pondělí 29. dubna 2019

5 TOP knížek

Ahoj,
omlouvám se, že dlouho nevyšel žádný článek, ale měla jsem toho ve škole teď hodně a večer už jsem potom neměla náladu. Nevím zda víte, že ráda čtu a proto jsem si pro Vás dnes připravila článek na mých 5 TOP knížek, které stojí za to si přečíst.

1. Hvězdy na nepřály - John Green

2. Jedna želva za druhou - John Green

3. Bez naděje - Colleen Hoover

4. Dvůr trnů a růží - Sarrah J. Maasová 

5. Tisíc kousků tebe - Claudia Gray 

Do komentáře mi můžete napsat "Jaké jsou Vaše oblíbené knížky"? V příštím článku se můžete těšit na nějakou recenzi. Ještě jednou se omlouvám. 

To by bylo vše. Mějte se hezky. 
Vaše Mišulka 

čtvrtek 18. dubna 2019

Velké zpověď

Ahoj,
dnes bych Vám ráda řekla jednu věc o mě, ale ještě před tím bych Vám ráda řekla, že se mi to neříká jen tak a doufám, že až Vám to povím, tak mě nepřestanete sledovat na instagram a navštěvovat můj blog.
Jde o to, že jsem postižená. V první řadě Vám chci říct, že se jedna o tělesné postižení a ne o mentální. Spoustu lidem, když povím, že jsem postižená, tak si myslí, že mentálně a hned se se mnou přestanou bavit. Proto jsem Vám to neřekla hned na začátku, protože jsem se bála, jak na to budete reagovat, ale teď jsem si řekla, že musíte znát pravdu.
Mám konkrétně achondroplazii, levoustrannou hemiparezu a vbočená kolena (nohy do X). Asi Vám teď problesklo, co to vlastně je za diagnózu. Nebojte, já se Vám to teď pokusím srozumitelně vysvětlit.
Achondroplazie znamená vrozené onemocnění kostí. Způsobuje ji nesprávný vývoj kostí. Projevuje se malým vzrůstem. Je mi 17 let a na svůj věk měřím 112 cm. Toto onemocnění má v České republice spoustu lidí. Existuje i sdružení lidí malého vzrůstu Paleček. Jezdím tam každý rok na týdenní pobyt. Jsou tam moc super lidi. Co se týče života, tak jak se to vezme, nemáme to úplně jednoduché. Musíme mít všechno  uzpůsobené nízko, jelikož nedosáhneme na věcí ve výšce.
Levostranná hemipareza znamená částečné ochrnutí levé poloviny těla, které je způsobeno některými neurologickými nemocemi. Nemám to zas tak hrozné. Noha je lepší než ruka. Ruku mám trochu zkroucenou a moc ji nepoužívám. 
Vbočena kolena (nohy do X) znamená, že mám kolena při chůzi spojené a opírám se jakoby vzájemně o ně. Bérce naopak směřují do stran, kyčle jsou více ve vnitřní rotaci. Mírná vbočená kolena se ukážou spíše pod záteží nebo i při běžné chůzi nebo stání, především, když jsou nohy unavené. Neujdu toho moc, proto jezdím venku na vozíku. 

Doufám, že jste vše dobře pochopili. Snad Vám to nezmění můj názor na mě. Budu moc ráda, když i na dále budete navštěvovat můj blog a odebírat můj instagram, který máte v pravé postranní liště. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

středa 17. dubna 2019

Spotřebováno II.

Ahoj,
dnes jsem si pro vás připravila po delší době opět Spotřebovano. Nakupilo se mi jsem pár produktů, o kterých bych vám ráda řekla.

Yoderma dámská vůně 
Tahle značka má plno vůní. Já jsem teď konkrétně vypotřebovala s vůní Celebrity Woman, ale měla už jsem jich víc. Voní úplně božsky. Nevím, jak Vám tu vůni mám popsat, ale cítím tam vanilku.
Množství:
Cena: 100 - 150,- Kč

Essence gel na obočí Make Me Brow 
Koupila jsem si ho v odstínu 01 Blondy Brows. Tento odstín se hodí i pro blondýnky. Krásně obočí rozčeše a zafixuje. Dodá mu i trochu barvy. Šteteček je malý a precizní.
Množství: 3,8 ml
Cena: 70,- Kč
Více informací se dozvíte zde

