sobota 27. února 2021

Špejle s kuřecím masem a smetanou

Ahoj,

tohle jídlo miluju už od mala a tak jsem se rozhodla, že se s Vámi o něj podělím. Dnes to bude recept na špecle s kuřecím masem a smetanou. I když je tento recept zdravý, tak je trochu kaloricky vydatný, ale mě je to jedno. 


Ingredience (2 porce):

200 g špeclí
200 g kuřecích prsou
190 g smetany 12 %
90 g sýru Eidam 30 % 
sůl
pepř
grilovací koření 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 190°C. Špecle uvaříme podle návodu na obalu. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, ochutíme solí, pepře a grilovacím kořením. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a orestujeme na něm maso. Nastrouháme si sýr eidam a smícháme ho se smetanou. Smícháme špecle s kuřecím masem a dáme do pekáčku. Zalijeme směsí smetany a sýru eidam. Pečeme cca 20 minut na 190 °C.

Pokud jste milovníci rozteklého sýru a smetany na něčem, tak tohle rozhodně vyzkoušejte. Já osobně neznám nikoho komu by to nechutnalo.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

čtvrtek 25. února 2021

Bione Cosmetics Cannabis balzám na rty

Ahoj, 
trpím vysušenými rty a potřebuji balzámi, které poskytnou mým rtům dostatečnou hydrataci. Na doporučení PetraLoveHair jsem si koupila balzám na rty Bione Cosmetics Cannabis, na který bych Vám ráda dnes napsala recenzi. 

Měl by zvláčňovat a chránit rty před vysoušením, praskáním a vznikem oparů. Obsahuje vzácné bambucké máslo s přírodními UV filtry, vitamín E, včelí vosk a oblíbený olej ze semínek konopí setého. Je v BIO kvalitě bez ropných produktů, silikonů, parabenů, bez konzervace apod. 
Balzám je v plastové, bílé tubě. Na balzámu se nachází popis a složení. 

Víčko je vycvakávací, které drží pevně. Na spodu balzámu se nachází kolečko na vytlačení balzámu.

Má olejovitou konzistenci. Na rtech je příjemný. Balzám krásně rty hydratuje. Vůbec nelepí a zvláčňuje rty. Zanechává je hezky jemné. Výdrž je taková střední. Pití bez problému vydrží a některé jídlo taky. Balzám je bez vůně.
Množství: 5 ml
Cena: 33 - 83,- Kč

Moje shrnutí:

+

  • Hydratace 
  • Zvláčňuje 
  • Zjemnuje 
  • Vyživuje 
  • Chrání 
  • Konzistence 
  • Nelepí
  • Nanášení 
  • Obal
  • Vůně 

-

  • Nic


Hodnocení: 9* z 10*

Za tu cenu je opravdu perfektní. Rozhodně koupím znovu. Za mě Vám ho můžu vřele doporučit. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

středa 17. února 2021

Makové taštičky

Ahoj,

mák je skvělým zdrojem vápníku, bílkovin a vlákniny. Bílkoviny z máku poslouží jako základní stavební kámen pro naše tkáně a svaly. Vláknina potěší naše střeva a zdravé tuky prospějí našemu srdci a cévám.

Dneska jsem si pro Vás připravila recept na Makové taštičky, které jsou úžasné. 


Ingredience (21 ks):

Těsto:
275 g listového těsta 

Náplň:
100 g mletého máku 
220 ml mléka 
54 erythritolu
 
Ostatní: 
1 vejce 

Postup:

Ingredience na náplň dáme do hrnce a vaříme 30 minut a během toho občas zamícháme. Troubu si předehřejeme na 180°C. Z listového těsta vykrájíme kolečka a doprostřed položíme náplň. Kolečko přehneme napůl a vidličkou zamáčkneme konce k sobě. Plech vysteleme pečícím papírem a dáme na něj taštičky. Potřeme vajíčkem. Pečeme cca 15 minut na 180°C.


Určitě je vyzkoušejte. Nejen, že jsou dobré, ale i zdravé. Já osobně mám mák velmi ráda. Máte rádi mák? 


To by bylo vše. Mějte se hezky.

Vaše Mišulka 

pondělí 15. února 2021

Není čokoláda jako čokoláda

Ahoj,
když se řekne čokoláda, každému se hned rozzáří oči, sbíhají se mu sliny, ale zároveň tě napadají myšlenky typu “ale to přece nemůžu jíst”.

Čokoládu si můžeš klidně dopřávám každý den, a to bez jakýchkoli výčitek.

