sobota 13. února 2021

Valentýnské cupcakes s jahodovým krémem

Ahoj,

zítra nás čeká oblíbený svátek sv. Valentýna. Valentýn je svátek, který rozděluje lidi na dvě skupiny, na ty, co ho rádi slaví a na ty, kterým je absolutně ukradený.


Pokud patříte mezi příznivce svátku sv. Valentýna a chystáte pro svou drahou polovičku nějaké sladké překvapení, protože jak se říká, láska prochází žaludkem, tak jste tu správně. Překvapte svou drahou polovičku třeba výbornými cupcake. Dneska jsem si pro Vás připravila recept na Valentýnské cupcake s jahodovým krémem. Tak vzhůru do pečení.


Ingredience (12 ks):

Korpus:
62 g jemných ovesných vloček 
62 g špaldové mouky
15 g proteinu
1 vejce
70 g řeckého jogurtu  
25 g erythritolu
150 ml mléka 
1/2 ks banánu
1 lžička kakaa
1 lžička skořice 
1 lžička kypřícího práčku

Krém:
250 g odtučněného tvarohu 
50 g mražených jahod
1 ks banánu 
1 lžíce kokosového cukru 
 
Navrch: 
50 g hořké čokolády 
12 ks čerstvých jahod

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. Banán si rozmačkáme vidličkou. V míse smícháme všechny ingredience na těsto. Směs nalijeme do silikonových formiček na muffiny. Dáme péct cca 25 minut na 180°C.

Rozmrazíme si jahody a rozmixujeme je společně s tvarohem, banánem a kokosovým cukrem. Krém dáme do ledničky zhruba na půl hodiny ztuhnout a poté pomocí plničky naneseme na muffiny. Necháme ztuhnout v lednici.

Talířek si vysteleme alobalem. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Jahody do půlky do ní namáčíme a pokládáme na talíř. Necháme ztuhnout v lednici. Jahody nakonec položíme jako ozdobu na krém.


Jsou krásně měkké a vláčné. O chuti ani nemluvím. Upéct si je nemusíte pouze na Valentýna, ale kdykoliv během roku a potěšit tak sebe nebo kohokoliv jiného. Pokud je budete zkoušet, tak Vám budu držet palce, ať se povedou. 
Dejte mi vědět, jestli k Valentýnu také něco tématického pečete. A slavíte tento svátek? 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Popular Posts