Dermacol podkladová báze Satin 
Krásně ji vyhladí, schová póry a make-up se po ní skvěle roztírá. Pleť je po ní taková zářivější. 
Množství: 15 ml
Cena: 200 - 280,- Kč 
Více informací se dozvíte zde 

Nivea dvoufazový odličovač MicellAir Expert 
Tento odličovač krásně a rychle odlíčí i voděodolný makeup. Díky suchým olejům není pleť po odlíčení mastná. Neobsahuje alkohol ani jiné parfémy, takže nedráždí oči. Už jsem spotřebovala 2 balení.
Množství: 125 ml
Cena: 130 - 150,- Kč 
Více informací se dozvíte zde

Nivea krém Soft
Je boží. Pěkně hydratuje. Rychle se vstřebává a pleť není po něm tolik mastná. Už jsem spotřebovala 2 balení a teď jsem dostala od kamarádky další. 
Množství: 75 ml
Cena: 70 - 100,- Kč 

 Se všemi těmito produkty jsem spokojená. Určitě Vám je doporučuji vyzkoušet. Některý produkty už mám doma další do zásoby. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

pondělí 15. dubna 2019

Avon True Colour Quatro očních stínů

Ahoj,
dnes jsem si pro Vás připravila recenzi na paletku očních stínů Avon True Colour Quatro. Tuhle paletku už mám doma dlouho a rozhodla jsem se, že Vám o ní něco povím.
Mám jí v odstínu Smoky Plums. Obsahuje 4 oční stíny. Jeden z nich je perleťový a ostatní jsou matný.
Paletka je černá a plastová.
Otevírání má bytelné. Na zadní straně se nachází nálepka s názvem a odstín paletky.
Uvnitř najdete aplikátor na nanášení stínu, ale tu já nepoužívám, protože mám nejradši nanášení štětcem. Obsahuje i zrcátko.
Konzistencí je trochu prášivá. Barvy jsou středně pigmentované. Dají se pěkně nanášet. Na očích neopadávají. Na očích vydrží přibližně 6 - 8 hodin.
Množství: 5g
Cena: 140 - 200,- Kč

Moje shrnutí:

+

  • Pigmentace 
  • Barvy 
  • Obal 
  • Nanášení 
  • Výdrž 

-

  • Nic

Hodnocení: 7* z 10*

Je docela dobrá. Mám z ní takové smíšené pocity. Záleží na Vaše rozhodnutí zda jí také vyzkoušíte. Pro začátečníky není špatná, ale pro ty, co jsou použivají dražší kosmetiku, tak ti z ní nebudou nějak nadšeni.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

