úterý 28. prosince 2021

Kneipp balzám na rty

Ahoj, 

trpím přes zimu často vysušenými rty a potřebuji mít pořád u sebe nějaký balzám, který poskytne mým rtům dostatečnou hydrataci. Rozhodla jsem se, že zkusím šáhnout po přírodním a koupila jsem si balzám na rty od Kneipp, na který bych Vám ráda dnes napsala recenzi.

Kneipp balzám na rty má Vaše rty hýčkat svým 100% přírodním složením. Balzám by měl přinášet přírodní péči pro rty s efektem postupného vstřebávání pro dlouhodobý účinek. Má obsahovat pečující složky, které tvoří máslo cupuacu, kterému se také říká brazilské kakao, a extrakt z pravé vanilky. Balzám na rty nemá obsahovat silikony, minerální oleje, konzervanty ani parafíny.
Balzám je v balení z korku.

Dárkové balení (obal při koupi) je z ekologicky šetrného papíru, krabička je vyrobena z 25% trávy a nachází se na něm popis a složení. 

Víčko je vyrobeno z plasto a na vycvakávání, které drží pevně. Mechanismus na vytlačení balzámu se nachází pod víčkem.

Má máslovitou konzistenci. Na rtech je příjemný. Balzám krásně rty hydratuje. Vůbec nelepí a zvláčňuje rty. Zanechává je hezky jemné. Výdrž na rtech je taková menší, proto je nutné rty častěji přetřít. Pití bez problému vydrží, ale jídlo už ne. Balzám vonní po vanilce, ale to záleží jakou vůni si vyberete.
Množství: 4,7 ml
Cena: 130 - 160,- Kč

Moje shrnutí:

+

  • Hydratace 
  • Zvláčňuje 
  • Zjemnuje 
  • Vyživuje 
  • Chrání 
  • Konzistence 
  • Nelepí
  • Nanášení 
  • Obal
  • Vůně 

-

  • Výdrž na rtech


Hodnocení: 9* z 10*

Cena je trochu vyšší, to snad u každého přírodního produktu, ale je opravdu perfektní. Už mám druhé balení a rozhodně koupím znovu. Používám ho pořád. Za mě Vám ho můžu vřele doporučit. 

To by bylo vše. Mějte se hezky.
Vaše Mišulka

 

pátek 24. prosince 2021

Vánoční přání

Kapr už se ve vaně cáká,

vůně stromečku nás láká,

na oknech mráz maluje,

čas Vánoc konečně tu je.

Přeju vám jen to nejlepší,

ať dostanete dárek největší

a tím je láska, štěstí a zdraví,

protože to je v životě to pravý.





pondělí 20. prosince 2021

Vánoční filmy a seriály

Ahoj, 

Vánoce jsou tu a k nim neodmyslitelně patří dívání na vánoční filmy a seriály, na které stojí se podívat. 

Dnes bych se s Vámi ráda podělila o seznam vánočních filmů a seriálů, které mám ráda. Není nic lepšího než si něco pustit, uvařit si k tomu čaj, kafé nebo třeba horkou čokoládu a vychutnávat si vánoční atmosféru. 

  • Dash & Lily - Netflix 
  • Princezna z cukrárny (všechny díly) - Netflix 
  • Sám doma (všechny díly)
  • Láska nebeská 
  • Sváteční rande - Netflix 
  • Santa má bráchu
  • Sněží, sněží ... - Netflix 
  • Poslední aristokratka - Netflix 
  • Deník Bridget Jonesové - Netflix 
  • Šťastný nový rok - Netflix 

Tohle jsou všechny vánoční filmy a seriály, na které se i letos o Vánocích budu dívat jako každý rok. Některé z nich už mám splněné. Jaký je Váš vánoční seznam? 


To by bylo vše. Mějte se hezky. 

Vaše Mišulka 

čtvrtek 9. prosince 2021

Jak se naladit na Vánoce

Ahoj,
Vánoce jsou tu. Letošní Vánoce budou možná trochu jiné a to díky situace jaká je, než jsme byli doposud zvyklí. Vánoční atmosféra je však naštěstí něco, co nám ani v této nejisté době nikdo nemůže vzít. Zde máte pár tipů, jak se na Vánoce příjemně naladit a zároveň si tento čas užít nejlépe bez stresu a zbytečných honiček.

