neděle 26. května 2019

Asistence Navzájem

Ahoj,
dnes tu mám pro Vás úplně něco jiného než na co jste u mě zvyklý, ale řekla jsem si, že Vám o tomhle skvělém webu musím říct.
Web je zaměřený na hledání asistentů. Založili to dva moc fajn lidi  (Jan Hotovec a Eva Eira). Jejich cílem je spojit lidi s hendikepem, kteří potřebují pomoc s asistenty, kteří hledají práci. Přijde mi to jako moc dobrý nápad, protože z vlastní zkušenosti vím, jak je to těžký sehnat asistenta a tak to měl i Jan Hotovec, který ho nemohl taky najít a inspirovalo ho, aby vytvořil spolu s Evou Eirou tenhle web a je to skvělé, protože takhle můžou pomoc i ostatním lidém, kteří jí potřebují.
Pokud tedy hledáte asistenta nebo jste asistentem a chcete někomu pomoc, tak se jděte podívat na jejich stránky www.asistencenavzajem.cz a kdyby jste měli nějaký dotaz, tak je můžete  popřípadě kontaktovat.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

středa 22. května 2019

Avon Mark lesk na rty

Ahoj,
předem bych se Vám chtěla omluvit, že dlouho nevyšel žádný článek, ale měla jsem toho opravdu hodně. Měla jsem praxi a ještě jsem teď dostala od kamaráda nabídku, aby mu psala články na stránky jeho nové firmy, kterou právě rozjíždí. Plánuji na ní udělat příští článek. Dnes jsem si pro Vás připravila recenzi na lesk na rty Avon Mark.
Bohužel vám neřeknu jaký je to odstín, protože to na něm není a jelikož už ho mám doma dlouho, tak krabičku už nemám.
Lesk se nachází v průhledné tubičce s bílým víčkem. Aplikátor to nemá jako normální lesky. Skládá se z drobných a krátkých štětinek. I když je to nezvyk, tak se s ním lesk nanáší velmi dobře.
Konzistence lesku je skvělá. Na rtech je velmi příjemný. Vůbec na rtech nelepí a nevysušuje. Vůně je taky velmi příjemná. Vydrží je střední. Pití vydrží, ale jídlo už. Tam je potřeba rty znovu přetřít.
Množství: 7 ml
Cena: 60,- Kč

Moje shrnutí:

+

  • Aplikátor 
  • Konzistence 
  • Nevysušuje 
  • Obal
  • Vůně 

-

  • Výdrž 


Hodnocení: 7* z 10*

Mám ho doma už hodně dlouho, tak ani nevím, jestli se dá ještě koupit , ale pokud ano, tak bych vám ho doporučila, pokud vám nevadí, že ho vůbec muset po jídle upravit. 

To by bylo vše. Mějte se hezky. 
Vaše Mišulka 

pondělí 13. května 2019

Dvůr trnů a růží - Sarah J. Maasová

Ahoj,
dnes jsem si pro Vás připravila recenzi na knížku Dvůr trnů a růží, kterou jsem právě dočetla. Jedná se o sérii, která má název podle prvního dílu (Dvůr trnů a růží).

Nejdřív Vám řeknu pár informací o knížce:
Napsala: Sarah J. Maasová
Přeložila: Ivana Svobodová
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2016
Počet stran: 440
Žánr: fantasy, romantika (trochu)
Vazba: paperback

Anotace:

Děj: Lovkyně Feyre v lese vlka, aby uživila rodinu. Jenomže to nebyl jen tak leda jaký vlk. Byl totiž z jiného světa. Jednalo se o kouzelný svět, který se nacházel za hranicí s lidským světem. Vládce světa, že kterého byl vlk, dá Feyr na výběr, jestli chce za o oplatu zemřít nebo půjde s ním navěky do jeho říše. Rozhodne se, že půjde s ním a časem zkusí utéct zpátky domu k rodině. Nenávist se mění v lásku. Na království byla před mnoha lety uvalena kletba, která stále trvá. Projevuje se tím, že všichni mají na obličeji masku, která nejde sundat. V království hrozí nebezpečí, a proto vládce posílá Feyr domu. Doma Feyr zjistí  že ho miluje a musí ho zachránit. Proto se rozhodne, že za ním pojedem. Když tam ale přijede, zjistí, že v království nikdo není kromě služebné, která jí řekne o kletbě, kterou na ně vnesla Amaratha a která chtěla ovládnout celý svět, což znamenalo i ten lidský. O tom, že si musel vladař najít lidskou ženu, která mu řekne, že ho miluje, a když si jí nesežene, tak se stane jejím otrokem spolu s ostatními jeho služebníky. Rozhodla se, že ho půjde zachránit. Šla do jeskyně, kde ho Amaratha držela. Musela u ní splnit tři úkoly, které samozřejmě splnila a všechny osvobodila. Vládce poté Amarathu zabil. Feyr byla natolik zraněná, že jí všichni vladaři musela dát nějaké kouzlo, po kterém se stala také vílou, aby přežila. Všichni se poté vrátili do království.

Cena: 270 - 350,- Kč

Hodnocení: 4,5* z 5*

Moc se mi knížka líbila. Úplně jsem jí hltala. Rychle se četla. Měla jsem jí přečtenou za dva dny. Moc mě bavila. Musím se vám přiznat, že mi místy ukápla nějaká ta slza. Ti co jí ještě nečetli, tak bych Vám rozhodně doporučila.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

sobota 11. května 2019

Moje oblíbené obchody

Ahoj,
dnes jsem si pro vás připravila Moje oblíbené obchody, kde nejraději nakupuji. Jedná se o kamenné obchody. Rozdělím Vám to do kategorií podle toho, čeho se to týká.

Kosmetika
  1. Dm
  2. Rossmann

Oblečení a obuv
  1. HM 
  2. Takko
  3. Reserved 
  4. New Yorker
  5. Deichmann

Knihy 
  1. Luxor
  2. Dobrovský

Jaké jsou Vaše oblíbené obchody?

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

středa 8. května 2019

Chia pudink

Ahoj,
dnes jsem si pro Vás připravila recept na Chia pudink, který obsahuje vápník a spoustu vitamínů. Chia semínka přispívají k vnitřní hydrataci těla, spoustu energie, pocit sytosti a protizánětlivé účinky. Hlavně je moc výborný. Ukážu Vám dnes verzi, kterou mám ráda. Základ je pořad stejný akorát si tam na závěr můžete dát věcipodle sebe.


Ingredience (1porce):

50 g chia semínek
250 ml mléka 
2 lžíce ovesných vloček
30 g hroznového vína
javorový sirup 

Postup:

Chia semínka smícháme s mlékem a chvíli mícháme. Směs dochutíme javorovým sirupem a nalijeme do sklenice. Necháme přes noc odležet. Na závěr přidáme ovesné vločky a hroznové víno a můžeme podávat.

Přeji Vám dobrou chuť.
To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

úterý 7. května 2019

Tisíc kousků tebe - Claudia Grayová

Ahoj,
dnes jsem si pro Vás připravila první recenze na knížku a to na Tisíc kousků tebe. Jedná se o sérii s názvem Ohnivák. Ta obálka je nádherná. Moc se mi líbí.

Nejdřív Vám řeknu pár informací o knížce:
Napsala: Claudia Grayová
Přeložila: Zuzana Bičíková
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2017
Počet stran: 280
Žánr: young adult, fantasy, romantika (trochu)
Vazba: pevná

Anotace:

Děj: Rodiče Marguerity sestrojili Ohniváka, který umožňuje cestovat v čase. Její otec je zavražděn a policie zjistila, že to byl nejspíš Paul, což byl pomocník rodičů. Paul sebere Ohniváka a utíká do jiné dimenze. Theo,  což byl další pomocník rodičů, v průběhu výzkumu si schoval dva Ohniváky, které byli vyřazeny během výzkumu a dokončil je sám. Teď spolu s Margueritou se rozhodli, že půjdou po Paulovi pátrat do různých dimenzí.
To by už asi stačilo. Nebudu Vám tady spoilerovat celou knížku, aby jste se měli na co těšit.