Ona totiž není čokoláda, jako čokoláda. A ano, je pravda, že pokud ti v hlavě vyskočila klasická milka nebo studentská pečeť ze supermarketu, tak asi nejsme naladěny na stejnou vlnu, to ale brzy napravím!

Kvalitní čokoládovými mlsky nejenže uspokojení tvůj mlsný jazýček, ale zároveň tím podpoříš svou imunitu a celkové zdraví!

Pravá kvalitní čokoláda je totiž ve svém základu ultra superpotravinou. A to díky základní ingredienci – kakaovým bobům, případně z nich získaného kakaového prášku.

Kakao je jedna z nejbohatších potravin na antioxidanty, které posílí tvou obranyschopnost, pomáhá od nachlazení až po prevenci rakoviny, zpomalí proces stárnutí, podporuje výkon a regeneraci díky minerálům jako je hořčík, zinek, fosfor a další.

Samozřejměnejkvalitnější je 100% kakaový prášek, který je ale sám o sobě dost hořký, každopádně právě tenhle ti zajistí všechny ty zdravotní benefity. Můžete si z něho udělat např. čokoládovou pomazánku, polevu, bowl, kaši.  

Pokud si tedy budete kupovat čokoládu, vybírejte si vždy tu nejvýše procentní. Ale estačí dívat jen na % kakaa. Rozhodně čti etikety a určitě nevěř jen známé značce nebo hezkému obalu. Vždy by měla být na prvním místě ve složení kakaová hmota, poté kakaové máslo a co nejmenší množství cukru a ideálně, aby byl až někde v závěru složení. Kvalitu vždy poznáš podle toho, že nemáš potřebu sníst na posezení celou tabulku. 

I do hodně procentní hořké čokolády, totiž výrobci často přidávají spoustu cukru a „x“ dalších blbin.

Ideální samozřejmě je, pokud čokoláda cukr neobsahuje vůbec nebo je tam přidaný třeba nějaký bio kokosový nektar apod., ale to jen tak v klasickém supermarketu neseženeš.
A v úplně tom nejlepším případě vybírej „raw“ hořké čokolády. 

Pověsti o tom, že je čokoláda nezdravá potravina, je lež. Čokoláda, která je vyrobena z nepražených kakaových bobů v jejich nefalšované podobě, je bohatá na výživné látky a je stejně jako kvalitní raw kakaový prášek zdraví prospěšná.

Jak to máte s čokoládou Vy? Zakazujete si čokoládu nebo si jí dáte, když máte na ní chuť? Dbáte na kvalitu? 

To by bylo vše. Mějte se hezky. 
Vaše Mišulka 

sobota 13. února 2021

Valentýnské cupcakes s jahodovým krémem

Ahoj,

zítra nás čeká oblíbený svátek sv. Valentýna. Valentýn je svátek, který rozděluje lidi na dvě skupiny, na ty, co ho rádi slaví a na ty, kterým je absolutně ukradený.


Pokud patříte mezi příznivce svátku sv. Valentýna a chystáte pro svou drahou polovičku nějaké sladké překvapení, protože jak se říká, láska prochází žaludkem, tak jste tu správně. Překvapte svou drahou polovičku třeba výbornými cupcake. Dneska jsem si pro Vás připravila recept na Valentýnské cupcake s jahodovým krémem. Tak vzhůru do pečení.


Ingredience (12 ks):

Korpus:
62 g jemných ovesných vloček 
62 g špaldové mouky
15 g proteinu
1 vejce
70 g řeckého jogurtu  
25 g erythritolu
150 ml mléka 
1/2 ks banánu
1 lžička kakaa
1 lžička skořice 
1 lžička kypřícího práčku

Krém:
250 g odtučněného tvarohu 
50 g mražených jahod
1 ks banánu 
1 lžíce kokosového cukru 
 
Navrch: 
50 g hořké čokolády 
12 ks čerstvých jahod

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. Banán si rozmačkáme vidličkou. V míse smícháme všechny ingredience na těsto. Směs nalijeme do silikonových formiček na muffiny. Dáme péct cca 25 minut na 180°C.

Rozmrazíme si jahody a rozmixujeme je společně s tvarohem, banánem a kokosovým cukrem. Krém dáme do ledničky zhruba na půl hodiny ztuhnout a poté pomocí plničky naneseme na muffiny. Necháme ztuhnout v lednici.

Talířek si vysteleme alobalem. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Jahody do půlky do ní namáčíme a pokládáme na talíř. Necháme ztuhnout v lednici. Jahody nakonec položíme jako ozdobu na krém.