1) Zapalte si doma svíčky, vonné tyčinky 
Svíčky k zimě a k Vánocům prostě patří. Nejlepší vůně jsou za mě jablko, pomeranč, vanilka a skořice. 

2) Pustě si nějaké vánoční písníčky
Spoustu vánočních playlistů najdete na spotify.

3) Pusťte si Vaše oblíbené vánoční filmy, seriály, pohádky
Každý má seznam svých oblíbených vánočních filmů, seriálů a pohádek. Udělej si chvilku času na odpočinek, sedněte si a pustě si něco z Vašeho seznamu a vypněte. Pokud už máte všechno zkouknuto a už nevíte na co koukat, vydržte chvilku, protože v dalším článků se můžete pro inspiraci těšit na můj seznam oblíbených. 

 
4) Vánoční čaj
Čím více venku klesají teploty, tím častěji saháme po čajích, které nás příjemně zahřejí. Zima a čaj přece k sobě neodmyslitelně patří. Avšak zkuste si podvečer uvařit čaj, který vám připomene vánoční chvíle. Místností se rozhostí směs vůní jablíčka, pomerančové kůry, vanilky a skořice. Už se jen zabalit do teplé deky

5) Uvařte si doma svařené víno
Věřte, že jakmile Vám skořice s hřebíčkem a zkaramelizovaným vínem provoní domov, budete Vánocům zase o krok blíž.

6) Horká čokoláda
Dalším tradičním nápojem, který se neodmyslitelně spojuje se zimou, je horká čokoláda. Dopřejte si zimní večer při sledování vánoční pohádky a uvěřte si šálek tohoto lahodného nápoje

7) Udělejte si domácí výzdobu
Po vstupu do obchodu jsou všude vánoční dekorace, výzdoba, kam se člověk podívá. Třeba si ozdobte stromeček, rozvěste si světýlka a dejte vašemu obydlí vánoční atmosféru.

8) Upečte si cukroví nebo vánočku
Cukroví k Vánocům prostě patří, ať už je to to klasické nebo třeba bezlepkové či fitness zdravé cukroví, už jen jeho příprava vás na Vánoce musí zákonitě naladit.

Způsobů, jak se naladit na nejkrásnější čas v roce, je spousta, a je jen na Vás, jestli využijete jednu variantu, nebo všechny. 

To by bylo vše. Mějte se hezky. 
Vaše Mišulka 
 

pátek 3. prosince 2021

Jsem zpět ...

 Ahoj,

chtěla bych se Vám omluvit. Jistě jste si všimli, že jsem tu teď hodně dlouho nebyla aktivní, ale nebojte, jsem zpět. Doufám, že z toho máte radost. Abych Vám to objasnila, potřebovala jsem si udělat pauzu, nějak jsem to v sobě cítila a taky se udála v mém životě úžasná věc, která je teď pro mě prioritou a možná se jí brzy dozvíte na Instagramu.

Chtěla by se pokusit začít vydávat články zase pravidelně a to každý úterý a pátek. Ano, všimli jste si správně, že už bude týdně vycházet o jeden článek týdně míň. Je to z toho důvodů, že nemám tolik času a psaní článků nechci brát jako povinnost a vždycky jenom rychle něco sepsat, aby něco vyšlo, ale psaní článků si chci užívat.

Do Nového roku se můžete těšit např. na článek jak se naladit na Vánoce, s tipy na vánoční dárky nebo filmy, recepty na cukroví, atd.... Snad se Vám články budou líbit. Vymýšlela jsem je tématicky k období.

Ještě jednou bych se chtěla omluvit. Abych pravdu řekla, už mi to teď začínalo chybět. Snad se Vám bude moje psaní i nadále líbit a budete se rádi vracet.

To by bylo vše. Mějte se hezky.

Vaše Mišulka

Popular Posts