sobota 13. dubna 2019

Můj začátek zdravého stylu

Ahoj ,
dnes bych Vás ráda seznámila s tím, jak začínám zdravější životní styl. Jedná se spíše o jídlo.
Vše začalo tím, že jsem se cítila nafouklá a tlustá. Tak jsem se rozhodla, že si tím začnu něco dělat. Dost mě inspurovala youtuberka a blogerka Jmenuji se Péťa, od které jsem se toho dost naučila. Začala jsem 1. dubna 2019, takže to teď budou necelý dva týdny, ale musím říct, že už se cítím o hodně líp.
Neberu to nějak extrémně. Jím zatím, jak živočišné tak i rostliné potraviny. Snažím se za den vypít alespoň 2 litry. Časem bych, ale chtěla vyzkoušet vyměnit živočišné mléko za rostliné, zkusit celozrnné těstoviny místo pšeničných nebo místo pšeničné mouky používat špaldovou. Maso, ale nikdy asi nepřestanu jíst. Možná ho trochu omezím. Je velkým zdrojem bílkovin a  ty jsou pro naše tělo důležité. Teď jsem se možná dotkla vegetariánů a veganů, tak se jim omlouvám, ale říkám svůj názor. Dost mě láká zkusit protein, ale nemám s ním žádné zkušenosti, tak pokud je někdo máte a chtěli by jste mi nějaký doporučit, tak mi napište do komentáře. Budu moc ráda.
Každý si hlídám a zapisuji, co jsem dnes jedla do kalorické tabulky.
Hlídám si tím, jak počet kalorií, tak i to abych nejedla příliš tuků a naopak jedla více bílkovin a vlákniny. Používám na to aplikaci Kalorické tabulky, které jsou úplně super. Jde stáhnout pro Android telefony, ale pro ty co mají Iphone tak nevím, ale myslím si, že jo. Jedná se o aplikaci, kde si zapisujete potraviny, které jste snědli a množství kolik jste toho snědli a ono Vám to samo vypočítá, takže to nemusíte dělat Vy. Můžete si zde zapisovat i kolik jste toho vypili nebo kolik vážíte. Najdete tam opravdu skoro všechny potraviny a když se vám to nechce psát nebo nemůže nějakou potravinu najít, tak můžete skenovat čárový kód z obalu a ono Vám jí hned najde. Určitě jí vyzkoušejte.
Co se týče cvičení, tak na to jsem se také víc zaměřila. Cvičím 3-4x týdně doma. Myslím si, že je to zbytečné chodit pokaždé do fitka. Přijde mi to zbytečné vyhazování peněz, když si můžete stejně účinně zacvičit doma. Ale jako zpestření občas, proč ne. Nejraději cvičím nohy a zadek. O víkendu se snažím alespoň 1x jet na kole. Jezdím, ale jenom tak ležérně. Snažím se pokaždé najet 2km za 30 min. Když je hezky, tak se jdu někdy projít. Ujdu vždycky přibližně 1km. Nemusíte to přehánět. Stačí jako já. Tam jde jenom o to, abychom měli alespoň nějaký ten pohyb. K počítání vzdálenosti chůze a jízdy používám aplikaci Caynax sports tracker (GPS sportovní sledovač).
Je to super aplikace, která Vám nepočítá vzdálenost z kroků, ale podle GPS. Každé máme jiný krok a přijde mi blbé, když to všem počítá stejně. Další nevýhodou je, že když zatřesete telefon, tak Vám to přidá počet kroků aniž by jste nějaký udělali. Přijde mi to úplný nesmysl. Chtěla bych si časem koupit činky a závaží na nohy, ale to uvidím časem. 

Budu moc ráda, když mi napíšete do komentáře, jaký máte vy stravování nebo jestli cvičíte a jak.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

středa 10. dubna 2019

I Heart Revolution I Heart My Lips balzám na rty

Ahoj,
dnes jsem si pro vás připravila další recenzi a to na balzám na rty I Heart Revolution I Heart My Lips. Dostala jsem ho v Mystery Bagu.
Měl by dokonale hydratovat a chránit rty. Zanechávat je jemné, vláčné. Přišel mi s vůní ....
Má netradiční obal. Je to takový váleček. Dost připomíná EOS. Na spodní části se nachází název vůně balzámu.
Balzám je uvnitř také vystouplý a zaoblený. 
Konzistenci má máslovou. Vůně je příjemná a hezká. Na rtech vydrží dlouho. Krásně je hydratuje. 
Množství: 6g
Cena: 90 - 100,- Kč 


Moje shrnutí:

+

  • Hydratace 
  • Konzistence 
  • Obal
  • Vůně 

-

  • Nic


Hodnocení: 9* z 10*

Jsem moc ráda, že jsem ho mohla vyzkoušet, protože je opravdu super. Konečně jsem našla další balzám, který mi vyhovuje. Až mi dojde, tak si ho koupím znovu. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

úterý 9. dubna 2019

Rimmel Brow This Way set na obočí

Ahoj,
dnes jsem si pro Vás připravila recenzi na paletku na obočí Rimmel. Moc mě zajímala jaká bude, protože jsem ještě žádnou takovouhle paletku neměla.
 
Na výběr je z více odstínů. Já mám 003 Dark Brown, který mi skvěle vyhovuje. tento odstín je spíše pro pro ty z Vás, kteří máte tmavé obočí. Paletka obsahuje jeden gel a jeden stín,
který mi přijde, že mohl být tmavší.
Obal je plastový. Skládá se z průhledného víčka a z černé dolní části. V zadní části se nachází popis a složení paletky.
Součástí paletky se také nachází uvnitř štěteček a kartáček na obočí, které já nepoužívám, ale jako nouzovka nejsou vůbec špatné.
Pigmentace je dobrá. Stín trošku práší, ale není to nic hrozného. Gel se hůře nabírá. Je zapotřebí k tomu hustší štětec. Obočí pěkně vyplní a zafixuje. Oba dva produkty
vydrží v pohodě celý den.


