pátek 28. ledna 2022

Řezy s borůvkami

Ahoj, 

věděli jste, že borůvky mají spoustu benefitů? Přiznám se, že já do nedávna ne. Působí proti předčasnému stárnutí, proti infekcím a zánětům močových cest, proti zácpě, podporují trávení, mají antibiotické účinky, podporují mozkové funkce a působí proti degeneraci mozku, vhodné pro prevenci a léčbu rakoviny, podporuje imunitní systém, působí jako antidepresivum, jako prevence nachlazení, chřipky, zlepšují metabolismus, působí proti stresu, čistí krev.

Já mám borůvky ráda. Rozhodla jsem se zkusit upéct zdravější borůvkové řezy, a protože je dobrý, rozhodla jsem se, že se s Vámi podělím o recept na řezy s borůvkami, aby jste ho mohli také vyzkoušet. Místo borůvek můžete dát jiný ovoce.


Ingredience (10 ks):

120 g celozrnné špaldové mouky 
30 g ghí
70 g bramborového škrobu
60 g medu
200 g řeckého jogurtu 
250 g borůvek
300 ml mléka 
1 balení vanilkového pudinku
2 vejce
1 ks kypřícího prášku 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180 °C. V míse vyšleháme vejce po dobu 4 minut. Přidáme špaldovou mouku, bramborový škrob, prášek do pečiva, 30g medu, ghí a zamícháme. Plech vyložíme pečícím papírem na nalijeme do něj těsto. Pečeme cca 20 minut na 180 °C. Z uvedeného množství mléka uvaříme pudink, do kterého posléze vmícháme borůvky, řecký jogurt a zbývající med. Na korpus rovnoměrně naneseme krém a dáme alespoň na 7 hodin ztuhnout do ledničky. 


Je krásně měkký a vláčný, díky krému. Úplně se rozpadá na jazyku. Navíc obsahuje málo kalorií, takže se nemusíte bát, si dát větší kousek.
Budu moc ráda, když mi napíšete, jestli jste recept vyzkoušeli a jak Vám chutnal.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

středa 26. ledna 2022

Nivea Hydra Skin Effect noční gelový krém

Ahoj,

součástí mojí péče o pleť, ať už ráno nebo večer, nesmí v žádném případě chybět krém. Ať už ráno nestíhám nebo večer přijdu domů pozdě a jsem unavená nebo třeba jsem nemocná atd..., tak musím mít vyčištěnou pleť gelem a nanesený krém, přesto nejede vlak. Dnes jsem si pro Vás připravila recenzi na noční gelový krém Nivea Hydra Skin Effect,  který si myslím znáte nebo jste alespoň o něm slyšeli. 


Měla by dodávat pleti zevnitř intenzivní hydrataci až po dobu 72 hodin. Inovativní gel-krém obohacený o čistou kyselinu hyaluronovou, která má aktivovat pleťové buňky, aby dokázaly produkovat svoji vlastní kyselinu hyaluronovou. Krém má regenerovat pleť během noci a zanechávat ji odpočatou a pružnou.

Při nákupu je zabalený v modré krabičce. 


Na krabičce se zezadu nachází popis a složení krému.


Samotný krém je v modrém plastovém kelímku se stříbrným šroubovacím víčkem. 


Konzistenci má gelovo-krémovou, která je taková trochu hutnější, což mi vůbec nevadí, jelikož na noc chceme více výživy.  


Pleť krásně hydratuje a zjemní. Nevím, jestli to přijde jenom mě, ale mám pocit, že pleť je po nanesení příjemně hebká na dotyk. Krásně a lehce se roztírá. Není až tak moc mastný. Rychle se vstřebává. Během chvilky není vidět skoro žádný mastný filtr. Hydratace pleti je vidět hned po prvním použitím. Hezky voní.

