sobota 30. května 2020

Jediná vzpomínka Flory Banksové - Emily Barr

Ahoj,
dnes bych Vám ráda zrecenzovala knížku "Jediná vzpomínka Flory Banksové", na kterou jsem dívala před rokem s kamarádkou v knihkupectví, ale nekoupila jsem jí. Teď když jsem viděla, že jí mají v Levných knihách, tak jsem si řekla, že si jí zkusím přečíst.
Nejdřív Vám řeknu pár informací o knížce:
Napsal: Emily Barrová
Přeložil: Petr Kotrle
Nakladatelství: COOBOO
Rok vydání: 2017
Počet stran: 256
Žánr: young adult, román

Anotace:

Děj:
Flora trpí Anterográdní amnézií a to znamená, že si nic od svých 10 let nepamatuje. Několikrát denně se jí vymažou všechny zážitky, které se jí za den staly. Proto si všechny důležité věci píše na ruku. Jednoho dne jde s její nejlepší kamarádkou na rozlučku jejího přítele, s kterým se rozejde a on pak políbí Floru.

To by už asi stačilo. Nebudu Vám tady spoilerovat celou knížku, aby jste se měli na co těšit.

Cena: 120 - 270,- Kč

Hodnocení: 8,5* z 10*

Tahle knížka je moc dobrá. Není tak moc známá a spoustu lidí o ní neví, ale myslím, že je to chyba.Moc se mi ta knížka líbila. Úplně jsem ten příběh hltala. Určitě Vám jí doporučuji. Do komentáře mi můžete napsat, jestli už jste o ní slyšeli nebo jestli jste jí četli.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

sobota 23. května 2020

Cuketové bramboráky s uzeným lososem

Ahoj,
jestli jste milovníky bramboráků, tak tenhle článek je přesně pro Vás, jelikož jsem si dnes pro Vás připravila recept na cuketové bramboráky s uzeným lososem, které jsou takovou zdravější variantou klasických bramboráků.

Ingredience (9 ks):

200 g brambor
200 g cukety
1/2 lžičky sušené majoránky
2 vejce (menší)
1/2 stroužku česneku
80 g jemně mletých ovesných vloček
1 1/4 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
200 g řeckého jogurtu
150 g uzeného lososa

Postup:

Brambory a cuketu si nastrouháme do mísy, do které dále přidáme majoránku, vejce, jemně mleté ovesné vločky namleté a prolisované stroužky česneku. Vše pořádně zamícháme. Těsto osolíme a opepříme. Jestli směs pustí vodu, slijeme jí. Pokud je stále těsto moc řídké, přisypeme mleté ovesné vločky a naopak, pokud je husté, můžeme přidat trochu mléka. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej. Naběračkou naléváme těsto na pánev a opékáme cca 3 minuty z každé strany. Bramboráky podáváme s řeckým jogurtem a nadrobno nakrájeným uzeným lososem.

Nečekala jsem, že můžou být cuketové bramboráky tak moc dobré. Dají se jíst i samostatně nebo třeba se zelím. Pokud jste milovníky bramboráků, tak tyhle rozhodně vyzkoušejte.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

středa 20. května 2020

Lactovit Original vyživující tělové mléko

Ahoj,
v Lidlu jsem nedávno natrefila, že měli v letáku vyživující tělové mléko Lactovit Original, a jelikož se mi strašně vysušujou nohy a už dlouho přemýšlím, že bych od téhle značky ráda něco vyzkoušela, tak jsem si ho koupila.
Tělové mléko by mělo zanechávat pokožku přirozeně hydratovanou a vyživenou. Bambucké máslo má navracet pokožce hebkost. Obsahuje Lactosomas mikrokapsle jejímž úkolem je vyživovat do hloubky
Mléko je v bílé plastové lahvičce. Z boku je 3D nápis značky. 
Na zadní straně se nachází popis a složení mléka. 
Mléko má pumpičku, která mi přijde u tělových mlék jako skvělá věc a mám je ráda. Je s ní pak daleko jednodušší aplikace a líp se s ní redukuje množství mléka. U tohoto mléka má otvor v pumpčce tak akorát velký.  
Samotné mléko má bílou barvu.
Krém je řídší, krémové, lehká konzistence. Velmi snadno se roztírá a do pleti se rychle vstřebává. Už při nanášení je poznat, že je kůže pod mlékem hned příjemnější na dotyk. Tělo je po něm krásně vyživené a hebké. Vůně je taky velmi příjemná a lehká. 
Množství: 400 ml
Cena: 100 - 130,- Kč 

Moje shrnutí:

+

  • Hydratace 
  • Vstřebávání
  • Konzistence
  • Pumpička
  • Obal
  • Vůně 

-

  • Nic


Hodnocení: 10* z 10*

Moc mile mě tohle tělové mléko překvapilo. Vůbec jsem to nečekala. Myslím si, že bude ideální teď na léto. Určitě až ho spotřebuji, tak si určitě koupím další.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

sobota 2. května 2020

Dýňový perník

Ahoj,
doma mi zbyl kousek dýně a tak jsem si řekla, že zkusím upéct dýňový perník, a protože byl tak dobrý, tak jsem se rozhodla, že se s Vámi podělím o recept.

Ingredience:

250g špaldové celozrnné mouky
2 lžíce medu
150g ořechů 
300g dýně
špetka soli
1 lžička perníkového koření
1/2 lžičky skořice
2 lžičky prášku do pečiva
100ml slunečnicového oleje
marmeládbez cukru
kokosu 

Postup:

Troubu předehřejeme na 180’C. Dýni oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Ořechy nahrubo umeleme. Smícháme mokré ingredience jako je med a olej, které spolu mírně zahřejeme, ale pozor, nesmí se vařit. V míse smícháme suché ingredience jako mouku, koření, kypřící prášek, sůl, mleté ořechy. K suchým ingrediencím pomalu přidáme mokré – sladěnku s olejem. Pak přidáme nastrouhanou dýni. Pomocí stěrky důkladně promícháme. Pokud bude těsto moc husté, přidáme trochu vody. Plech si vysteleme pečícím papírem a dáme na něho těsto. Pečeme na 180’C asi 30 minut. Ještě za tepla ho pomažeme marmeládou a necháme ji trochu vsáknout. Na závěr posypeme kokosem.
Místo dýně můžete použít mrkev.

Pokud perník vyzkoušíme, tak budu moc ráda, když mi do komentáře napíšete, jak Vám chutnal.

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

Popular Posts