Moje shrnutí:

+

  • Konzistence 
  • Pigmentace
  • Odstín 
  • Výdrž 
  • Obal

-

  • Prášivost stínu 

Hodnocení: 9* z 10*


Tohle mě mile překvapilo. Musím Vám říct, že víc používám ten gel. Určitě to také vyzkoušejte.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

sobota 6. dubna 2019

10 faktů o mě

Ahoj,
dnes bych Vám ráda řekla něco o sobě, aby můj blog nebyl úplně anonymní. Napadlo mě, že by jste mě rádi trochu poznali. Pokud by se Vám to líbilo a chtěli by jste pokračování, tak ho pro Vás udělám.

  1. Mám mladšího sourozence 
  2. Studuji Obchodní akademii 
  3. Kreativní 
  4. V některých věcech jsem puntíčkářka 
  5. Mám ráda zvířata 
  6. Přátelská
  7. Cílevědomá
  8. Věnuji se ráda kosmetice 
  9. Bojím se pavouků, hadů atd.
  10. Ráda poslouchám hudbu 

Snad se Vám tenhle typ článku líbil. Snad jste se o mě něco nového dozvěděli, co jste ještě nevěděli. Pokud by jste chtěli pokračování, tak mi napište do komentářů. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

středa 3. dubna 2019

Nákupy za březen 2019

Ahoj,
dnes jsem si zase po měsíci pro Vás připravila Nákupy a to za březen. Tento měsíc jsem si koupila víc oblečení než kosmetiky, ale taky se tu pár kousků objeví.

Oblečení:

Takko
Tričko s potiskem Mickey Mouse
Tohle tričko je úžasný. Moc se mi líbí ten potisk. Na hrudi má napiš z flitrů Mickey. Je z takového tvrdšího materiálu, ale to mi vůbec nevadí.
Cena: 300,- Kč

Šaty
Jsou ušité ze žebrového materiálu. Po stranách mají zipy. Hořejší část krásně obepíná tělo a sukně je pěkně volná.
Cena: 350,- Kč

Lindex
Džíny
Jsou na těle pěkně upnuté. Mají krásně vysoký pas. Díky pružnosti se skvěle přizpůsobí. Jsem za ně moc ráda.
Cena: 500,- Kč

Hm
Spodní prádlo - kalhotky
Tuhle sadu kalhotky už mám několikátou. Jsou skvělé. Nikde nedřou. V sadě se nachází 7 kalhotek.
Cena: 350,- Kč

New Yorker
Kabelka
Má obdélníkový tvar, který připomíná psaníčko. Materiál je umělá kůže. Popruh je též z umělé kůže, ale je přes něho ještě zlatý řetízek. Je docela prostorná.
Cena: 300,- Kč

About You
Tričko Levi's
Konečně jsem si koupila tričko Levi's, které už se chystám koupit takovou dobu. Je moc pohodlné. Mám ho ve velikosti XXS, ale bylo mi trochu delší. Musela jsem si ho trochu zkrátit, tak aby jste se nelekli, že je na fotce tak krátké.
Cena: 500,- Kč  (se slevou 375,- Kč)

Kosmetika 

Essence Born Awesome
Tahle paletka má nádherné barvy. Obsahuje ať už třpytivé stíny, tak i matné. Nejsou všechny stíny velikostně stejné. Pigmentace je taková střední. Brzy na ní udělám recenzi.
Cena: 185,- Kč

Essence Colour Boost Vinylicious tekutá rtěnka
Tahle rtěnka zatím nic moc. Barva je krásná. S aplikátorem se skvěle pracuje. Jediné mínus je výdrž. Chci jí dát, ale ještě šanci. Už jsem na ní dělala recenzi, kterou naleznete zde
Cena: 75,- Kč
Essence Make Me Brow gel na obočí
Pěkně obočí rozčeše a zafixuje. Má malý, precizní kartáček. Dodá obočí trochu barvy. Dělala už jsem na něho už recenzi, kterou najdete zde
Cena: 70,- Kč

Ostatní

Cosmopolitan
Tyhle časopisy zbožňuji. Kupuji si je teď pravidelně. Navíc jsou k tomu skvělé dárečky.
Cena: 70,- Kč
+

+

Můžete mi napsat do komentáře, co se Vám z toho líbilo nejvíc.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

Popular Posts