neděle 29. srpna 2021

Lipno

Ahoj,

před 14 dny jsme se s rodinou vrátili z Lipna, a tak rovnou sedám k počítači a jdu vám sepsat svoje dojmy. Jelikož dovolená v zahraničí je v dnešní době dost složitá, rozhodli jsme se, že letos budeme objevovat krásy ČR. Na Lipno už jsem se chtěla podívat hodně dlouho a tento rok to konečně vyšlo. 

Letní a zimní sezóna je tam opravdu našlapaná, takže pokud plánujete na Lipno vyrazit, začněte si rozhodně ubytováním hledat dopředu. Lipno nabízí spoustu možností od hotelů po apartmány a my jsme si vybrali hotel Element, který otevřeli teprve teď v červenci roku 2021 a musím říct, že naše volba byla naprosto skvělá. Hotel byl luxusně zařízen, personál příjemný, pokoje čisté a kompletním vybavením. Navíc jsme měli krásný výhled na jezero, což jsem ocenila asi nejvíc já. V ceně jsme měli i snídani. Na oběd a večeři jsme si vždy někam zašli. Jediné, co se nám tam stalo bylo, že tam jeden večer v celém hotelu netekla teplá voda, jelikož tam měli nějakou technickou chybu, s kterou u nového hotelu nepočítali, ale to se dá lehce prominout.










Naproti v restauraci Stodola se podávala snídaně, která byla velmi pestrá. Našli jste tam vše, na co jste si jen vzpomněli. V restauraci Stodola byla možnost i oběda a večeře. Měli tam moc dobré jídlo, i když není úplně nejlevnější. Pokud budete na Lipně, určitě vyskoušejte tuhle restauraci.

Zažili jsme spoustu zážitků a navštívili spoustu zajímavých míst. Zapůjčili jsme si tam na 2 hodiny motorový člun a vyrazili jsme vstříc Vodní nádrži Lipno. Zapůjčení vyšlo na na necelé 2.000,- Kč, ale ten byl nezapomenutelný zážitek. Člun jste řídili sami, ale nebojte, není to nic rychlého. Cestou se člověk mohl kochat přírodou okolo. 

Necelý 2 km od ubytování se nachází výstava Lega, na kterou jsme nejdřív nechtěli ani jít, protože jsme si mysleli, že tam nic moc nebude. Ale wau, bylo to skvělý. Bylo tam toho k vidění hodně. Ze všeho byli asi nejzajímavější stavby památek, které byli do detailu propracované. Řekla bych, že třeba s výstavou v Praze, na které jsem ještě nebyla, se to nejspíš nedá srovnat, ale stojí to za to, to navštívit.









Když se řekne Lipno, každému se hned vybaví Stezka korunami stromů a co bychom to byli za turisty, kdybychom jí nenavštívili. Rozhodli jsme se jít na noční stezku, která je osvícená a od 20:00 hod. i za doprovodu koncertu. Bohužel jsme si na to vybrali špatný den, jelikož byla hrozná kosa, takže jsme tam moc dlouho nevydrželi, ale i tak to bylo skvělý zážitek. Za těch 675 metrů cesty to stálo. Ze shora jste měli výhled na Lipno a navíc s tím osvícem, je to nepopsatelný pocit. 




Pro milovníky motýlů se kousek od našeho ubytování nacházel menší motýlí dům Papilonia, kde bylo možno vidět pár druhů motýlů v pěkně údělané prostředí. Motýli jsou tam v přímé blízkosti s Vámi, proto si musíte dát pozor, aby jste nějakého omylem nezašlápli. Je hezké, jak okolo Vás lítají.




Za zmíňku stojí i vyhlášený stánek Pan Hranolka s originální výrobou hranolek, které jsou exkluzivní. Pokud budete na Lipně, rozhodně je zajděte vyzkoušet. Je to úplný rozdíl oproti klasickým přesmaženým hranolkám. Tohle jsou pravý poctivý hranolky.


Dejte mi vědět v komentářích, jak se vám článek líbil. Jestli vás Portugalsko láká nebo jste tam třeba i sami už byli.

To by bylo vše. Mějte se hezky.

Vaše Mišulka 


Popular Posts