Ahoj,
o Velikonocích připravujeme spousta dobrot. Co rozhodně nesmí nikdy na našem stole chybět, je velikonoční beránek. Pokud si nechcete po Velikonocích vyčítat, že máte zase nějaké to kilo nahoře, tak dnes jsem si pro Vás připravila zdraví recept na Velikonočního beránka, kterého si můžete dát bez výčitek. Recept je na větší formu beránka, takže pokud máte nějakou menší, tak udělejte z poloviční dávky.
Ingredience (24 ks):
300 g celozrnné špaldové mouky
30 g proteinu
80 g erythritolu
50 g čekankového sirupu
100 g odtučněného tvarohu
100 g hrozinek (nemusí být)
10 g kokosového oleje
10 g strouhaného kokosu
230 ml mléka
6 vajec
1 ks kypřícího prášku
sůl
Postup:
Troubu si předehřejeme na 165 °C. Bílky se špetkou soli vyšleháme na sníh. V další míse vyšleháme žloutky s čekankovým sirupem a erythritolem. V další míse smícháme špaldovou mouku, kypřící prášek a protein. K sypké směsi nalijeme žloutky, přidáme mléko a zamícháme. Pomalu vmícháme sníh z bílků. Přidáme tvaroh, hrozinky a zamícháme. Formu vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kokosem. Těsto nalijeme do formy. Pečeme cca 50 minut na 165 °C.
Je krásně měkký a vláčný. Krásně jde vyklepnout z formy.
Budu moc ráda, když mi napíšete, jestli jste recept vyzkoušeli a jak Vám chutnal.
To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka
Žádné komentáře:
Okomentovat