pátek 21. ledna 2022

Jak si splnit svá předsevzetí

Ahoj,
přiznejte se, kdo jste si dali novoroční předsevzetí, ale téměř nikdy jste to nedotáhli do konce? Na začátku roku si sepíšete seznam, jste nadšený, ale to Vám dlouho nevydrží. Za pár dní jste zase na začátku. Jste klamání a naštvaný. Dnes bych Vám ráda dala pár tipů, aby už se Vám to nestávalo. 

1) Stanovte si reálné cíle
Stanovte si jasný cíle. Pokud si nastavíte své cíle realisticky, snáze jich dosáhnete a nebudete pak zklamaní, že se Vám je nedaří naplnit. Sepište si je a představte si, jak se budete po splnění Vašich cílů cítit. 

2) Vymezte si časový úsek 
Ve svých plánech buďte konkrétní a sepište si je krok po kroku.

3) Rozplánujte si cíl na menší etapy
Udělejte si plán, podle kterého pojedete a kterého se můžete držet. Je důležité se jím řídit a ideálně si odškrtávat každou úspěšně dosaženou etapu.

4) Nezapomeňte se odměnit
Nezapomeňte na odměnu, která by vždy měla následovat po úspěšném splnění, jinak si mozek nezvykne na nový způsob chování.

5) Drobný neúspěch neznamená konec
Nepovedlo se Vám něco. Nevzdávejte se, dílčí neúspěch nesmí znamenat konec Vašeho snu. Raději si předem stanovte, co v takové situaci provedete, abyste ji napravili. Zrušit celé předsevzetí kvůli drobnému zaváhání je přece obrovská škoda a nikam Vás neposune. Vraťte se na začátek, zopakujte si svůj původní cíl a projděte si znovu svoji vizualizaci k upevnění Vašeho rozhodnutí.

Dejte mi vědět do komentářů, jaký jste si dali předsevzetí a jak se Vám daří nebo nedaří plnit svá předsevzetí. 

To by bylo vše. Mějte se hezky. 
Vaše Mišulka 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Popular Posts