Množství: 50 ml
Cena: 160 - 350,- Kč


Moje shrnutí:

+

  • Konzistence 
  • Hydratace 
  • Zjemnění
  • Hebkost
  • Vstřebávání
  • Nanášení 
  • Obal
  • Vůně 

-

  • Nic

Hodnocení: 9,5* z 10*

Jsem moc ráda, že jsem ho koupila. Je to můj must have. Moc ráda ho používám. Už mám doma druhé balení. Moc mi vyhovuje. Za mě Vám ho můžu velmi doporučuji. 
Do komentáře mi můžete napsat, jestli je ve Vaší péči pro Vás krém taky tak důležitý nebo jestli už jste vyzkoušeli tento krém.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

pátek 21. ledna 2022

Jak si splnit svá předsevzetí

Ahoj,
přiznejte se, kdo jste si dali novoroční předsevzetí, ale téměř nikdy jste to nedotáhli do konce? Na začátku roku si sepíšete seznam, jste nadšený, ale to Vám dlouho nevydrží. Za pár dní jste zase na začátku. Jste klamání a naštvaný. Dnes bych Vám ráda dala pár tipů, aby už se Vám to nestávalo. 

1) Stanovte si reálné cíle
Stanovte si jasný cíle. Pokud si nastavíte své cíle realisticky, snáze jich dosáhnete a nebudete pak zklamaní, že se Vám je nedaří naplnit. Sepište si je a představte si, jak se budete po splnění Vašich cílů cítit. 

2) Vymezte si časový úsek 
Ve svých plánech buďte konkrétní a sepište si je krok po kroku.

3) Rozplánujte si cíl na menší etapy
Udělejte si plán, podle kterého pojedete a kterého se můžete držet. Je důležité se jím řídit a ideálně si odškrtávat každou úspěšně dosaženou etapu.

4) Nezapomeňte se odměnit
Nezapomeňte na odměnu, která by vždy měla následovat po úspěšném splnění, jinak si mozek nezvykne na nový způsob chování.

5) Drobný neúspěch neznamená konec
Nepovedlo se Vám něco. Nevzdávejte se, dílčí neúspěch nesmí znamenat konec Vašeho snu. Raději si předem stanovte, co v takové situaci provedete, abyste ji napravili. Zrušit celé předsevzetí kvůli drobnému zaváhání je přece obrovská škoda a nikam Vás neposune. Vraťte se na začátek, zopakujte si svůj původní cíl a projděte si znovu svoji vizualizaci k upevnění Vašeho rozhodnutí.

Dejte mi vědět do komentářů, jaký jste si dali předsevzetí a jak se Vám daří nebo nedaří plnit svá předsevzetí. 

To by bylo vše. Mějte se hezky. 
Vaše Mišulka 

úterý 18. ledna 2022

Moje večerní rutina

Ahoj,
jak už jste jistě z názvu poznali, dnešní článek bude o mé večerní rutině. Nikdy jsem o péči o pleť nijak nedbala, musela jsem se nutit jí občas alespoň umýt. Poslední dobou se snažím o pleť dbát. Ukážu Vám krok za krokem, jak moje rutina vypadá. 

1) Odličování
Pokud jsem v ten den nalíčená, ještě než vlezu do vany, přichází čas na odličování. Používám milovanou odličovací žínku od Yves Rocher, jelikož jsem se rozhodla z ekologického hlediska omezit odličovací tampónky. Žínku stačí jenom namočit a krásně odlíčí. 

2) Čištění 
Hned po odlíčení následuje vyčištění pleti. Na to mám hned dva pomocníky. Jedním je čisticí gel Yves Rocher Pure Algue a druhým elektronický čisticí kartáček Foreo Fofo, který jsem úžasný. 

3) Příprava před samotnou péčí 
Po vykoupání nastříkám na pleť růžovou vodu od Purity Vision, která pleť přípravý. 

4) Sérum
Momentálně používám Renovality Čajovník olej. Stačí pár kapek a rozetřít do pokožky. 

5) Krém 
Krém nesmí v mé večerní ruštině nikdy chybět. Přijde mi, že společně s čisticím gelem, je to základ, který by měl používat každý, i když se třeba o péči a celkově o kosmetiku moc nezajímáte. Je důležitý ke správné hydrataci a vyživení pleti. Nejlépe, aby se jednalo o noční krém. Můj momentální oblíbenec je noční gel-krém Hydra Skin Effect od Nivea.

Snažím se pravidelně používat samozřejmě i masky. Mám ráda hlavně ty plátýnkové. Každopádně masky by vystačily na samostatný článek, tak mi třeba napište, jestli byste nějaký článek třeba o mých oblíbených maskách chtěli. Do komentáře mi můžete napsat, jaké jsou Vaše kroky u večerní péče o pleť?

