správnou atmošku Vánoc. Proto si určitě pořiďte hned několik krásných vánočních svíček nebo vonných tyčinek. K Vánocům se nejlépe hodí vůně: jablko a skořice, stromeček, perníček, vanilka. 

Cukroví 
Cukroví nesmí o Vánocích v žádném případě chybět. Nejen, že je dobré, ale po upečení Vám krásně provoní dům. Není nic lepšího než si pustit nějaký film nebo pohádku, uvařit so čaj a dát si dobré cukroví.

Vánoční písničky
Až budete třeba péct cukroví, pušte si vánoční písničky. Nejen, že Vás naladí do té správné atmosféry, ale dokonce Vás možná i rozhýbou. 

Vánoční trhy
V každém větším městě probíhají vánoční trhy plné svařáku, trdelníků a spoustu dalších věcí. Můžete si tam koupit nějaké dárky pro své blízké nebo koupit si tam nějakou výzdobu. Pokud na takové trhy vyrazíte, rozhodně litovat nebudete. 

Stromeček
Věřte, že až si přinesete domu stromeček a začnete ho zdobit, tak se ve Vás ta vánoční atmosféra probudí.

Adventní kalendář 
V dnešní době jich existuje už plná řada, ať už s čokoládkami, s kosmetikou nebo s čím ještě. Myslím si, že si každý vybere. Nebo si jednoduše napište na papír čísla a odškrtávejte si je. Budete se tak těšit na další den.

Doufám, že jsem Vám alespoň trochu pomohla v naladění vánoční atmosféry. Užívej si hezky tenhle vánoční čas.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Popular Posts