Ahoj,
jako malá jsem nejedla žádné houby, nechutnaly mi. Teď jsem jim však přišla na chuť. Ráda si teď dělám recepty se žampióny. Dnes bych se s Vámi ráda podělila o recept na houbovou omáčku, která je výborná.
Ingredience (2 porce):
200 g kuřecího masa
250 g žampiónů
200 ml sójové smetany
160-200 g rýže
1 ks cibule
1 lžička olivového oleje
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky pepře
1/4 lžičky červené papriky
1/4 lžičky grilovacího koření
Postup:
Rýži si uvaříme podle návodu na obalu. Cibulku si nakrájíme najemno a orestujeme ji na oleji. Mezitím si maso nakrájíme na kostičky, posypeme kořením, osolíme, opepříme a poté přihodíme na pánev. Když je maso orestované, přidáme nakrájené žampiony. Chvíli podusíme a do pánve nalijeme smetanu. Zamícháme a podáváme s rýží.
Ani si nedokážete představit, jak to je výborný. Určitě jsem recept nedělala naposledy. Rozhodně vyzkoušejte.
To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka
Vaše Mišulka
Žádné komentáře:
Okomentovat