Jsou krásně měkké a vláčné. O chuti ani nemluvím. Upéct si je nemusíte pouze na Valentýna, ale kdykoliv během roku a potěšit tak sebe nebo kohokoliv jiného. Pokud je budete zkoušet, tak Vám budu držet palce, ať se povedou. 
Dejte mi vědět, jestli k Valentýnu také něco tématického pečete. A slavíte tento svátek? 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

středa 10. února 2021

Garnier Skin Naturals Nutri Bomb (mandlová) pleťová maska

Ahoj,

už dlouhou tu nebyla žádná kosmetická recenze, a tak bych to ráda napravila. Dnes jsem si pro Vás připravila recenzi na pleťovou masku Garnier Skin Naturals Nutri Bomb (mandlová). Už jsem zkoušela i tu kokosovou, která byla skvělá a recenzi na ní naleznete zde 

Měla by hloubkově hydratovat a intenzivně vyživovat. Obsahuje kokosové mléko pro intenzivní výživu pleti a kyselinu hyaluronovou pro intenzivní hydrataci pleti. Má navracet pleti pružnost.
Je zabalená v plastovém pytlíku. Jedná se o textilní masku. Plátýko je slabé a hodně nasáknuté tekutinou. Hezky na pleti drží.
Na zadní straně naleznete popis, aplikaci a složení masky.


Na obličeji je velmi příjemná. Zbytek tekutiny po sundání se do pleti hezky vstřebává. Pleť je po ní pěkně hydratována, sjednocená, rozzářela a svěží. Když jsem si přejela po ní rukou, tak byla hezky hebká.
Množství: 28 g
Cena: 50 - 60,- Kč

Moje shrnutí:

+

  • Hydratace 
  • Rozzářující
  • Sjednocení 
  • Svěžest 
  • Kvalita látýnka
  • Textilní maska
  • Aplikace
  • Obal 

-

  • Nic

Hodnocení: 9* z 10*

Maska splňuje vše, co by maska měla splňovat. Za tu cenu Vám jí můžu doporučit. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

pondělí 8. února 2021

Povinná četba k maturitě

 Ahoj,

za necelý 3 měsíce mě čeká maturita. Jako každý maturant tak i já jsem musela přečíst nějaké ty povinné knížky. Vím, že nikoho nebaví číst povinnou četbu, protože si myslí, že jsou nudné, ale u některých to tak není. Dnes bych Vám ráda poradila pár knížek, které stojí za to si k maturitě přečíst.


1. Romeo a Julie - William Shakespeare

Je to taková klasika, kterou by si měl přečíst každý. Díky psaní ve formě scénáře se rychle čte.


2. Zkrácení zlé ženy - William Shakespeare

Je to podobné jako u předchozí knížky. 


3. Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry

Tuhle knížku prostě miluju, kdo by taky ne. Už jsem jí četla asi 3x a hrozně bych si jí chtěla u maturity vytáhnout. Je to opravdu krásný příběh a každý si v tom najde své. 


4. Noc na Karlštejně - Jaroslav Vrchlický

Tak tohle zná asi každý, protože je natočen i film. Krásně a rychle se čte. Je to taková oddechová knížka. Člověk u ní nemusí tolik přemýšlet nad dějem. 


5. Petr a Lucie - Romain Rolland

Pěkný zamilovaný příběh, i když se smutným koncem. Je slabá a četla se jedna báseň. 


6. Krysař - Viktor Dyk

Zajímavý příběh, který se jednoduše čte. Je v něm hezky vidět lidská nenávist, pomsta a jak jednoduše se dají ovládat lidi. 


7. Don Quijote de la Mancha - Miguel de Cervantes y Saavedra

Jednoduchýa zároveň vtipný příběh. Člověk se u něho krásně zasměje. Je v ní krásně vidět lidská hloupost.


8. Bylo nás pět - Karel Poláček

Jedná se o příběh klukovských dobrodružství, který se i přes více vyskytujících jmen hezky čte. 


9. R. U. R. - Karel Čapek

Vypráví o budoucnosti robotů. Je v ní krásně vidět, jak nás roboti můžou časem ovládnout, pokud to necháme zajít daleko. Je trochu náročnější na čtení, ale stojí to za to. 


Pokud Vás zajímá, kde jsem všechny knížky vzala, tak všechny jsem si koupila v Levných knihách a nebyli ani moc drahé. Stali 60-100,- Kč. 

Zajímalo by mě, jaké knížky jste četli Vy k maturitě. 


To by bylo vše. Mějte se hezky. 

Vaše Mišulka 

Popular Posts