středa 23. června 2021

Maybelline Lash Sensational Sky High řasenka

Ahoj,

tak schválně, taky jste zaznamenaly ten boom okolo nové řasenky Maybelline Lash Sensational Sky High. Na Instagramu se na mě valila ze všech stran, neodolala jsem a rozhodla se ji vyzkoušet také. Dnes jsem si tedy pro Vás připravila recenzi na řasenku Maybelline Lash Sensational Sky High


Řasenka slibuje neuvěřitelný objem řas. Obsahem bambusový extrakt a speciální vlákna, co má zaručovat silné a dlouhé řasy po celý den.
Celá řasenka je krásné růžové barvy s vystouplými 3D prvky. Písmo na řasence je černé.
Má klasický kartáček, který je ouzký, ale bez žádných výkrutů. Štětinky jsou krátké a hustě u sebe. 

Nanáší se velmi lehce a rychle. Konzistence je hezky krémová a na mě trochu mokřejší, ale když si pak na to zvyknu, tak to je v pohodě. Řasy hodně prodlouží, zvýrazní a dodá jim objem. Opravdu dobře obalí každou řasu, aniž by slepovala. Nenechává na řasách žádné cucky.  Bez problémů vydrží celý den a ani se nehne.
Množství: 7,2 ml
Cena: 200 - 250,- Kč 

Moje shrnutí:

+

  • Objem řas
  • Prodlužuje 
  • Konzistence
  • Neslepuje
  • Nanášení 
  • Výdrž 

-

  • Nic

Hodnocení: 9* z 10*

Investice do nové Maybelline Lash Sensational Sky High se ale stoprocentně vyplatí. Dělá opravdu krásné řasy. Moc ráda jí používám.
Zaujala Vás tato řasenka, plánujete si jí pořídit nebo už jí máte doma?

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

čtvrtek 17. června 2021

Navždycky

Ahoj,

dnes jsem si pro Vás připravila recenzi na knížku Navždycky, na kterou jsem hrozně těšila. Napsala jí Olga Zbranek Biernátová, známá jako knižní influencerka a členka Humbook týmu působící pod přezdívkou Nofreeusernames, která si prostřednictvím nakladatelství Cooboo plní jeden ze svých velkých snů. Autorčin debut s názvem Navždycky pracuje s předlohou jejího příběhu z aplikace Storki.


Nejdřív Vám řeknu pár informací o knížce:
Napsala: Olga Zbranek Biernátová
Přeložila: /
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2020
Počet stran: 304
Žánr: young adult, feel-good contemporary, román 
Vazba: paperback

Anotace:

Mei Bradleyová se pomalu smiřuje s tím, že dopis z Bradavic už nedorazí. Tuhle nespravedlnost naštěstí zmírňuje čokoláda, kterou fakt miluje! Když už jsme u toho, miluje i svého nejlepšího kámoše Travise, ale to mu nemůže říct, aby všechno nepokazila. U jejího úhlavního nepřítele Liama není co pokazit, protože s tím válčí už od třetí třídy. Přestane Liam někdy prudit? Uvidí Travis v Mei víc než jenom kamarádku? A dojde konečně i na vysněné rande?


Děj (spoiler): 

Mei Bradleyová miluje svého nejlepšího kámoše Travise, ale to mu nemůže říct, aby všechno nepokazila. U jejího úhlavního nepřítele Liama není co pokazit, protože s tím válčí už od třetí třídy. Mei s Travisem si spolu domluví rande, ale při prvním polibku ani jeden z nich nic necítí, a tak se domluví, že zůstanou kamarádi. Mei se víc zblíží z Liamem a pomalu zjišťuje, že není takový, za jakého ho měla. Pomalu to přerůstá něco víc, až spolu začnou chodit, jenomže Mei o tom neřekne Travisovi, protože se bojí jak by reagoval, jelikož Liamema taky nemá v lásce jako ona předtím. Liama si ale myslí, že už to Travisovi řekla. Jednoho dne jde Mei s Liamam do kina a potkají tam Travise. Mei dělá, že je tam sama, tím naštve Liamema a Travis se naštve, když zjistí, že spolu chodí a neřekla mu to. Nakonec se s oběma udobří a nadále bude chodit s Liamamem.

Cena: 223 - 300,- Kč

Hodnocení: 5* z 5*

V knize najdete barevné chaty, smajlíky, a dokonce i fotky. Navíc je kniha natištěná na křídovém papíru s vysokou gramáží. Kniha se kvůli tomu špatně otevírá a budete se muset smířit s tím, že to občas bude vyžadovat trochu síly, abyste ji pořádně otevřeli.