To by bylo vše. Mějte se hezky. 
Vaše Mišulka 

pátek 14. ledna 2022

Marinovaná kuřecí křídla v horkovzdušné fritéze

Ahoj, 

dnes jsem si pro Vás připravila recept na zdravější variantu Marinovaná kuřecí křídla, které si připravíme v horkovzdušné fritéze. Jedná se o pikantně medovou marinádu. Jsou skvělé, chuťově vůbec není poznat, že nejsou z trouby.  


Ingredience (2 porce):

250 g kuřecích křídel 

Marináda:
3 lžíce medu
2 lžíce sójové omáčky 
2 lžíce worchesterové omáčky 
1 lžička olivového oleje 
1/2 stroužku česneku 
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky sladké papriky 
1/4 lžičky chilli 
1/4 lžičky mletého pepře  

Postup:

Všechny ingredience na marinádu si smícháme v misce. Obalíme v ní kuřecí křídla a necháme odpočinout přes noc. Horkovzdušnou fritézu si rozpálíme na 5 min. na 200°C. a křídla do ní naskládáme. Pečeme cca. 15 min. 


Kuřecí křídla jsou chuťově moc dobrá. Ostrý moc nejsou, takže se nemusíte bát, pokud nemáte rádi palivé.
Do komentáře mi můžete napsat, jestli máte rádi palivé. Já mám ráda trochu pálivé, ale nesmí to být moc. Pokud je vyzkoušíte, budu moc ráda, když napíšete, jak Vám chutnali.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

středa 12. ledna 2022

Purity Vision Bio růžová voda

Ahoj, 

už půl roku používám růžovou vodu, kterou není vůbec od věci mít doma. Hodně záleží na tom, od jaké značky si růžovou vodu pořídíte. Každá voní malinko jinak, v čemž vidím největší kámen úrazu, protože zatímco jedna voní krásně, druhou nemůžete ani cítit a většinu lidí odrazuje k používání. Ze začátku mi ale nevoněla, musela jsem si na vůni zvyknout. Takže pokud jste právě otevřely první lahvičku a zděsily se, nebojte, na vůni si zvyknete. Dnes jsem si pro Vás připravila recenzi na Purity Vision Bio růžovou vodu. Jedná se o český výrobek.


Růžová voda má svůj původ v damašské růži, neobsahuje vůbec žádné přidané látky a spektrum jejího použití je skutečně široké. Okvětní lístky, z nichž je voda vyrobena, byly zpracovány nejmodernější technologií a jejich sklizeň proběhla ručně. Růžová voda má být vynikajícím přípravkem na vyčištění či pouhé osvěžení pleti. Její výhradně přírodní složení je vhodné i pro děti a osoby se sklony k alergickým reakcím. Má poskytovat pleti vydatnou hydrataci, zpevňovat a bránit vzniku vrásek. Má mít protizánětlivé a léčivé účinky, takže by měla poskytovat pomoc pokožce i po slunění, holení nebo při projevech akné. 

Tekutina je v plastové lahvičce se střičkou (rozprašovačem), která je jemná. 


Na zadní straně se nachází popis a složení vody. 


Dá se používat jako tonikum nebo pleťová voda. Sahám po ní ráno i večer a to při čištění pleti. Vodu používám jako poslední krok při čistění, vždy před nanášením krému a séra. Vždy ji nastříkám na pleť. Pokud chcete dodat pleti během dne hydrataci a osvěžení, dá se růžová voda použít i místo termálních vod. Růžová voda se dá využít i jako osvěžující obklad očního okolí. Stačí ji nanést na vatové tampónky a položit je na oči. Dá se použít i místo fixátoru make-upu, ale to jsem popravdě ještě nezkoušela, protože mám svůj oblíbený fixátor a na ten nedám dopustit. 

Složení této růžové vody je natolik čisté, že jí lze využívat k ochucení pokrmů. Já v kuchyni až takový experimentátor nejsem, ale pokud na to máte kuráž a zachce se Vám třeba ovonět jídlo, tak jen s chutí do toho.

Nelepí, ani není mastná. Balení vydrží dlouho. Na pleti je velice příjemná. 

