pondělí 17. února 2020

Ovocné knedlíky

Ahoj,
dnešní článek bude pro ty, kteří máte rádi sladká jídla. Na instagramu jsem se Vás ptala, jestli by jste chtěli recept na ovocné knedlíky a všichni jste si odhlasovali, že ano, tak ho tu máte. Knedlíky jsou uvařené ze zdravých surovin.

Ingredience (9 ks):

200 g špaldové celozrnné mouky
250 g tvarohu v alobalu
90 g kokosového oleje
1 vejce
1 lžíce medu
200 g tvarohu na strouhání
sůl
9 ks ovoce

Postup:

Ovoce si nakrájíme na 9 kousků. V míse si smícháme mouku, vejce, tvaroh, 40 g kokosového oleje, sůl a rukama vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme na hodinu do lednice. Těsto rozdělíme na 9 kuliček, že kterých vyválíme placičku. Položíme na ně kus ovoce a uděláme kuličky. Knedlíky dáme do hrnce s vroucí vodou a necháme je vařit 8-10 minut. Rozpustíme si 50 g kokosového oleje společně s medem, kterým polijeme uvařené knedlíky. Na závěr posypeme tvarohem na strouhání.

Knedlíky jsou moc dobré. Druhý den po uvaření nejsou vůbec tuhé, takže pokud je všechny najednou nesníte, tak stačí je dát do lednice a druhý den je můžete dojíst. Pokud máte rádi sladká jídla, tak určitě vyzkoušejte tento recept. Věřím, že pokud knedlíky vyzkoušíte, tak nebudete litovat.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Popular Posts