Do knihy jsem se ponořila a nedokázala jsem ji odložit. Kniha je napsaná čtivě, není dlouhá a čte se rychle. Příběh je plný vtipných hlášek, odkazů na lamy a jednorožce, známé filmy, seriály i knihy. Knížka je zábavná a roztomilá. Culila jsem se od ucha k uchu, netrpělivě vyčkávala, jak to bude dál, občas jsem se dokonce musela nahlas zasmát. Už se těším, až si přečtu Olgy druhou knížku "Miluju tě. Já vím", kterou nedávno vydala.
Pokud jste četli tuhle knížku, jak se Vám líbila?  

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

úterý 15. června 2021

Lasange

Ahoj, 

dnes jsem si pro Vás připravila recept na zdravější variantu Lasange, která je skvělé. Chuťově vůbec není rozeznatelná od klasické a navíc jsou vegetariánské. 


Ingredience (2 porce):

3 plátky lasange těstovin
200 ml krájených rajčat v konzervě
130 g ricotty
140 g mletého veganského masa
1 lžička ghí
1 stroužek česneku
40 g parmazánu 
1/2 lžičky oregána
sůl
pepř

Postup:

Troubu předehřejeme na 180°C. Na pánvi rozpustíme ghí a orestujeme na něm mleté maso. Přidáme rajčata z konzervy a utřený česnek. Dochutíme solí, pepřem a oregánem podle chuti. Zapékací mísu vystříkáme olejem a na dno vložíme plát těstovin, na který dáme vrstvu masové směsi a ricotty. Takhle vrstvíme, dokud nám nedojdou těstoviny. Dáme péct do trouby na 35 min. na 180°C. Nastrouháme parmazán a posypeme jim lasange. Dáme ješte zapéct do trouby na 5 min. na 180°C. 


Doposud jsem žádný lasange, ale jakmile jsem vyzkoušela tyhle, tak jsem si je hned oblíbila. Jsou rychle, jednoduché a to nejhlavnější je, že jsou skvělé. Úplně ideální na rychlí oběd. 
Do komentáře mi můžete napsat, jestli už jste ochutnali lasange a jestli Vám chutnali.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

čtvrtek 10. června 2021

Ztracená naděje

Ahoj,

dnes jsem si pro Vás připravila recenzi na knížku Ztracená naděje, na kterou jsem hrozně těšila, protože jsem už četla první díl a to "Bez naděje", která byla mojí první young adult, kterou jsem četla a moc se mi líbila. 


Nejdřív Vám řeknu pár informací o knížce:
Napsala: Colleen Hooverová
Přeložila: Jana Jašová
Nakladatelství: Yoli
Rok vydání: 2014 (1. vydání)
Počet stran: 336
Žánr: young adult, román 
Vazba: paperback

Anotace:

Když se sedmnáctiletá Sky seznámí s Deanem Holderem – možná jediným klukem, jehož provází ještě horší pověst než ji – něco se v ní změní. S ním poprvé ucítí něco, co v ní všechny povrchní známosti předtím probudit nedokázaly. Holder ji uchvátí i vyděsí už během prvního setkání, ale hlavně ji dokáže probrat z citové otupělosti, kterou už začala považovat za součást své povahy. A vyvolat v ní vzpomínky na minulost... vzpomínky tak bolestné, že by si přála nechat je dál hluboko pohřbené.