Množství: 100 ml (dá se koupit i v 50 ml, 200 ml, 250 ml - ve skleněné láhvi bez střičky a 1 l - ve skleněné láhvi bez střičky) 

Množství: 100 ml
Cena: 150 - 220,- Kč (100 ml)


Moje shrnutí:

+

  • Přírodní složení 
  • Konzistence 
  • Nanášení 
  • Hydratuje
  • Osvěžuje
  • Regeneruje
  • Fixuje make-up
  • Nelepí
  • Nemastí pleť  
  • Příjemná na pleti
  • Střička (rozprašovač)
  • Výdrž balení 

-

  • Nic

Hodnocení: 10* z 10*

Pokud ještě váháte s koupí květinové vody, tak nemusíte. Voda je skvělá, určitě jí mohu doporučit. Jde o všestranného kosmetického pomocníka, který se doma určitě neztratí. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

pátek 7. ledna 2022

Neutrogena Curcuma Clear čisticí pěna s kurkumou

Ahoj,

jelikož byli Vánoce a my konzultovali více nezdravého jídla než obvykle a jistě i trochu toho alkoholu, pleť se nám jistě zhoršila. Dnes jsem si pro Vás po delší době připravila recenzi na čisticí pěnu s kurkumou Neutrogena Curcuma Clear


Má jemně čistit a současně zklidňovat namáhanou pleť se sklonem k tvorbě pupínků. Složení je bez obsahu oleje. Měl by nezanechává na pokožce nežádoucí stopy. Má účinně odstraňovat mastnotu, make-up a nečistoty ucpávající póry, aniž by pleť vysušovala. Zaručuje hebkou a zdravou pleť na pohled.

Tekutina se nachází v plastové nádobce. Na zadní straně se nachází popis a složení pěny. 


Aplikuje se pomocí pumpičky, která tekutinu promění v pěnu. 


Pěna je krásně hebká. Jemně čistí a zklidňuje namáhanou pleť, odstaňuje mastnotu zbytky makeupu a neucpává póry. Já ji používala vždycky na doodlíčení pleti. Pleť po ní nelepí ani není mastný. Vydrží cca čtyři měsíce při používání 1x denně. 

Množství: 150 ml
Cena: 140 - 200,- Kč

Moje shrnutí:

+

  • Konzistence 
  • Nanášení 
  • Nevysušuje pleť 
  • Svěží pleť
  • Neucpává póry
  • Nalepí
  • Nemastí pleť  
  • Smývání 
  • Pumpička 
  • Zbavuje nečistot 
  • Výdrž balení 

-

  • Nic

Hodnocení: 10* z 10*

Je skvělý. Vyhovuje mi ta konzistence. Moc ráda ho používám vždycky večer, když mám ten den make-up, abych odstranila zbytky, které na pleti ještě po odlíčení zbyly. 
Vyzkoušeli už jsem taky někdy nějakou čisticí pěnu a jak Vám vyhovovala? 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

středa 5. ledna 2022

Co jsem dostala k vánocům 2021

 Ahoj,

dnes mám pro vás článek, na který se spousta z Vás těšila už pár dnů. Já ráda tenhle typ článků čtu a ráda koukám na videa, takže Vás nemůžu o to připravit ani já. Strašně ráda vánoční dárky dávám než dostávám, protože Vánoce nejsou jenom o dárcích, ale o pohodě a společně stráveném času s rodinou. Samozřejmě, že mi ty dárky udělali velkou radost a moc ráda se s Vámi podělím, co jsem dostala. Ale ještě předem bych ráda řekla, že se dárky nechci nějak vychloubat, ale protože mě to baví a Vás to určitě baví. Chápu, že každý má jiný rozpočet a nemůže dostat třeba tolik dárků. Já myslím, že bez dalšího okecávání můžeme jít rovnou na dárky.


Od rodiny


Chytré hodinky Samsung Galaxy Watch Active

Nad chytrými hodinky už jsem přemýšlela dlouho. Budu mít teď alespoň přehled o tom, jahodně jsem aktivní a budou mě alespoň nutit k pohybu. 

Cena: 2 990,- Kč 


Reproduktory C-TECH SPK-550BT

Už jsem měla u PC hodně staré a potřebovala jsem nové. Tyhle v sobě mají navíc USB vstup a Bluetooth, takže se dá přes ně poslouchat i z mobilu. Už jsem je vyzkoušela a musím říct, že hrajou opravdu dobře. 