Cena: 230 - 270,- Kč

Hodnocení: 8,5* z 10*

Moc se mi knížka líbila. Některé pasáže tam byli opravdu napínavé, že jsem se nemohla od knížky odtrhnout. Moc dobře se četla. Úplně jsem příběh hltala. Určitě bych vám jí doporučila si přečíst. Myslím, že se do ní zamilujete všichni.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

sobota 4. května 2019

Nivea Soft krém

Ahoj,
dnes jsem si pro vás připravila recenzi na krém Nivea Soft, který už jste mohli vidět v článku ''Spotřebovano'', který můžete najít zde
Měl by dodat Vaší pokožce svěžest i hydrataci a to díky speciálním odlehčeným složením krému s vitaminem E a jojobovým olejem. Krém Nivea Soft je vhodný pro péči o celé tělo.
Krém se prodává ve dvou variantách. Já jsem dřív měla tu variantu v tubě, ale teď jsem dostala od kamarádky tu variantu v kelímku.
Na variantě v tubě je ze zadu napsáno popis a složení krému, ale u toho kelímku nic takového není. Nebo jsem to jenom nenašla.
Konzistence je řidčí. Krásně se roztírá. Do pokožky se rychle vstřebává a zanechává ji jemnou a vláčnou. Vůně je příjemná. 
Množství: 75 ml (tuba) a 50 ml (kelímek)
Cena: 70 - 90,- Kč (tuba), 50 - 70,- Kč (kelímek)


Moje shrnutí:

+

  • Konzistence 
  • Hydratace 
  • Vstřebávání
  • Obal
  • Vůně 

-

  • Nic


Hodnocení: 10* z 10*

Samotnou značku Nivea a tenhle krém je skvělý. Teď už mám 3 balení a nemůžu si ho vynachválit. Budu si ho i nadále kupovat. Určitě ho také vyzkoušejte.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

středa 1. května 2019

Essence Born Awesome paletka na oči & obličej

Ahoj,
dnes jsem si pro Vás po dlouhé době opět recenzi a to tentokrát na paletku Essence Born Awesome. Omlouvám se, že dlouho nevyšla žádná recenze.
Paletka se dá použít ať už na oči tak i na obličej. Obsahuje nádherné barvy. Najdete tam ať už třpytivé barvy tak i matné barvy. Každý odstín je jinak velký.
Samotná paletka má papírový obal v sytých a pestrých barvách. Je pěkně malá a skladná. Otevírá je na slabý magnet, který není vůbec vidět. Velmi lehce se otevře.
Na zadní straně paletky se nachází popis a složení paletky.
V paletce je i zrcátko a to mi přijde jako velký plus.
Paletka skoro vůbec nepráší. Na to, že je to Essence, tak pigmentace není úplně špatná. Hodí se spíše na každodenní nošení. Odstíny jdou dobře nabrat a při nanášení mají tendenci trochu opadávat. 
Výdrž je taková střední. Určitě nevydrží celý den. Barvičky během dne lehce blednou, až úplně zmizí. Možná to je tím, že mám mastné víčko, protože je pravda, že si pod to dám podkladovou bázi, tak mi vydrží déle.
Množství: 11 g
Cena: 185,- Kč

Moje shrnutí:

+

  • Barvy 
  • Zrcátko 
  • Velikost balení 

-

  • Pigmentace 
  • Nanášení 
  • Výdrž 
  • Otevírání 

Hodnocení: 4,5* z 10*

Tahle paletka mě nějak extra nenadchla. Myslela jsem, že bude lepší. Je vhodná spíše pro začátečníky, kteří se líčením teprve začínají.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

Popular Posts