Děj (spoiler): 
Holder je na dně. Jeho sestra, dvojče Les spáchala sebevraždu, ačkoli nechápe a nevidí žádný důvod, proč to udělala. Rodiče se rozvedli a o něm kolují příšerné zvěsti. Po roce se vrací od táty a poznává Sky, která mu na první pohled připomene Hope, kamarádku z dětství, již unesli a on tomu nijak nezabránil. Odpoledne si šel zaběhat, když se vracel, uviděl před jeho domem Sky, která zrovna také běhala. Nabídl Sky, že jí dolije vodu na cestu. Když přišel s vodou, nabídl jí, že s ní poběží zpět. Když přiběhli k jejímu domu, Sky náhle zkolabovala. Nabídl Karen, že s ní může každý den chodit běhat, aby nechodila sama. Pomalu se začali kamarádit, a dokonce začal chodit opět do školy. Jednoho dne spolu začali i chodit. Po čtrnácti dnech se pohádali kvůli náramku, který měla na ruce. Byl to totiž náramek, který dala Lesslie Hope před tím, než zmizela. Rozhodl se, že jí zatím nic neřekne, protože by jí to ublížilo. Večer k ní vylezl oknem a řekl jí, jestli by to mohlo mezi nimi být zase v pořádku a že si přeje, aby mu to Sky odpustila. Jednoho dne ji pozval k němu domu. Když Sky hledala koupelnu, omylem vlezla do pokoje Lesslie. To byla Holderova sestra, která spáchala sebevraždu. Podle fotek se jí začaly vracet vzpomínky a Holder Sky vysvětlil, že se jmenuje ve skutečnosti Hope a Karen jí unesla. Ten náramek to potvrzoval, protože jí ho dala Lesslie. Sky se o tom chtěla dozvědět víc. Nechtěla Karen ani vidět, tak poprosila Holdera, aby s ní utekl, sbalila si oblečení a odjeli spolu do hotelu. Sky se ho zeptala, jestli s ní může jet k jejímu tátovi, že se musí podívat na dům a promluvit si s ním. Táta se Sky omluvil za to, jak se k ní choval a co jí dělal. Když se ho Sky zeptala, jestli znásilnil ještě i někoho jiného, řekl jí, že jeho sestru a Jesslie. Holderovi v tu chvíli došlo, že právě to bylo to kvůli čemu Jesslie spáchala sebevraždu. Po chvíli se před nimi její otec zastřelil. Sky si chtěla promluvit s Karen, proč ji unesla.  Ta jí řekla, že viděla, co jí otec dělá a že na tom byla stejně, když byla v péči svého bratra. Policie s tím vůbec nic nedělala, a protože chtěla Sky pomoci, neviděla jinou možnost. Sky se s nevlastní matkou usmířila a bydlely opět spolu.

Cena: 50 - 320,- Kč

Hodnocení: 4,5* z 5*

Nevím, jestli ještě seženete tohle první vydání, ale kdyby jste si chtěli knížku přečíst, tak si jí můžete koupit v novém vydání. Mě osobně si víc líbí obálka u toho prvního vydání, proto jsem ráda, že jí mám.  

Do knihy jsem se ponořila a nedokázala jsem ji odložit. Ten první díl "Bez naděje" mi přišel o trošičku lepší, ale tahle byla taky skvělá. 
Pokud jste četli tuhle knížku, jak se Vám líbila?  

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

úterý 8. června 2021

Balea Copacabana pleťová maska

Ahoj,

už hodně dlouhou tu nebyla žádná kosmetická recenze, a tak bych to ráda napravila. Dnes jsem si pro Vás připravila recenzi na pleťovou masku Balea Copacabana, kterou už mám doma dlouho a byla to limitovaná edice, takže už jí tam bohužel neseženete. 

Maska Balea Tuchmaske Copacabana má poskytovat pokožce hedvábný pocit s příjemnou vůní tropických květin. Slibuje intenzivní hydrataci, svěží a zářivou pleť. Kokosová voda má normalizovat krevní oběh a metabolismus, díky čemuž by měla být pokožka hladká a měkká, má pomáhat jí zbavit vyrážek. Mandlový olej má dobré výživné, zvláčňující vlastnosti a podporuje přirozenou obranyschopnost pokožky.
Je zabalená v plastovém pytlíku. Jedná se o textilní masku. Plátýko je trochu silnější, ale i tak na pleti hezky drží a je poměrně hodně nasáknuté tekutinou. 
Na zadní straně naleznete popis, aplikaci a složení masky.

Na obličeji je velmi příjemná. Měla jsem jí dýl, než bylo na obalu psáno a i tak ještě zůstalo na plátýnku hodně tekutiny. Zbytek tekutiny, která po sundání zůstane na pleti, se do pleti pěkně vstřebává. Pleť je po ní pěkně hydratována, sjednocená, rozzářela a svěží.
Množství: 1 ks
Cena: 30,- Kč

Moje shrnutí:

+

  • Hydratace 
  • Rozzářující
  • Sjednocení 
  • Svěžest 
  • Kvalita látýnka
  • Textilní maska
  • Aplikace
  • Obal 

-

  • Nic

Hodnocení: 9* z 10*

Vůbec jsem nečekala, že bude tak dobrá. Maska splňuje vše, co by maska měla splňovat. Za tu cenu Vám jí můžu doporučit. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka 

Popular Posts