Cena: 1 060,- Kč 


Tiskárna Canon PIXMA TS3450 

Nevím, co bych Vám o ní měla říct. Ta před tím mi hrozně blbla a těsně před Vánoci se mi rozbila úplně a tak jsem dostala novou.

Cena: 1 250,- Kč 


Příslušenství 

K tomu není, co napsat. Dostala jsem ochranné sklo na mobil a hodinky, silikonový průhledný kryt na mobil a nabíjecí kabel, který jsem potřebovala nový. 

Cena: ochranné sklo na hodinky: 500,- Kč 

           ochranné sklo na mobil: 250,- Kč 

           silikonový kryt na mobil: 100,- Kč 

           nabíjecí kabel: 95,- Kč 


Kapsle do kávovaru Nescafe Dolce Gusto 

Teď poslední dobou jsem si oblíbila kávu z toho stroje a moje zásoba se pomalu tenčila a tak jsem ráda, že se zase doplnila.

Cena: 300,- Kč (za sadu 3 ks)


Paměťový polštář 

Musím říct, že se na něm moc dobře leží. Je h Penny za body, ale seženete je kdekoliv. 

Cena: 300,- Kč 


Černé tričko Vans

Žádné tričko od téhle značky jsem doposud neměla a jsem za něho ráda. 

Cena: 520,- Kč 


Legíny Adidas

Jakmile jsem vyzkoušela značkové legíny, už nechci nic jiného, jak jsou pohodlné. Proto jsem ráda, že jsem dostala další.

Cena: 500,- Kč 


Kuchařka "Jíme zdravě a pečeme s láskou"

Ráda peču a jelikož se zabývám zdravou stravou, byla jsem moc ráda, když jsem jí našla pod stromečkem. Prohlížela jsem si jí a jsou v ní opravdu skvěle recepty. Už se těším, až z ní něco zkusím. 

Cena: 330,- Kč 


Hrnečky 

Moc se mi líbí jejich jednoduchý design.Mají velký objem. Jsou za body z Lidlu. 

Cena: 80,- Kč 


Kombucha 

Naučila jsem si je pít 1x týdně, pomáhá mi to na trávení. Ale už mi došla doma zásoba, tak jsem si je přála. Tyhle jsou z drogérie Dm a jsou chuťově výborný. 

Cena: 55,- (1 ks)


Noční pleťový krém Nivea Hydra Skin Effect

Snažím se teď o pleť starat a už mi můj původní (stejný) došel a proto jsem byla ráda, že mám nový. 

Cena: 230,- Kč 


Peníze 

Nebudu Vám říkat kolik, to si nechám pro sebe. 


Od přítele 


Pandora přívěsky "Lapač snů" a "Srdce"

Lapač snů je úplně krásný. Visí z něho tři pírka. Nahoře je na něm napsáno "Follow yours dreams" = "Následuj své sny" 

Srdíčko je moc pěkné. Líbí se mi, že je tak minimalistické. Na sluníčku se pěkně třpytí. 

Cena: /


Parfém Karl Lagefeld

Tento parfém už mám jeden doma. Je to můj nejoblíbenější, takže budu mít do zásoby. Voní úplně božsky. Je to taková jemná vůně.

Cena: /


Růžové tričko Vans 

Je úplně stejné jako to černé, akorát růžové. Ta barva je krásná. 

Cena: /


Kosmetický kufřík 

Uvnitř kufříku se nachází dekorativní kosmetika. Obsahuje 4 paletky očních stínů po 6 barvách, 2 rtěnky, 2 balzámi na rty, 2 laky na nehty, 2 tvářenky, 4 oboustranný aplikátory, štětec na tvářenku, štětec na oční stíny, štětec na rty, kartáček na obočí a zrcátko. Kufřík se mi bude skvěle hodit na cestování. 

Cena: /


Všechny dárky mi udělali ohromnou radost a moc za ně děkuji. Hlavně jsem ráda, že jsem mohla být s lidmi, které mám moc ráda. Doufám, že jste si Vánoce a Silvestr také užili. Budu moc ráda, když mi v komentářích napíšete, co jste dostali Vy k Vánocům. 


To by bylo vše. Mějte se hezky. 

Vaše Mišulka  

Popular Posts