středa 7. října 2020

10 zdravých hacků

 Ahoj,

dnes tu mám po Vás článek na téma 10 zdravých hacků. Dám Vám pár tipů, které můžete začlenit do Vašeho zdravého života. Pomůžou Vám být o něco zdravější.


1. Počítání kalorií

Ze začátku se dobré počítat si kalorie. Budete mít tak přehled o vaší konzumaci jídla. Můžete si tak ohlídat, aby jste jedli dostatek bílkovin, vlákniny a sacharidů.


2. Mít vždy po ruce vodu

Mějte vždy při ruce vodu. Když jí budete mít pořád na očích, donutí Vás to víc pít. Pokud nemáte rádi čistou vodu, zkuste si do ní dát ovoce nebo si udělejte třeba neslazený ledový čaj. 


3. Vědomé jezení

Jezte v klidu a u stolu. Nedělejte u toho nic jiného a jenom se soustřeďte na jídlo. Nekoukejte u toho na televizi, nemějte v ruce telefon atd. Nejen, že Vám to zlepší zařívání, ale už se Vám třeba nestane, že když dojíte, budete mít pocit, že jste nic nesnědli.


4. Po každých 30 min se trochu hýbat

Pokud máte sedavou práci, učíte atd. zkuste se každých 30 min. zvednout, projít se, protáhnout se. 


5. Dostatek spánku

Dostatek spánku dělá divy. Tělo potřebuje regeneraci a my bychom mu jí měli dát. Spát bychom měli 7-8 hod. 


6. Cvičební plán

Udělejte si Váš cvičební plán. Budete mít tak větší přehled a už se Vám nestane, že budete jednu partii cvičit 3x za sebou. Navíc, když to budete mít zapsané, donutí Vás to cvičit a plnit to.


7. Meal prep

Uvařte si a nakrabičkujte si jídla dopředu. Nestane se Vám, že když odněkud přijdete a nebude se Vám chtít vařit, vezmete si první nezdravou věc, která Vám padne do ruky.


8. Mít vždy po ruce svačinu

Mějte vždy v kabelce, batohu nebo třeba autě nějakou trvalivou a zdravou svačinu například v podobě proteinové tyčinky. Nestane se Vám pak, že když někde budete a dostanete hlad, budete si muset koupit něco nezdravého. 


9. Rest days

Rozhodně necvičte každý. Nejmíň 1-2x v týdnu si dejde od cvičení pauzu. Tělo si potřebuje odpočinout a zregenerovat.  


10. Fermentované produkty

Jednou týdně si dejde nějaký fermentované produkty. Jedná se např. o kefíry, zakysané mléčné výrobky, kombucha atd. Obsahují totiž probiotika, která jsou dobrá ke správnému fungování trávení.


Doufám, že Vám moje tipy nějak pomohli a některé z nich zařadíte do svého života. Pokud by se Vám tento tip článku líbil a chtěli by jste další, napište mi a já ho pro Vás ráda sepíšu. Do komentáře mi můžete napsat, jestli už něco z toho děláte. 


To by bylo vše. Mějte se hezky. 

Vaše Mišulka 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Popular Posts