pondělí 12. října 2020

Houbová omáčka

Ahoj,

jako malá jsem nejedla žádné houby, nechutnaly mi. Teď jsem jim však přišla na chuť. Ráda si teď dělám recepty se žampióny. Dnes bych se s Vámi ráda podělila o recept na houbovou omáčku, která je výborná.

Ingredience (2 porce):

200 g kuřecího masa  
250 g žampiónů 
200 ml sójové smetany 
160-200 g rýže 
1 ks cibule 
1 lžička olivového oleje 
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky pepře
1/4 lžičky červené papriky 
1/4 lžičky grilovacího koření

Postup:

Rýži si uvaříme podle návodu na obalu. Cibulku si nakrájíme najemno a orestujeme ji na oleji. Mezitím si maso nakrájíme na kostičky, posypeme kořením, osolíme, opepříme a poté přihodíme na pánev. Když je maso orestované, přidáme nakrájené žampiony. Chvíli podusíme a do pánve nalijeme smetanu. Zamícháme a podáváme s rýží.

Ani si nedokážete představit, jak to je výborný. Určitě jsem recept nedělala naposledy. Rozhodně vyzkoušejte. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Popular Posts