čtvrtek 17. června 2021

Navždycky

Ahoj,

dnes jsem si pro Vás připravila recenzi na knížku Navždycky, na kterou jsem hrozně těšila. Napsala jí Olga Zbranek Biernátová, známá jako knižní influencerka a členka Humbook týmu působící pod přezdívkou Nofreeusernames, která si prostřednictvím nakladatelství Cooboo plní jeden ze svých velkých snů. Autorčin debut s názvem Navždycky pracuje s předlohou jejího příběhu z aplikace Storki.


Nejdřív Vám řeknu pár informací o knížce:
Napsala: Olga Zbranek Biernátová
Přeložila: /
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2020
Počet stran: 304
Žánr: young adult, feel-good contemporary, román 
Vazba: paperback

Anotace:

Mei Bradleyová se pomalu smiřuje s tím, že dopis z Bradavic už nedorazí. Tuhle nespravedlnost naštěstí zmírňuje čokoláda, kterou fakt miluje! Když už jsme u toho, miluje i svého nejlepšího kámoše Travise, ale to mu nemůže říct, aby všechno nepokazila. U jejího úhlavního nepřítele Liama není co pokazit, protože s tím válčí už od třetí třídy. Přestane Liam někdy prudit? Uvidí Travis v Mei víc než jenom kamarádku? A dojde konečně i na vysněné rande?


Děj (spoiler): 

Mei Bradleyová miluje svého nejlepšího kámoše Travise, ale to mu nemůže říct, aby všechno nepokazila. U jejího úhlavního nepřítele Liama není co pokazit, protože s tím válčí už od třetí třídy. Mei s Travisem si spolu domluví rande, ale při prvním polibku ani jeden z nich nic necítí, a tak se domluví, že zůstanou kamarádi. Mei se víc zblíží z Liamem a pomalu zjišťuje, že není takový, za jakého ho měla. Pomalu to přerůstá něco víc, až spolu začnou chodit, jenomže Mei o tom neřekne Travisovi, protože se bojí jak by reagoval, jelikož Liamema taky nemá v lásce jako ona předtím. Liama si ale myslí, že už to Travisovi řekla. Jednoho dne jde Mei s Liamam do kina a potkají tam Travise. Mei dělá, že je tam sama, tím naštve Liamema a Travis se naštve, když zjistí, že spolu chodí a neřekla mu to. Nakonec se s oběma udobří a nadále bude chodit s Liamamem.

Cena: 223 - 300,- Kč

Hodnocení: 5* z 5*

V knize najdete barevné chaty, smajlíky, a dokonce i fotky. Navíc je kniha natištěná na křídovém papíru s vysokou gramáží. Kniha se kvůli tomu špatně otevírá a budete se muset smířit s tím, že to občas bude vyžadovat trochu síly, abyste ji pořádně otevřeli.

Do knihy jsem se ponořila a nedokázala jsem ji odložit. Kniha je napsaná čtivě, není dlouhá a čte se rychle. Příběh je plný vtipných hlášek, odkazů na lamy a jednorožce, známé filmy, seriály i knihy. Knížka je zábavná a roztomilá. Culila jsem se od ucha k uchu, netrpělivě vyčkávala, jak to bude dál, občas jsem se dokonce musela nahlas zasmát. Už se těším, až si přečtu Olgy druhou knížku "Miluju tě. Já vím", kterou nedávno vydala.
Pokud jste četli tuhle knížku, jak se Vám líbila?  

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Popular Posts